DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: help appreciated - can't get 2.1 OTA

  1. Super Moderator
    jntdroid's Avatar
    Member #
    6110
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    TX
    Posts
    6,438
    Liked
    808 times
    Phone
    Verizon S4
    Premium Member
    #1

    help appreciated - can't get 2.1 OTA

    I just got back from vacation and was wiping and reflashing my phone back to stock 2.1. One problem - the 2.1 OTA update which normally just happens automatically, it isn't happening. I wiped first, then flashed 2.0.1 using rsd lite, then got stuck late last night b/c I couldn't activate. So this morning it activated fine, but no update. I've tried a factory reset both through the phone settings as well as the phone's default recovery menu, still no luck. The ONLY difference between this time and the many times before is that I was on a new baseband, but I flashed back to the normal one BEFORE I wiped and flashed 2.0.1. I have also done this once before going back to the original baseband with no problem, so I don't think that would cause a problem...??

    Any thoughts?
    "...life is 10% what happens to me and 90% how I react to it."

    Guidelines of Conduct
    The only dumb question is the one not asked.
  2.  
     
     
     
  3. RS Admin
    jstafford1's Avatar
    Member #
    4777
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Hebron, Oh.
    Posts
    9,060
    Liked
    412 times
    Twitter
    jstaff79
    Phone
    D-R-O-I-D 3
    Premium Member
    #2

    Re: help appreciated - can't get 2.1 OTA

    Did you look under system updates? Does it say up to date or updates available?

    Sent from my Droid using Tapatalk
  4. Super Moderator
    jntdroid's Avatar
    Member #
    6110
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    TX
    Posts
    6,438
    Liked
    808 times
    Phone
    Verizon S4
    Premium Member
    #3
    sorry, been off for a bit... first morning back to work is always chaos!

    it simply says: "Your system is currently up to date", and it's definitely still 2.0.1, esd56, etc

    not sure what else to do except to try and reflash the 2.0.1 unless anybody has any other ideas
    "...life is 10% what happens to me and 90% how I react to it."

    Guidelines of Conduct
    The only dumb question is the one not asked.
  5. Super Moderator
    jntdroid's Avatar
    Member #
    6110
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    TX
    Posts
    6,438
    Liked
    808 times
    Phone
    Verizon S4
    Premium Member
    #4
    bump...

    anybody have any thoughts? i've reflashed 2.0.1 again on a different computer after doing a full wipe again, and still no luck
    "...life is 10% what happens to me and 90% how I react to it."

    Guidelines of Conduct
    The only dumb question is the one not asked.
  6. Super Moderator
    jntdroid's Avatar
    Member #
    6110
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    TX
    Posts
    6,438
    Liked
    808 times
    Phone
    Verizon S4
    Premium Member
    #5
    found another brief thread where the guy ran into this and did a factory reset through the default recovery menu and then was able to download it... tried that, still no luck... it looks like the factory reset worked, but it did say this at the beginning of it:

    E:Can't open /cache/recovery/command

    I'm close to trying to call VZW and just tell them I did a factory reset and I'm stuck on 2.0.1 now.
    "...life is 10% what happens to me and 90% how I react to it."

    Guidelines of Conduct
    The only dumb question is the one not asked.
  7. Premium Member
    hookbill's Avatar
    Member #
    10332
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    N.E. Ohio
    Posts
    19,575
    Liked
    16 times
    Phone
    Droid Bionic
    Premium Member
    #6
    Quote Originally Posted by jntowers View Post
    found another brief thread where the guy ran into this and did a factory reset through the default recovery menu and then was able to download it... tried that, still no luck... it looks like the factory reset worked, but it did say this at the beginning of it:

    E:Can't open /cache/recovery/command

    I'm close to trying to call VZW and just tell them I did a factory reset and I'm stuck on 2.0.1 now.
    Do you not want to download it from the internet? I'm pretty sure I can find it.
    Please be respectful. Respect is #1 here at DF Please read our Guidelines of Conduct
  8. Droid
    Comptrgeek's Avatar
    Member #
    28118
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Ohio
    Posts
    40
    Phone
    Samsung Galaxy S3
    #7
    Had the same issue, tried to root, didn't work , didn't want to brick it, lol, so i went back to 2.0.1 last night, figuring the update would find me...d'loaded 2.1 from net this morning and installed it. worked like a champ for me!!
  9. Super Moderator
    jntdroid's Avatar
    Member #
    6110
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    TX
    Posts
    6,438
    Liked
    808 times
    Phone
    Verizon S4
    Premium Member
    #8
    Quote Originally Posted by Comptrgeek View Post
    Had the same issue, tried to root, didn't work , didn't want to brick it, lol, so i went back to 2.0.1 last night, figuring the update would find me...d'loaded 2.1 from net this morning and installed it. worked like a champ for me!!
    gotta link?
    "...life is 10% what happens to me and 90% how I react to it."

    Guidelines of Conduct
    The only dumb question is the one not asked.
  10. Master Droid
    Kmart95's Avatar
    Member #
    20172
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    North Carolina
    Posts
    342
    Phone
    Motorola Droid
    #9

    help appreciated - can't get 2.1 OTA

    Last edited by Kmart95; 06-16-2010 at 02:35 PM.
  11. Super Moderator
    jntdroid's Avatar
    Member #
    6110
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    TX
    Posts
    6,438
    Liked
    808 times
    Phone
    Verizon S4
    Premium Member
    #10
    cool, thanks a lot

    This has been interesting... I have been on the phone with VZW and then they transferred me over to Motorola. VZW was no help, but she tried her best. Then she randomly offered me 10% off my bill for the next 6 months. I was not pushy or even the slightest bit assertive, especially since I created this problem.

    Then she transferred me to Motorola. Also super nice... she ended up having to put in an order to have it pushed to my phone in the next 3 to 5 business days. She found it odd that I had the correct baseband, which is possibly why it wasn't prompting for an update. But here's what I don't get... If I flashed the 2.0.1 .sbf, I would think that would override the baseband since, historically, I've gone from 2.1 rom's with the same baseband, then used the same .sbf to get back to 2.0.1 then back to stock, and it prompted me for the update no problem. So who knows, maybe the baseband isn't the problem... just interesting though, regardless.
    "...life is 10% what happens to me and 90% how I react to it."

    Guidelines of Conduct
    The only dumb question is the one not asked.
Page 1 of 3 123 LastLast

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Any help greatly appreciated.
    By warren.bk in forum HTC Droid Eris
    Replies: 3
    Last Post: 06-12-2010, 10:46 AM
  2. weird notification, never seen before..help appreciated
    By JDMDC2 in forum Android General Discussions
    Replies: 24
    Last Post: 05-31-2010, 11:34 AM
  3. assistance appreciated
    By hugs17 in forum New Member Introductions & Site Assistance
    Replies: 6
    Last Post: 04-14-2010, 04:42 PM
  4. Nandroid Problems - Any Help Would Be Much Appreciated
    By nyijedi in forum Android Hacks and Help
    Replies: 7
    Last Post: 02-11-2010, 12:30 AM
  5. Simple Alarm Clock Question.. Any Help Appreciated
    By Zmatthews in forum HTC Droid Eris
    Replies: 4
    Last Post: 01-08-2010, 02:48 PM

Search tags for this page

cant get 2.1 over the air

,

cant get into a game ota 2

,

verizon incredible 2 can't get ota

Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+