DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: [GUIDE] Making Google Search on Fascinate Permanent. (Requires Root)

  1. Master Droid
    FrostMan's Avatar
    Member #
    66589
    Join Date
    May 2010
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    254
    Phone
    Sammy Fascinate
    #1

    [GUIDE] Making Google Search on Fascinate Permanent. (Requires Root)

    Install attached apk. (Need to unzip first)

    You will also need launcherpro for the widget.

    Now either rename the app called I500_BingSearchAndroid_07152010.apk to I500_BingSearchAndroid_07152010.apk.bak in system/app or just delete it.

    Done.

    Now the search key on the bottom will bring up google search, and searching will take you to google.com
    Attached Files

    Portfolio
    | My Twitter
    -------------------------------------------------
    Phone: Samsung Fascinate
    Rom: 2.2.1
    Recovery: CM 2.5.1.0
    Theme: Minimalistic
    -------------------------------------------------
    Phone: Motorola Droid 1 [SOLD]
    Theme: Dark Edge

  2.  
     
     
     
  3. Junior Droid
    DanManners's Avatar
    Member #
    77029
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    5
    Phone
    MotoDroid
    #2
    Quote Originally Posted by FrostMan View Post
    Install attached apk. (Need to unzip first)

    You will also need launcherpro for the widget.

    Now either rename the app called I500_BingSearchAndroid_07152010.apk to I500_BingSearchAndroid_07152010.apk.bak in system/app or just delete it.

    Done.

    Now the search key on the bottom will bring up google search, and searching will take you to google.com
    This works wonders dude. If I had to name one thing that bugged me about the phone the most, it would be Bing. This worked beautifully. Fixed my issue in 10 seconds.

    Thank you, good sir.

    EDIT: Don't do anything with the i500_bingSearchAndroid.apk, don't add .bak onto it, don't do anything, or you lose the functionality of searching through any Samsung applications, like music player. Also, some other things I've noticed is that adding that EnhancedGoogleSearchProvider.apk to /system/app/ does in fact have the search button default to google, but in browser if you search it will automatically go to Bing. I'm going to take a look that this, but I have a feeling that maybe if we dump a different version of Browser into the /system/app/ location and overwrite/replace the original Samsung version of the browser that it might search Google, but I have no way to check currently.

    Last edited by DanManners; 09-11-2010 at 08:48 PM. Reason: Corrections.
  4. Junior Droid
    crimsonblake's Avatar
    Member #
    63428
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    16
    Phone
    Enter Current Phone Model Here
    #3
    It does search google when i single click the eye glass, however when I long click it still goes to Bing voice search instead of Google. How can we change this to default to google?
  5. Master Droid
    FrostMan's Avatar
    Member #
    66589
    Join Date
    May 2010
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    254
    Phone
    Sammy Fascinate
    #4
    Dan, my search works fine under the stock music app. I just checked. The Bing default in browser is due to the apk itself, I might try one from a vibrant or captivate system dump.

    Crimson, did u rename the Bing app in system, also make sure to open the voice search app from the app list at least once before long clicking the search button, because it works fine for me.

    Portfolio
    | My Twitter
    -------------------------------------------------
    Phone: Samsung Fascinate
    Rom: 2.2.1
    Recovery: CM 2.5.1.0
    Theme: Minimalistic
    -------------------------------------------------
    Phone: Motorola Droid 1 [SOLD]
    Theme: Dark Edge

  6. Junior Droid
    crimsonblake's Avatar
    Member #
    63428
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    16
    Phone
    Enter Current Phone Model Here
    #5
    Quote Originally Posted by FrostMan View Post

    Crimson, did u rename the Bing app in system, also make sure to open the voice search app from the app list at least once before long clicking the search button, because it works fine for me.
    No I didn't. How do you rename it with Astro? I try but it says that I have "insufficient permissions".
  7. Junior Droid
    DanManners's Avatar
    Member #
    77029
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    5
    Phone
    MotoDroid
    #6
    Quote Originally Posted by crimsonblake View Post
    Quote Originally Posted by FrostMan View Post

    Crimson, did u rename the Bing app in system, also make sure to open the voice search app from the app list at least once before long clicking the search button, because it works fine for me.
    No I didn't. How do you rename it with Astro? I try but it says that I have "insufficient permissions".
    Correct me if I'm wrong (which I may be), but Astro is not a root file browser.

    And @FrostMan: I can't get the google voice search 'hold magnifying glass' shortcut to work either...do you remember if you replaced or changed anything else?
  8. PsychoSimatic's Avatar
    Member #
    63962
    Join Date
    May 2010
    Location
    CT USA
    Posts
    30
    Phone
    MOTA855 Droid
    #7
    i removed the bing search w/ titanium, and installed the google one linked, but i dont have voice search functionality, and the default search bar is still in place and i dont have the widget for the google search, so perhaps that .apk isnt working?
  9. PsychoSimatic's Avatar
    Member #
    63962
    Join Date
    May 2010
    Location
    CT USA
    Posts
    30
    Phone
    MOTA855 Droid
    #8
    i removed the bing search w/ titanium, and installed the google one linked, but i dont have voice search functionality, and the default search bar is still in place and i dont have the widget for the google search, so perhaps that .apk isnt working?

    in fact when i try to launch if from astro, it tells me its missing - com google.android.providers.enhancedgooglesearch so it cant even launch
  10. Junior Droid
    boostedjti's Avatar
    Member #
    143187
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    23
    Phone
    Fascinate
    #9
    I know this a few months old, but I think I fixed the issue...

    I deleted Bing all together using TI, then installed this apk and set everything with launcher pro, and voice commands work...

    I also removed all of the Bing search bars the day I bought the phone which was a week ago. If I need to be a bit more descriptive on what I've done through TI let me know
  11. Junior Droid
    Chargerfn909's Avatar
    Member #
    126918
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    17
    Phone
    Samsung Fascinate
    #10
    Quote Originally Posted by boostedjti View Post
    I know this a few months old, but I think I fixed the issue...

    I deleted Bing all together using TI, then installed this apk and set everything with launcher pro, and voice commands work...

    I also removed all of the Bing search bars the day I bought the phone which was a week ago. If I need to be a bit more descriptive on what I've done through TI let me know

    Excuse my newb-ness, but what is TI?
Page 1 of 3 123 LastLast

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Achieving Permanent Root on Fascinate.
    By FrostMan in forum Samsung Fascinate Development
    Replies: 30
    Last Post: 03-19-2012, 09:53 PM
  2. Does Google Navigation GPS Requires 3G to work?
    By endoftheline in forum Android Applications
    Replies: 38
    Last Post: 01-04-2011, 08:09 AM
  3. Replies: 13
    Last Post: 09-11-2010, 10:50 AM
  4. FRG22D: Cant install maps,voice search and google search
    By Droid101 in forum Rescue Squad Help
    Replies: 1
    Last Post: 09-01-2010, 06:46 PM
  5. Guide/tips/instructions for making a theme?
    By freakintoddles in forum cvpcs
    Replies: 3
    Last Post: 08-16-2010, 09:01 AM

Search tags for this page

enhancedgooglesearchprovider.apk

,
fascinate default search
,
fascinate google for default search
,
fascinate root google search
,
google now for rooted fascinate
,
google search apk samsung fascinate
,
how to change the search button on my samsung
,
make google default fascinate
,
permanent google search bar android
,
set fascinate search to google using root
Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+