DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Results 1 to 4 of 4

Thread: Issues Using the Droid Pro on a Linksys WiFi Newtwork

  1. Droid
    SAVVY_1's Avatar
    Member #
    181626
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    54
    Phone
    MOTOROLA DROID PRO
    #1

    Issues Using the Droid Pro on a Linksys WiFi Newtwork

    I've noticed a lot of times when I need to power off my Droid, upon powering it back up my phone's wi-fi signal is gone.
    I have to power cycle the router and then it's fine. But this happens too often.
    * Anybody else experienced that?
    * I have the latest Firmware updates on the Linksys router.
    * Is there a setting on the phone that needs to be set?

    Thanks.


    Sent from my DROID Pro using DroidForums
  2.  
     
     
     
  3. Droid
    Skates12's Avatar
    Member #
    230600
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    38
    Phone
    Motorola Photon Q 4G LTE
    #2
    Could you elaborate further? Do you mean that you can't see the router after powering up the DROID or do you mean that you can see it but the DROID doesn't connect?

    Knowing nothing, the 1st thing I'd ask is whether you hide your SSID. If so, the phone may not be able to "see" the router when powered back up.

    Normally, to fix, you unhide SSID, connect the DROID to the router, then hide SSID.

    Again, I don't have enough info, so taking a stab at it.
  4. Droid
    SAVVY_1's Avatar
    Member #
    181626
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    54
    Phone
    MOTOROLA DROID PRO
    #3
    Appreciate your reply.
    SSID is visible
    3G works when this happens and the DROID's wifi symbol isn't showing.
    * All other PCs in the house lose the Linksys signal too when this happens.
    That's why I'm wondering if it's coincidental...
    Does ad hoc channel on my Droid have to be set at the same channel that the linksys is on (channels 2-11 because Linksys is on 2). Earlier today I changed Droid's ad hoc to 2 as well. Trying to narrow this down.
    Also, when I'm back in range with my home network my Droid switches to the Wifi and is on my home SSID.
    It just seems to happen when I swap the batteries in my phone (powering off/on) that it occurs a lot.
    Thanks

    Sent from my DROID Pro using DroidForums
  5. Droid
    SAVVY_1's Avatar
    Member #
    181626
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    54
    Phone
    MOTOROLA DROID PRO
    #4
    Thanks for replying, I'm going to look into it.

    Sent from my DROID Pro using DroidForums

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Droid X Wifi issues
    By Droid4Prez in forum Droid X Tech Support
    Replies: 13
    Last Post: 08-03-2012, 04:25 AM
  2. WiFi issues with the Droid Phone
    By odiaz in forum New Member Introductions & Site Assistance
    Replies: 2
    Last Post: 11-08-2010, 09:14 PM
  3. Wifi Tethering Issues on Droid 1
    By JesseF in forum Android General Discussions
    Replies: 9
    Last Post: 09-04-2010, 03:43 PM
  4. WIFI Connectivity - CISCO Linksys N-band
    By billgoco in forum New Member Introductions & Site Assistance
    Replies: 23
    Last Post: 09-04-2010, 12:56 PM
  5. Droid Wifi and Battery Issues
    By markwebb in forum Motorola Droid
    Replies: 3
    Last Post: 03-31-2010, 04:58 PM

Search tags for this page

android linksys router problem

,
droid linksys router
,
droid linksys wifi
,
droid pro wifi
,
droid pro wifi issues
,

droid pro wifi problems

,
linksys router problem android
,

motorola droid pro problems

,
motorola droid pro wifi issues
,
odiaza.in
Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+