DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Results 1 to 10 of 10

Thread: Very poor WIFI performance?

  1. Junior Droid
    AlanN's Avatar
    Member #
    19897
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    23
    Phone
    Motorola Milestone
    #1

    Very poor WIFI performance?

    Whilst I am in general very happy with my Milestone, the one thing that is consistently rubbish is the WIFI performance.

    In my house, I have an Airport Extreme Base Station and 2 Airport Express units used as range extenders (I live in a big old house with very dense walls).

    Our 3 laptops get full bars of signal and fast WIFI performance ANYWHERE in the house, garden, garage or even pub next door
    Two MACs, one W7.
    Also, iPhone (wife's) and iPod get full signal, great performance.

    The Milestone never shows more than 60% signal and the browsing is slow.

    Same in a few regular hotspots I frequent, iPod performs great, Milestone is avarage at best.

    Any ideas chaps?
  2.  
     
     
     
  3. Droid
    Szadzik's Avatar
    Member #
    37789
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    85
    Phone
    Milestone
    #2
    Quote Originally Posted by AlanN View Post
    Whilst I am in general very happy with my Milestone, the one thing that is consistently rubbish is the WIFI performance.

    In my house, I have an Airport Extreme Base Station and 2 Airport Express units used as range extenders (I live in a big old house with very dense walls).

    Our 3 laptops get full bars of signal and fast WIFI performance ANYWHERE in the house, garden, garage or even pub next door
    Two MACs, one W7.
    Also, iPhone (wife's) and iPod get full signal, great performance.

    The Milestone never shows more than 60% signal and the browsing is slow.

    Same in a few regular hotspots I frequent, iPod performs great, Milestone is avarage at best.

    Any ideas chaps?

    The only answer is to get an iPhone.
  4. Junior Droid
    AlanN's Avatar
    Member #
    19897
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    23
    Phone
    Motorola Milestone
    #3
    Quote Originally Posted by Szadzik View Post


    The only answer is to get an iPhone.
    Thanks for that stunningly incisive technical advice

    I've had an iPhone, as I said my wife *has* an iPhone.

    I have an iPod Touch and it's a great gadget.

    However I really like the Milestone and Android in general but am very dissapointed with the wifi performance.
    It doesn't seem to "see" the range extenders in my house whatsoever, and even when I stand next to the main base station my Milestone never registers more than 60% signal, I don't give a crap what percentage it registers, the point is it PERFORMS slowly!

    In identical environments (same time, same hotspots) the Milestone is massively outperformed by either my iPod or my wife's iPhone.

    Why?

    I don't want a cocking iPhone...I want the Milestone to perform as it should/is expected to.
    Is that too much to ask?
  5. Junior Droid
    Techneut's Avatar
    Member #
    34354
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Netherlands
    Posts
    29
    Phone
    Motorola Milestone
    #4
    I am having a normal ADSL2 modem with standard WIFI; and my Milestone says, even from a small distance:
    91%, excellent.
    Performing is at maximum speed and flawlessly, just as it should be.

    Probably, your Milestone doesn't perform too well in that department...
    Did you already try to exchange it?
    Techneut®
    are you the dove, or the statue?
  6. Droid Sensei
    natediddy1120's Avatar
    Member #
    23380
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    ???
    Posts
    3,183
    Phone
    CyanogenMod :-)
    #5
    I've never seen my wifi bars go above 2

  7. Beta Team
    JonKyu's Avatar
    Member #
    4977
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Provo, UT
    Posts
    2,398
    Phone
    DROID X
    #6
    Ugh unfortunately it's due to the wifi hardware or something I had HUGE headache with wifi and my droid. I have to move my router into my room in order to get a good wifi signal strength. I noticed that because my router was so far away my droid would constantly lose connection and the wifi wouldn't turn back on after turning off.

    Not to mention when ever I'm using my droid next to my Parent's Mac mini upstairs on the third floor the mac mini's internet connection starts to lag...while my droid is fine lol so weird.
  8. Junior Droid
    AlanN's Avatar
    Member #
    19897
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    23
    Phone
    Motorola Milestone
    #7
    Quote Originally Posted by JonKyu View Post
    Ugh unfortunately it's due to the wifi hardware or something I had HUGE headache with wifi and my droid. I have to move my router into my room in order to get a good wifi signal strength. I noticed that because my router was so far away my droid would constantly lose connection and the wifi wouldn't turn back on after turning off.

    Not to mention when ever I'm using my droid next to my Parent's Mac mini upstairs on the third floor the mac mini's internet connection starts to lag...while my droid is fine lol so weird.
    Hmmm.
    Sorta my point it must be a hardware thing surely?
  9. Master Droid
    bastosero's Avatar
    Member #
    25375
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    531
    Liked
    2 times
    Phone
    Samsung Galaxy S3
    #8
    My wi-fi works very well for me. Try a reset first, and if that doesn't work try getting a replacement for it.
  10. Junior Droid
    AlanN's Avatar
    Member #
    19897
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    23
    Phone
    Motorola Milestone
    #9
    Quote Originally Posted by bastosero View Post
    My wi-fi works very well for me. Try a reset first, and if that doesn't work try getting a replacement for it.
    Tried that today (with all the pain it involves re-installing ans setting everything up!)

    No difference.

    Looks like I'll be on the phone to Expansys Monday...
  11. Super Moderator/RS
    mwhartman's Avatar
    Member #
    27806
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    South FL
    Posts
    10,730
    Liked
    40 times
    Phone
    Moto Droid
    Premium Member
    #10
    Quote Originally Posted by AlanN View Post
    Quote Originally Posted by bastosero View Post
    My wi-fi works very well for me. Try a reset first, and if that doesn't work try getting a replacement for it.
    Tried that today (with all the pain it involves re-installing ans setting everything up!)

    No difference.

    Looks like I'll be on the phone to Expansys Monday...
    Earlier this week, I responded to a thread that compared 3G to wifi.

    Apparently, I'm the odd man out because, typically, I do not have my wifi turned on. I know that wifi is faster but where I live 3G is fine for my use.

    When I do turn wifi on I have no problems. I have a Linksys with MacBook pro and iMac.

    I think a trip to the store is in order.

    Mike

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. tips for maximizing battery performance?
    By peacemover in forum Motorola Droid
    Replies: 13
    Last Post: 06-09-2010, 08:34 AM
  2. Faster Micro SD card = better performance?
    By tonyb81 in forum HTC Droid Eris
    Replies: 5
    Last Post: 01-24-2010, 04:26 PM
  3. Having too many apps affect performance?
    By lemodular in forum Android General Discussions
    Replies: 5
    Last Post: 12-21-2009, 09:58 PM
  4. A2DP performance issues
    By mapexvenus in forum Motorola Droid
    Replies: 0
    Last Post: 12-20-2009, 09:01 PM

Search tags for this page

android poor wifi performance

,
android wifi performance
,
cm7 poor wifi
,

droid x poor wifi

,
droid x poor wifi connection
,

droid x poor wifi performance

,
milestone too slow wifi
,
milestone x slow with wifi connection
,
poor wifi performance
,
why is milestone x slow with wifi
Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+