DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 28 of 28

Thread: 4G setting

  1. Rescue Squad
    Tallica's Avatar
    Member #
    48266
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Middleboro, MA
    Posts
    3,259
    Liked
    6 times
    Twitter
    Tallica21
    Phone
    GSIII-Rooted
    Premium Member
    #21
    Quicksilver is right. It adds an option under wireless&networks called radio info, where you can manually select 3G 4G or a combo of the 2.

    Sent from a long time ago in a galaxy far far away, from my hTc Thunderbolt
  2. Master Droid
    DroidStang's Avatar
    Member #
    182840
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    North Carolina
    Posts
    441
    Phone
    HTC ThunderBolt
    #22
    Wait a min. I was reading back few pages, you are saying if you use 4g you cannot talk on your phone? That makes no since.

    Sent from my ADR6400L using DroidForums
    ThunderBolt
  3. Master Droid
    sgtguthrie's Avatar
    Member #
    119882
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    514
    Phone
    HTC THUNDERBOLT ADR6400L
    #23
    Quote Originally Posted by DroidStang View Post
    Wait a min. I was reading back few pages, you are saying if you use 4g you cannot talk on your phone? That makes no since.

    Sent from my ADR6400L using DroidForums
    The reference was probably if you place it in just straight LTE mode instead of the "cdma + LTE evdo auto" one.


    sent via rooted THUNDERBOLT using Tapatalk
    HTC THUNDERBOLT
    Das BAMF 1.6.3 Remix
    Adrynaline's Control Freak v2.0 Kernel @ 1400MHZ

    Want a Dropbox account? Get 250mb of extra space by following this link: http://db.tt/ldMayfk
    HOW TO INSTALL ROMS AND KERNELS ON YOUR THUNDERBOLT:http://www.droidforums.net/forum/thu...underbolt.html
  4. Master Droid
    DroidStang's Avatar
    Member #
    182840
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    North Carolina
    Posts
    441
    Phone
    HTC ThunderBolt
    #24
    Makes sence I guess I was just confused like being in 3G just figured 4G was same but faster so if you are in a 4g area ,you are seeing 4g at top as I see 3 g now, you can still talk and data
    Sent from my ADR6400L using DroidForums
    ThunderBolt
  5. Premium Member
    ukyfan's Avatar
    Member #
    67287
    Join Date
    May 2010
    Location
    The Heart of Big Blue Country
    Posts
    622
    Liked
    9 times
    Twitter
    ukyfan_1999
    Phone
    HTC Thunderbolt
    Premium Member
    #25
    OK, please forgive me but I am still not 100% on this. If I install this zip (or LTE OnOff) I can then turn 4g off completely right? Right now I am not in a 4g area so if I do this say in New York City my phone would run there like it does right now where it is only doing 3g right? I know that I would not be able to surf and talk at the same time so that isn't really that big of a deal for me. I just want to make sure that I would still be able to make/ place calls, or surf the web.

    Does this smell like chloroform to you?

    Current: Galaxy Nexus
    Semi Retired: HTC Thunderbolt
    Semi Retired: Motorola Droid
    Retired: HTC Touch Pro
    Retired: HTC VX-6700
  6. Master Droid
    sgtguthrie's Avatar
    Member #
    119882
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    514
    Phone
    HTC THUNDERBOLT ADR6400L
    #26
    Quote Originally Posted by ukyfan View Post
    OK, please forgive me but I am still not 100% on this. If I install this zip (or LTE OnOff) I can then turn 4g off completely right? Right now I am not in a 4g area so if I do this say in New York City my phone would run there like it does right now where it is only doing 3g right? I know that I would not be able to surf and talk at the same time so that isn't really that big of a deal for me. I just want to make sure that I would still be able to make/ place calls, or surf the web.
    Install LTE on off from the market, when you want to turn off 4G set it to "cdma auto (prl)". To turn 4G back on set it to "Cdma + LTE/evdo auto". It's easy and the app explains it when you open it.


    sent via rooted THUNDERBOLT using Tapatalk
    HTC THUNDERBOLT
    Das BAMF 1.6.3 Remix
    Adrynaline's Control Freak v2.0 Kernel @ 1400MHZ

    Want a Dropbox account? Get 250mb of extra space by following this link: http://db.tt/ldMayfk
    HOW TO INSTALL ROMS AND KERNELS ON YOUR THUNDERBOLT:http://www.droidforums.net/forum/thu...underbolt.html
  7. Master Droid
    DroidStang's Avatar
    Member #
    182840
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    North Carolina
    Posts
    441
    Phone
    HTC ThunderBolt
    #27
    Because I have not experienced 4G yet in our area.....when you have a 4 G connection, say your phone is stock, default settings, it will go from 3G to 4 G right? when you see that 4G can you still surf......Talk......check mail, do everything you did when it said 3G...even tether...&..talk while tethered, which I can do when says 3 G...only difference is 4G is just faster , right?
  8. Rescue Squad
    Tallica's Avatar
    Member #
    48266
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Middleboro, MA
    Posts
    3,259
    Liked
    6 times
    Twitter
    Tallica21
    Phone
    GSIII-Rooted
    Premium Member
    #28
    Quote Originally Posted by sgtguthrie View Post
    Quote Originally Posted by ukyfan View Post
    OK, please forgive me but I am still not 100% on this. If I install this zip (or LTE OnOff) I can then turn 4g off completely right? Right now I am not in a 4g area so if I do this say in New York City my phone would run there like it does right now where it is only doing 3g right? I know that I would not be able to surf and talk at the same time so that isn't really that big of a deal for me. I just want to make sure that I would still be able to make/ place calls, or surf the web.
    Install LTE on off from the market, when you want to turn off 4G set it to "cdma auto (prl)". To turn 4G back on set it to "Cdma + LTE/evdo auto". It's easy and the app explains it when you open it.


    sent via rooted THUNDERBOLT using Tapatalk
    This is exactly what I uploaded. Except it puts a menu option under wireless&networks. Instead of being a standalone app.

    Sent from a long time ago in a galaxy far far away, from my hTc Thunderbolt
Page 3 of 3 FirstFirst 123

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Volume control for setting between silent and lowest setting?
    By grimloktt in forum Android Applications
    Replies: 0
    Last Post: 12-21-2010, 06:13 AM
  2. Dim setting?
    By Kenton in forum HTC Droid Incredible
    Replies: 0
    Last Post: 06-27-2010, 08:45 PM
  3. The Wi-Fi setting
    By InfiniteLoop in forum Android General Discussions
    Replies: 5
    Last Post: 01-08-2010, 09:45 AM
  4. Setting Up SDK
    By Breezer23 in forum Android App Developers
    Replies: 2
    Last Post: 12-15-2009, 12:48 PM
  5. Wi-Fi Setting?
    By dreemesicle in forum Motorola Droid
    Replies: 13
    Last Post: 11-20-2009, 08:27 AM

Search tags for this page

4g configuration
,

4g setting

,

4g settings

,
4g setup
,
get pdp list android
,
how to set 4g on thunderbolt
,

how to set up 4g

,
how to set up 4g on android
,
how to set up 4g on thunderbolt
,
set up 4g
Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+