DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Results 1 to 4 of 4

Thread: Superuser access issue

  1. Junior Droid
    kmcgill88's Avatar
    Member #
    174901
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Cedar Rapids, IA
    Posts
    29
    Phone
    moto droid (1) Verizon
    #1

    Superuser access issue

    I reverted back to my rooted stock rom this AM and in the process apparently lost my root, or atleast I think I did.

    The SuperUser app is still on my phone which makes me think I'm still rooted. However, when I try to use say Barnacle wireless tether it says "Barnacle requires 'su' to access the hardware! Please make sure you have root access."

    Soo I tried to reboot into clockwork recovery to restore my CM7 RC4 only to see my clockwork recovery was gone! Next I booted up and ran Rom Manager thinking I would reflash but of course forgot I no long have root and couldn't do that. Same case for Rom Manager "An error occurred while attempting to run privileded commands!"


    This means i lost root, right? What should I do to get my root back? Do I need to start over from scratch? I'm very puzzled considering my superuser app is still installed and runs but no SU access is granted. Is there something i'm missing as far as options go that i need to change?


    Thanks for the help!
  2.  
     
     
     
  3. Master Droid
    Taco's Avatar
    Member #
    81745
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    New York
    Posts
    355
    Phone
    Motorola Droid
    #2
    You will need to reroot, try using motocache1s sbf method located in the droid labs section.

    Sent from my Droid using DroidForums
    Motorola Droid
    GimpM0D FRG83G
    Stock Kernel
  4. Junior Droid
    kmcgill88's Avatar
    Member #
    174901
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Cedar Rapids, IA
    Posts
    29
    Phone
    moto droid (1) Verizon
    #3
    Thanks Taco.

    Could someone tell me why I lost root when reverting back (via clockwork recovery, nandroid restore) to my stock rom? My superuser APK is still installed but to no avail. I'm assuming its ok to delete it now (can someone plz confirm this).

    Also I have changed from PC to Mac since first rooting. Anybody have a suggestion as to the 'best' or 'preferred' way to root your droid using a Mac?

    Thanks!

    Sent from my Droid using DroidForums
  5. Junior Droid
    kmcgill88's Avatar
    Member #
    174901
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Cedar Rapids, IA
    Posts
    29
    Phone
    moto droid (1) Verizon
    #4
    After looking into rooting via macbook pro I ended up finding a friend with windows and used superoneclick from xda forum. That program is pretty slick! Stock rom was driving me bonkers!

    I havnt given up on rooting via mac but am still getting comfortable using the adb via mac sdk. I need to get another phone so I can do some more experimenting without worring about messing up my only form of communication!

    Cheers!
    Sent from my Droid using DroidForums

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Issue with root and superuser
    By corona36 in forum Droid 2 Tech Issues
    Replies: 5
    Last Post: 12-20-2011, 02:50 AM
  2. FlyX Superuser Issue
    By xMercury in forum Droid X Tech Support
    Replies: 0
    Last Post: 10-18-2010, 01:00 PM
  3. Need Help. Rooted droid wont grant superuser access..
    By johnwayne30 in forum Android Hacks and Help
    Replies: 9
    Last Post: 09-16-2010, 11:47 AM
  4. New superuser issue?
    By RoyR80 in forum LithiumMod
    Replies: 2
    Last Post: 09-11-2010, 08:33 AM
  5. Rooting issue: root access, but no SuperUser App
    By brightjoker in forum Android Hacks and Help
    Replies: 2
    Last Post: 04-29-2010, 12:29 PM

Search tags for this page

barnacle needs su access
,
barnacle requires su access
,

barnacle requires su to access the hardware

,
barnacle root access
,
barnacle su
,
barnacle superuser
,
create a superuser for barnacle
,

give barnacle su access

,
how to give barnacle root access
,
how to grant superuser access
Click on a term to search our site for related topics.

Tags for this Thread

Find us on Google+