DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Results 1 to 2 of 2

Thread: do you need setcpu for smartass gov?

  1. Junior Droid
    willstilson's Avatar
    Member #
    84478
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    9
    Phone
    droid
    #1

    do you need setcpu for smartass gov?

    Like the tittle says. Running adrynalyne 4.3a. I used setcpu to enable the smartass gov. Do I need to keep setcpu or can it be removed and retain the gov settings. Also was it needed in the first place or will the kernal default to smartass gov?
  2.  
     
     
     
  3. Droid
    jeffly777's Avatar
    Member #
    52309
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    62
    Phone
    Droid
    #2
    The kernel probably defaults to on demand with one max clock speed (usually close to the stock 1 ghz). This is a failsafe feature. You need to keep SetCPU for it to run any thing else.

    However, with a smartass governor you do not need to monkey with the setcpu profiles; the governor will manage power very well.

    Remember, don't select "set on boot" with setcpu until you've run the phone at your preferred speed for a while and made sure it's stable.

    [EDIT]: Just realized I think I'm running the same kernel as you. It does default to on demand around 1000 mhz. You need to keep setcpu. Mine is stable maxed at 1.8 ghz, but YMMV

    Thunderstruck
    Last edited by jeffly777; 04-14-2011 at 08:39 PM.

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Setcpu help
    By droidster123 in forum Droid 2 Tech Issues
    Replies: 3
    Last Post: 11-21-2010, 09:47 PM
  2. need help with setcpu
    By BigZig in forum Android Hacks and Help
    Replies: 11
    Last Post: 08-31-2010, 01:17 PM
  3. Setcpu and 2.2
    By siggy_freud in forum Android Hacks and Help
    Replies: 13
    Last Post: 07-12-2010, 10:22 PM
  4. SetCPU Help!!
    By Samurai26 in forum Android Hacks and Help
    Replies: 0
    Last Post: 06-13-2010, 01:35 PM
  5. Setcpu
    By sandfreak in forum Android Hacks and Help
    Replies: 1
    Last Post: 05-05-2010, 12:02 PM

Search tags for this page

android smartass
,
how to use smartass governor
,

setcpu smartass

,
smartass 2 governor
,
smartass android
,
smartass gov
,

smartass governor

,
smartass governor android
,
smartass scaling
,
smartass2 governor
Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+