DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Checking navigation availability

  1. Junior Droid
    richcsr's Avatar
    Member #
    44639
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    8
    Phone
    Motorola Droid
    #1

    Checking navigation availability

    I installed 3.5 last night. Full wipe and formated system and boot. When I go into navigation I get a "Checking navigation availability" message and then the app closes. It was working fine before the install. GPS Status has no trouble finding my location.

    Any suggestions?

    Sincerely,

    Lost in NJ
  2. Droid Ninja
    TAPOUT27's Avatar
    Member #
    34111
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    BRENTWOOD, TN
    Posts
    2,370
    Twitter
    TapoutTwo7
    Phone
    HTC Tbolt, Fascinate, OG Droid
    #2
    Quote Originally Posted by richcsr View Post
    I installed 3.5 last night. Full wipe and formated system and boot. When I go into navigation I get a "Checking navigation availability" message and then the app closes. It was working fine before the install. GPS Status has no trouble finding my location.

    Any suggestions?

    Sincerely,

    Lost in NJ
    make sure data is enabled and data roaming is enabled in menu/settings/wireless&networks as well as use wireless networks and use GPS satellites are enabled in the menu/settings/location&security

    if they all are...try unchecking them and rechecking them and reboot and try your GPS again
    HTC Thunderbolt
    ROM changes daily
    1.39.00.0627r Radio
    2750mah Batt & Door

    YouTube: NSMetroid
    GTalk: tapout27@gmail.com
    Twitter: TapoutTwo7
    Xbox 360: Thaiboxer26
  3. Junior Droid
    slagar's Avatar
    Member #
    77328
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    29
    Phone
    Moto DROID
    #3
    I also have the issue mentioned by the OP and following the recommended fix did not work. I have also tried clearing data and such but no luck. I can use maps, but not navigation.
    Project Elite 3.5; Slayher LFY 1Ghz
  4. Droid Ninja
    TAPOUT27's Avatar
    Member #
    34111
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    BRENTWOOD, TN
    Posts
    2,370
    Twitter
    TapoutTwo7
    Phone
    HTC Tbolt, Fascinate, OG Droid
    #4
    Quote Originally Posted by slagar View Post
    I also have the issue mentioned by the OP and following the recommended fix did not work. I have also tried clearing data and such but no luck. I can use maps, but not navigation.
    r u running custom kernel?
    have you modded the rom after install at all?
    have you deleted anything?

    at worst you may try reflashing the 3.5 Rom over your current setup, just backup but it will just overlay the system and framework etc again giving you a fresh install....

    edit: use TiBup and backup your apps, reflash PE 3.5 and try it stock.......I can promise you it works perfectly as I have ran every Rom he makes both before and after release....
    Last edited by TAPOUT27; 12-17-2010 at 03:18 PM.
    HTC Thunderbolt
    ROM changes daily
    1.39.00.0627r Radio
    2750mah Batt & Door

    YouTube: NSMetroid
    GTalk: tapout27@gmail.com
    Twitter: TapoutTwo7
    Xbox 360: Thaiboxer26
  5. Junior Droid
    slagar's Avatar
    Member #
    77328
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    29
    Phone
    Moto DROID
    #5
    I am running the same kernel version as you and no, I haven't made any changes to the system. Does it work for you?
    Project Elite 3.5; Slayher LFY 1Ghz
  6. Droid Ninja
    TAPOUT27's Avatar
    Member #
    34111
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    BRENTWOOD, TN
    Posts
    2,370
    Twitter
    TapoutTwo7
    Phone
    HTC Tbolt, Fascinate, OG Droid
    #6
    Quote Originally Posted by slagar View Post
    I am running the same kernel version as you and no, I haven't made any changes to the system. Does it work for you?
    yes my nav, gps, maps, latitude work fine
    HTC Thunderbolt
    ROM changes daily
    1.39.00.0627r Radio
    2750mah Batt & Door

    YouTube: NSMetroid
    GTalk: tapout27@gmail.com
    Twitter: TapoutTwo7
    Xbox 360: Thaiboxer26
  7. Droid Ninja
    TAPOUT27's Avatar
    Member #
    34111
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    BRENTWOOD, TN
    Posts
    2,370
    Twitter
    TapoutTwo7
    Phone
    HTC Tbolt, Fascinate, OG Droid
    #7
    does it work on wi-fi?
    HTC Thunderbolt
    ROM changes daily
    1.39.00.0627r Radio
    2750mah Batt & Door

    YouTube: NSMetroid
    GTalk: tapout27@gmail.com
    Twitter: TapoutTwo7
    Xbox 360: Thaiboxer26
  8. Junior Droid
    slagar's Avatar
    Member #
    77328
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    29
    Phone
    Moto DROID
    #8
    Gps works fine in maps. I have no idea I'm at work so I'd have to test that later. I'm going to re-install maps after I wipe all caches.
    Project Elite 3.5; Slayher LFY 1Ghz
  9. Droid Ninja
    TAPOUT27's Avatar
    Member #
    34111
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    BRENTWOOD, TN
    Posts
    2,370
    Twitter
    TapoutTwo7
    Phone
    HTC Tbolt, Fascinate, OG Droid
    #9
    Quote Originally Posted by slagar View Post
    Gps works fine in maps. I have no idea I'm at work so I'd have to test that later. I'm going to re-install maps after I wipe all caches.
    ok cool...yea try that and also try wifi and see if its any better....ill check back around later or try PM'ing Actngrezy and he may be able to help you out too.....
    HTC Thunderbolt
    ROM changes daily
    1.39.00.0627r Radio
    2750mah Batt & Door

    YouTube: NSMetroid
    GTalk: tapout27@gmail.com
    Twitter: TapoutTwo7
    Xbox 360: Thaiboxer26
  10. Junior Droid
    slagar's Avatar
    Member #
    77328
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    29
    Phone
    Moto DROID
    #10
    The method that I mentioned a post before worked for me. Unistalled maps, cleared cache partition and dalvik cache, and then installed maps again.
    Project Elite 3.5; Slayher LFY 1Ghz
Page 1 of 2 12 LastLast

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Seido D2 Cases Availability
    By Droid998 in forum Droid 2 Accessories
    Replies: 4
    Last Post: 09-03-2010, 06:36 PM
  2. Yea another thread on the availability of the X... (sorry!)
    By Pravius in forum Droid X General Discussions
    Replies: 7
    Last Post: 08-13-2010, 12:58 PM
  3. GPS - accuracy, performance, availability ?
    By eliwellis in forum Android General Discussions
    Replies: 31
    Last Post: 07-31-2010, 09:01 AM
  4. Protective cover availability
    By Mongoose in forum Android General Discussions
    Replies: 1
    Last Post: 11-13-2009, 10:50 AM
  5. Availability
    By Zippster in forum Android General Discussions
    Replies: 45
    Last Post: 11-02-2009, 08:16 PM

Search tags for this page

android checking navigation availability

,

checking navigation availability

,

checking navigation availability android

,
checking navigation availability droid x
,
checking navigation availability thunderbolt
,
droid checking navigation availability
,
droid x checking navigation availability
,
droid x2 checking navigation availability
,
htc thunderbolt checking navigation availability
,
thunderbolt checking navigation availability
Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+