DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Page 1 of 8 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 73

Thread: Problems with 3G data? Don't hard reset, read this first!

  1. Junior Droid
    landale's Avatar
    Member #
    183484
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    5
    Phone
    Enter Current Phone Model Here
    #1

    Problems with 3G data? Don't hard reset, read this first!

    As I am sure many of you have noticed 3G data is down on your Thunderbolts. As I have discovered from some talks with Verizon techs the reason for this is that Verizon's eHPRD 3G network is down right now. This is the specialized 3G network used only on the Thunderbolt and supports voice and data at the same time and faster 3G/4G switching. Until this is fixed you can manually fix this by dialing ##778# and hitting send in your dialer. Password is 000000. This will take you to your programming screen. Go to modem settings and then Rev A, change it to enabled and then hit the menu button on your phone and commit the changes. It will tell you to reboot and the problem will be fixed as you will now use the standard Rev A 3G networked used on all other Verizon 3G devices and of course if you have 4G it will use that if its available.

    There is no need to do a hard reset. Basically when you first set up the phone it automatically provisions this setting based on whether or not eHPRD is available in your area which is why when you hard reset it fixes the problem for people as the phone will then automatically change this setting to Rev A enabled since eHPRD is down.

    Obviously once Verizon fixes this issue you will want to change this setting back unless of course Verizon is able to push this change out to all of the phones when the problem is fixed.
    Last edited by landale; 03-28-2011 at 12:42 PM.
  2. Droid Ninja
    MrKleen's Avatar
    Member #
    29860
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1,602
    Liked
    34 times
    Phone
    D1, D2, DX,TBolt, Galaxy Nexus
    #2
    Thank you very much! I will give this a try. I was getting very upset today.

    Everybodyis having problems and I don't understand why they don't notify everyone by text that there is a problem. No doubt people are returning these phones left and right.
    Last edited by MrKleen; 03-28-2011 at 03:03 PM.
  3. Master Droid
    EgooEspada's Avatar
    Member #
    64810
    Join Date
    May 2010
    Location
    New Jersey
    Posts
    760
    Phone
    Motorola Droid/HTC Thunderbolt
    #3
    Thanks for the heads up!
    This should be stickied considering many users have this problem and it will save them from the headache of a hard reset.

    Proud Owner of a HTC Thunderbolt
    3/26/11 - Present

    Proud Owner of a Samsung Galaxy Tab 10.1
    6/24/11 Present
  4. Droid Ninja
    MrKleen's Avatar
    Member #
    29860
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1,602
    Liked
    34 times
    Phone
    D1, D2, DX,TBolt, Galaxy Nexus
    #4
    I made the change and my phone still works...

    I will travel soon to a 3g area to see if it works.

    Thanks again.
  5. Droid Ninja
    MrKleen's Avatar
    Member #
    29860
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1,602
    Liked
    34 times
    Phone
    D1, D2, DX,TBolt, Galaxy Nexus
    #5
    Ok it worked. I was able to get 3g and my gps also worked.

    Thanks once again!
  6. Droid Newbie
    useridforme's Avatar
    Member #
    183884
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    2
    Phone
    HTC Thunderbolt
    #6
    Thank You so much for letting me know. I wish the verizon tech himself was aware of this today. I am in the middle of resetting all of my stuff as we speak. Thanks again.
  7. Master Droid
    DroidStang's Avatar
    Member #
    182840
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    North Carolina
    Posts
    441
    Phone
    HTC ThunderBolt
    #7
    So cause I'm one of lucky ones had no issues and just do a hard battery /reset pull once a day to refresh everything..I took a look...does this look normal, any reason I need to set anything back?

    ThunderBolt
  8. Droid Ninja
    MrKleen's Avatar
    Member #
    29860
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1,602
    Liked
    34 times
    Phone
    D1, D2, DX,TBolt, Galaxy Nexus
    #8
    If you have issues you can always go in and make the change quickly. But if you are not having the issue you can leave it.
  9. Droid Newbie
    lamb's Avatar
    Member #
    183416
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    1
    Phone
    HTC Thunderbolt
    #9
    Thank you so much, worked for me!
  10. Droid
    WhosToBlame's Avatar
    Member #
    14282
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Dodgertown
    Posts
    79
    Phone
    HTC Droid Incredible 2
    #10
    Thank you. You must have been sent from above you angelic man you, or lady. Man I was about to kill someone. I will switch back in the weekend. Again thank you thank you THANK YOU!
Page 1 of 8 123 ... LastLast

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. factory reset/hard reset not working
    By captnawesome in forum Android Tech Support
    Replies: 0
    Last Post: 03-27-2011, 11:15 AM
  2. Has a hard reset solved anyone's rebooting problems?
    By gsu_golfer in forum Motorola Droid Pro
    Replies: 3
    Last Post: 03-07-2011, 02:19 PM
  3. Droid freezes during factory reset & hard reset
    By cboling99 in forum Android Tech Support
    Replies: 1
    Last Post: 10-13-2010, 04:48 AM
  4. Difference Between Factory Reset And Hard Reset?
    By NVash in forum Android Tech Support
    Replies: 0
    Last Post: 06-30-2010, 10:37 AM
  5. problems with swype Reinstall after hard reset
    By smiller136 in forum Android General Discussions
    Replies: 2
    Last Post: 03-12-2010, 03:43 PM

Search tags for this page

##778 thunderbolt

,

##778# thunderbolt

,
hard reset htc thunderbolt
,

hard reset thunderbolt

,
how to hard reset htc thunderbolt
,
how to the htc thunderbolt in 3g
,
htc thunderbolt ##778#
,

htc thunderbolt hard reset

,
thunderbolt ##778
,

thunderbolt hard reset

Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+