1.1ghz and setcpu profiles

Discussion in 'Android Hacks and Help' started by Signum, Feb 9, 2010.

  1. Signum
    Offline

    Signum Member

    Joined:
    Nov 26, 2009
    Messages:
    362
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    18
    whats yours?

    charging 550/125

    sleep/standby (800/250) <--it was 550/250 when i was @ 950mhz. had to bump it up when going to 1.1ghz as there was lag coming out of sleep when a phonecall came in

    power < 100% 1100/250

    fail safe 550/125.
  2. natediddy1120
    Offline

    natediddy1120 New Member

    Joined:
    Jan 4, 2010
    Messages:
    3,183
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    ???
    Mine was...

    The default: 1100/550

    Charging: 1100/250
    Sleep: 250/250
    Power < 40%: 550/550
    Battery > 40: 550/550
  3. Signum
    Offline

    Signum Member

    Joined:
    Nov 26, 2009
    Messages:
    362
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    18
    howd it run with those profiles?
  4. natediddy1120
    Offline

    natediddy1120 New Member

    Joined:
    Jan 4, 2010
    Messages:
    3,183
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    ???
    Really good actually! That default setting is a little high but it ran smooth with no hiccups...of course this is only with BB not Sholes, I can't run Sholes that high
  5. Signum
    Offline

    Signum Member

    Joined:
    Nov 26, 2009
    Messages:
    362
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    18
    no problems with it coming out of sleep at 250/250 when a call came in?
  6. rstone
    Offline

    rstone New Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    You do realize that SetCPU sets priorities, which go from lowest on list to top? So Failsafe gets priority over power, etc. Therefore when you set it to 1100/250 when the power is under 100%, then when you are charging it will set to 1100/250 as the default as your ALWAYS under 100% until the charge is complete, as power gets priority over charging.
  7. Signum
    Offline

    Signum Member

    Joined:
    Nov 26, 2009
    Messages:
    362
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    18
    you got it backwards, failsafe has priority over all, then its top to bottom on the list.

    edit: taken from the dev's website:
    Last edited: Feb 10, 2010
  8. Yakuzagang5
    Offline

    Yakuzagang5 New Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    235
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    you need to set your normal (main screen) sliders to 1100/250, not power <100%. Change that to like <30% 550/250 or 800/250. Save some battery while youre at it lol
  9. alm0614
    Offline

    alm0614 New Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    1,240
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    does anyone think running it at 1Ghz would cause long term CPU issues?.. thats running it twice as fast as stock..
  10. pthance
    Offline

    pthance New Member

    Joined:
    Jan 11, 2010
    Messages:
    240
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I personally think anything over 800MHz is way to dangerous for my phone. I have watched too many of my friends home computers burn out their new processors 12-18 months into use due to overclocking...and they were no where near doubling or tripling their cpu clock speeds.
  11. alm0614
    Offline

    alm0614 New Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    1,240
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Thats what i was wondering.. i really dont wanna find out in a year or so that doubling my CPU ended up frying it far short of its life expectancy.. im staying at 800 Mhz for now
  12. Dream
    Offline

    Dream New Member

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    272
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I can only clock to 1ghz, how you guying going over that?
  13. Yakuzagang5
    Offline

    Yakuzagang5 New Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    235
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    It WILL cause LONG term damage, Taz said it, its not a secret or anything, BUT TI has also stated that this processor in well within its limits to reach and even exceed 1ghz speed. Not saying it wont damage because anytime you overclock it shortens life, but that decrease is lessened by the fact that the chip is very capable of scaling to such high speeds.

    All chips are made different, ever so slightly. My droid right now runs at 1.3ghz blazingly fasy, whereas my sisters cant go over 900mhz without boot-looping. Doesnt mean anything is wrong with your phone or chip, just means your cpu cant handle the load.

    Sorry if any of that sounded rude to anyone, just tried to explain it in facts lol no rudeness meant :)
  14. alm0614
    Offline

    alm0614 New Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    1,240
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0

    where did you find that TI said this?
  15. Yakuzagang5
    Offline

    Yakuzagang5 New Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    235
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    read it when the kernels first came out, cant find exactly where it is now, but heres a quote "On the upper scale TI OMAP 34xx family goes to 1 GHz "