DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: No data after tethering with "Wi-Fi tether"

  1. Junior Droid
    hummvee2134's Avatar
    Member #
    36480
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    14
    Phone
    Enter Current Phone Model Here
    #1

    No data after tethering with "Wi-Fi tether"

    I am not sure how i screwed this up but...

    I installed ultimate droid V8 with Nandroid last night, played arround a while, and then tried the wifi tethering app. Everything worked good and my laptop connected fine, went online, then shut the app off.

    I then reaised i had no data connection anymore. The 3g symbol was showing at the top of the screen that i was transmitting but not receiving. When i restarted the 3g went completely away and all i have now is bars. No data connection at all.

    I even reverted back to my stock installation from the backup.

    Figured maybe it was an outage, but here i am 8 hours later. same situation.

    I could really use some help on this one. thanks.
  2.  
     
     
     
  3. Droid Ninja
    Mojo's Avatar
    Member #
    8853
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    S.W Missouri
    Posts
    1,358
    Phone
    Motorola Droid
    #2
    Have you tried just doing a *228? And update your PRL. Sometimes the simplest of solutions do the trick.
    "Harley Davidson - The Perfect Machine to Turn Gasoline into Noise Without the Pesky Bi-Product of Horsepower!"
  4. Junior Droid
    hummvee2134's Avatar
    Member #
    36480
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    14
    Phone
    Enter Current Phone Model Here
    #3
    just tried it with no luck
  5. Droid Ninja
    Mojo's Avatar
    Member #
    8853
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    S.W Missouri
    Posts
    1,358
    Phone
    Motorola Droid
    #4
    Try turning your radio off then back on (airplane mode) also go into settings > wireless networks > mobile networks and check that the data timing box is checked as well as the networks are set to automatic.
    "Harley Davidson - The Perfect Machine to Turn Gasoline into Noise Without the Pesky Bi-Product of Horsepower!"
  6. Junior Droid
    hummvee2134's Avatar
    Member #
    36480
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    14
    Phone
    Enter Current Phone Model Here
    #5
    yup, that's all set. still no luck
  7. RS Admin
    christim's Avatar
    Member #
    30681
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    New England
    Posts
    5,115
    Liked
    2 times
    Phone
    Moto-Droid - rooted
    Premium Member
    #6
    First time root? wifi worked on 3g? then doesn't, back to stock, still doesn't work. what if you put wifi back on? (except your now on a stock phone)

    1)If you go across town, does it still not work? maybe something is indeed up in your local area.
    2) What method did you use to go back to stock? It will take you about ten minutes to download the files and go through the steps in my 3rd link below
    3) how long have you had the phone?

    I see 3 solutions, and there may be others yet still.
    1) nothing is wrong with your phone - 3G is down at your house
    2) something is left on the phone, setting wise - sbf will fix that
    3) phone broke - bring it to the store they will see it isn't working, get new phone.
    Chris

    If you apply a rom or theme - backup first!
    If you don't know how to backup...Stop until you do.
    hint: I name my backups like this: sg6.0_20100428 or ss4.2_20100626 to easily find them later. rom and date.


    Have a Problem, Click here to Visit the Rescue Squad
  8. Junior Droid
    hummvee2134's Avatar
    Member #
    36480
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    14
    Phone
    Enter Current Phone Model Here
    #7
    ok took care of it. Complete factory reset to complete stock and Re-Activation.

    thanks for your help GSXR
  9. Droid Ninja
    Mojo's Avatar
    Member #
    8853
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    S.W Missouri
    Posts
    1,358
    Phone
    Motorola Droid
    #8
    Your welcome... was trying to eliminate all the easy solutions first. I'm glad you got it fixed. I would be freaking out.
    "Harley Davidson - The Perfect Machine to Turn Gasoline into Noise Without the Pesky Bi-Product of Horsepower!"
  10. RS Admin
    christim's Avatar
    Member #
    30681
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    New England
    Posts
    5,115
    Liked
    2 times
    Phone
    Moto-Droid - rooted
    Premium Member
    #9
    Quote Originally Posted by hummvee2134 View Post
    ok took care of it. Complete factory reset to complete stock and Re-Activation.

    thanks for your help GSXR
    Some left over data was causing the issue. Good thought trying the factory reset.

    So...off to root again?
    Chris

    If you apply a rom or theme - backup first!
    If you don't know how to backup...Stop until you do.
    hint: I name my backups like this: sg6.0_20100428 or ss4.2_20100626 to easily find them later. rom and date.


    Have a Problem, Click here to Visit the Rescue Squad
  11. Junior Droid
    hummvee2134's Avatar
    Member #
    36480
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    14
    Phone
    Enter Current Phone Model Here
    #10
    absolutely. I'm going to give the new BB image a shot. The ultimate droid image was too cluttered for my taste
Page 1 of 3 123 LastLast

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. REQUEST: "REVERSE" Tether
    By GarrMatey in forum Android Hacks and Help
    Replies: 38
    Last Post: 07-20-2011, 04:08 PM
  2. "Data is Syncing" Icon
    By Floppy Joe in forum Android Tech Support
    Replies: 8
    Last Post: 02-21-2010, 04:36 PM
  3. "Allow mock location data"
    By bdsmchs in forum Android Hacks and Help
    Replies: 2
    Last Post: 02-14-2010, 04:53 PM
  4. Deactivate use of the "Verizon data network"?
    By dmfw in forum HTC Droid Eris
    Replies: 10
    Last Post: 12-22-2009, 10:53 AM
  5. "Loading Data, Please Wait..." and Force Close messages
    By skidemn in forum Android Tech Support
    Replies: 5
    Last Post: 12-09-2009, 05:51 PM

Search tags for this page

does wifi tethering use data

,
droid loses 3g data link on tether
,

mobile data link lost

,
open garden limited connectivity
,

open garden wifi tether instructions

,
open garden wifi tether not working
,

tethering 3g data link lost

,

tethering mobile data link lost

,
wifi tether 3g data link lost
,
wifi tether no data
Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+