DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14
Like Tree1Likes

Thread: Smartactions do not activate

  1. Droid
    SJBBF's Avatar
    Member #
    159077
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    52
    Phone
    Droid
    #1

    Smartactions do not activate

    Anyone else on occasion have their Smartactions fail to turn on. I have an action set to silence sounds in the evening and some nights it fails to 'turn on'. Or at least display in my notifications bar (I have it on display).
  2.  
     
     
     
  3. Master Droid
    PereDroid's Avatar
    Member #
    31397
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Cleveland, Ohio
    Posts
    995
    Liked
    118 times
    Phone
    RAZR HD
    #2
    I have not had any issues with that yet. They are working perfect for me. Try deleting the S-Action and then readding it? That would be the first thing I would try. Is it location based and maybe it's not picking up the correct location?
  4. Senior Droid
    Bigbootyman's Avatar
    Member #
    17327
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    139
    Liked
    5 times
    Phone
    Motorola Droid Razr HD-ROOTED
    #3
    Smart Actions are based on location, correct me if I'm wrong, so your actions are only going to change when your location is updated on you phone. Sometimes this takes a few to many minutes, depending on how often you use your phone. If you leave the screen off, it may not update/sync, until you open the lock screen again. This all depends on your individual settings.


    Many ways to try to fix this, but more information from you is required:

    Do you have you have auto-sync enabled or disabled?
    Did you allow Google to access your location? Settings / Google / "Your account" / Location settings / "Let google apps access your location
    Do you have Wi-fi enabled?
    Do you have GPS on?

    I'm sure there could be other options, but I'm rooted and running a custom rom that doesn't have Smartactions.

    Hope this helps
  5. Master Droid
    jimmythegent's Avatar
    Member #
    332324
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    464
    Liked
    9 times
    Phone
    RAZR MEGA FAIL HD
    #4
    Quote Originally Posted by SJBBF View Post
    Anyone else on occasion have their Smartactions fail to turn on. I have an action set to silence sounds in the evening and some nights it fails to 'turn on'. Or at least display in my notifications bar (I have it on display).
    LOL, "smart actions" have LONG been disabled on my phone, they cause more harm than good, the only one I use is for the car, so when I get into it, it goes into vehicle mode... but get this,.... even when I shut the car off and its clearly NOT even connected... the phone will remain IN vehicle mode, why? Who knows...

    Also, when I had the Home Mode and Work Mode... they would go into that mode within a FIVE MILE RADIUS. So when I left work (before I had Vehicle Mode) it would stay for 5 effing miles ON... yeah, REAL smart!!!

    Im telling you, I was ALL about the smart actions... then... after a while, like waking up to find my phone not in sleep/silent, but literally Wifi turned off, Data turned off, and get this... AIRPLANE mode some mornings!

    There is real reason, just the phone has an IQ just south of a bedroom slipper... I HATE to say it.
  6. Master Droid
    PereDroid's Avatar
    Member #
    31397
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Cleveland, Ohio
    Posts
    995
    Liked
    118 times
    Phone
    RAZR HD
    #5
    I think something is wrong with your phone Jimmy. Seriously. My SMARTActions work perfectly. Every time.
  7. Master Droid
    KaChow's Avatar
    Member #
    307229
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Philadelphia
    Posts
    717
    Liked
    244 times
    Phone
    SM-N900V
    #6
    Quote Originally Posted by PereDroid View Post
    I think something is wrong with your phone Jimmy. Seriously. My SMARTActions work perfectly. Every time.
    I think there is simply a problem with SmartActions, sure I understand that not everything works for everyone, but at the same time I have not seen any improvements in SmartActions. Just look at their forum, it is a pool of requests and no responses. I just happened to have switched back to my original stock 4.1.2 ROM, after countless tries and attempts of getting SA to work, no matter whether the apps were restored, ADB pushed, zipped, flashed, permissions changed, they simply are not completely affective, nor do they run the way they are suppose to. I have tried Automeit, which is fine if you like working with single commands, there may be one or two other apps out there, but still nothing is as good as SmartActions, that is when it works.
    If you like this signature click on it, copy the [IMG] middle "URL" link to your signature-> in your settings... Enjoy!


  8. Master Droid
    PereDroid's Avatar
    Member #
    31397
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Cleveland, Ohio
    Posts
    995
    Liked
    118 times
    Phone
    RAZR HD
    #7
    Guess I am one of the lucky ones.
    KaChow likes this.
  9. Master Droid
    jimmythegent's Avatar
    Member #
    332324
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    464
    Liked
    9 times
    Phone
    RAZR MEGA FAIL HD
    #8
    Quote Originally Posted by PereDroid View Post
    I think something is wrong with your phone Jimmy. Seriously. My SMARTActions work perfectly. Every time.
    I wish I could say the same, they make sense, but if they are messing up, then whats the point? And as said, there are TONS of people complaining about them.

    They seemed to work okay for a few days, but then just randomly got buggy. So I said, screw it, just another feature I wont use. But hey, you may just be that 1 in 10,000!!! (Djano unchained reference)
  10. Droid
    SJBBF's Avatar
    Member #
    159077
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    52
    Phone
    Droid
    #9
    Thanks for all the suggestions to fix, but this night smartaction just doesn't activate. I have them set for meetings, and that works fine, the ones for battery are functioning too. It's the one to turn off sound that fails, even after deleting and recreating. I'm up to date on the app as well. Certainly I can live without it, but it seems so easy to set... and it doesn't work, that is baffling to me!
  11. Master Droid
    jimmythegent's Avatar
    Member #
    332324
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    464
    Liked
    9 times
    Phone
    RAZR MEGA FAIL HD
    #10
    Quote Originally Posted by SJBBF View Post
    Thanks for all the suggestions to fix, but this night smartaction just doesn't activate. I have them set for meetings, and that works fine, the ones for battery are functioning too. It's the one to turn off sound that fails, even after deleting and recreating. I'm up to date on the app as well. Certainly I can live without it, but it seems so easy to set... and it doesn't work, that is baffling to me!
    Just wait... you will see more "inconsistencies" soon.... for example... deleting a song from your phone is impossible, yet possible on an iPhone? I have to hook it up to the computer to delete? Seriously?
Page 1 of 2 12 LastLast

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. SmartActions
    By pksopp in forum RAZR HD and RAZR HD MAXX Support
    Replies: 8
    Last Post: 12-27-2012, 01:20 PM
  2. SmartActions
    By pksopp in forum Droid RAZR MAXX HD
    Replies: 8
    Last Post: 12-27-2012, 01:20 PM
  3. Im sure its already posted..but smartactions...
    By yesterdaywascool in forum Droid RAZR Support
    Replies: 2
    Last Post: 09-27-2012, 11:14 AM
  4. smartactions?
    By robert70 in forum Droid RAZR Support
    Replies: 5
    Last Post: 06-25-2012, 03:29 PM
  5. SmartActions tutorials?
    By RAZRmax in forum Droid RAZR
    Replies: 9
    Last Post: 05-09-2012, 11:14 PM

Search tags for this page

2013 smart actions wrong location
,
manually turn on smartactions
,

smart actions not activating

,

smartactions

,

smartactions activate

Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+