DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: My Tracks

  1. Senior Droid
    Cattledog1969's Avatar
    Member #
    206913
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    A Wealthy Cape Cod College Town
    Posts
    170
    Liked
    6 times
    Phone
    Motorola Droid Bionic
    #1

    My Tracks

    My Tracks is all over the place. If I go on walk routes that I've done a 100 times before , and have been monitoring the track locations, time, distance for entertainment mostly. For the past 2 weeks its showing a totally messed up Tracks. Not just a /10th over 5 miles, it's Mile(s) off, and the tracks show places I didn't goto.

    I was thinking of removing the App and reloading it. If I do that can I save my tracks history to internal or SD card and get it back into the newly loaded App?

    Anyone ever have this problem ???

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  2.  
     
     
     
  3. Senior Droid
    Cattledog1969's Avatar
    Member #
    206913
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    A Wealthy Cape Cod College Town
    Posts
    170
    Liked
    6 times
    Phone
    Motorola Droid Bionic
    #2
    This is a common walk I go on, the basic route is there but it's all wrong.

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails My Tracks-uploadfromtaptalk1334979484049.jpg  
  4. Master Droid
    grgguy's Avatar
    Member #
    46248
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    SoCal
    Posts
    392
    Liked
    11 times
    Phone
    Droid 1, DX2, Droid Bionic
    #3
    I use Google's Latitude and it also is inaccurate . I can be sitting at home and it will have me on the other side of town(also over 5 miles). I'd be very interested in the fix for your problem as it may help with mine.
  5. Senior Droid
    Cattledog1969's Avatar
    Member #
    206913
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    A Wealthy Cape Cod College Town
    Posts
    170
    Liked
    6 times
    Phone
    Motorola Droid Bionic
    #4
    It was very accurate and for along time, it all went weird about 2 weeks ago.

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  6. Droid
    nmos's Avatar
    Member #
    70887
    Join Date
    May 2010
    Posts
    98
    Liked
    1 times
    Phone
    Motorola Droid
    #5
    Quote Originally Posted by grgguy View Post
    I use Google's Latitude and it also is inaccurate . I can be sitting at home and it will have me on the other side of town(also over 5 miles). I'd be very interested in the fix for your problem as it may help with mine.
    I don't know about cattledog's problem (sounds like his GPS is just loosing lock) but in your case I think you're seeing the cell network based location rather than GPS. My phone switches to this mode whenever the screen is off so Lattitude, as well as most weather apps etc show me at a cell tower about 10 miles away unless I refresh them manually. Some apps such as My Tracks force the GPS to stay on even with the screen off but this really sucks battery.

    Sent from my ADR6425LVW using Tapatalk 2
  7. Master Droid
    grgguy's Avatar
    Member #
    46248
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    SoCal
    Posts
    392
    Liked
    11 times
    Phone
    Droid 1, DX2, Droid Bionic
    #6
    Thank you for your reply . I suspected what you said about Latitude using cell towers for location. Why though would Google offer a location based app that is highly inaccurate ? One would hope they would fix this . .
  8. Senior Droid
    Cattledog1969's Avatar
    Member #
    206913
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    A Wealthy Cape Cod College Town
    Posts
    170
    Liked
    6 times
    Phone
    Motorola Droid Bionic
    #7
    When I set up my Network extender, the tech person from VZW told me the GPS antenna on the extender uses cell towers to triangulate it's 911 location, Not satellites.

    I still want to save all "My Tracks" and hopefully reload them. It gave me export options but I don't know what one to use.

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  9. Senior Droid
    Cattledog1969's Avatar
    Member #
    206913
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    A Wealthy Cape Cod College Town
    Posts
    170
    Liked
    6 times
    Phone
    Motorola Droid Bionic
    #8
    This is what my export options look like.

    I don't know what any of this means.

    Shouldn't it say Export to SD Card or something more recognizable??

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails My Tracks-uploadfromtaptalk1335005932506.jpg  
  10. Nice Guy
    aaf709's Avatar
    Member #
    6126
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    So Cal
    Posts
    4,181
    Liked
    127 times
    Phone
    Samsung Galaxy S4
    Premium Member
    #9
    They look like different formats, like exporting as TXT, Word Doc or Excel. In this case they appear to be used for GPS equipment.

    GPX= GPS eXchange Format
    KML= Keyhole Markup Language
    CSV= Comma-Separated Variables (Early format that can be used for a lot of things. For example: 2000,Ford,F150 for Year,Make,Model)
    TCX= Similar to GPX, but created by Garmin

    On the app is there an import option? If so, see what choices of formats it uses. It may be possible for you to export (which creates a file on your SD card), uninstall & reinstall the app and finally import the file. I did that with the app aCar (car expenses app) when I went from my OG Droid to my Bionic.
    Last edited by aaf709; 04-21-2012 at 10:14 AM.
  11. Senior Droid
    Cattledog1969's Avatar
    Member #
    206913
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    A Wealthy Cape Cod College Town
    Posts
    170
    Liked
    6 times
    Phone
    Motorola Droid Bionic
    #10
    When I selected Import, it was asking about GPX files on the SD card. So I'm gonna try the defaulted GPX setting and see what happens.

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
Page 1 of 2 12 LastLast

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. An Mp3 App that Tracks Plays?
    By damajackal in forum Android Applications
    Replies: 0
    Last Post: 05-14-2011, 02:44 PM
  2. My Tracks App
    By MWM in forum Droid X General Discussions
    Replies: 0
    Last Post: 07-28-2010, 07:14 PM
  3. App similar to My Tracks?
    By CapeGal in forum Android Applications
    Replies: 7
    Last Post: 04-11-2010, 04:29 PM
  4. Google Tracks
    By kevin1016 in forum Android Applications
    Replies: 0
    Last Post: 02-27-2010, 06:39 PM
  5. Using My Tracks for Skiing
    By nickv84 in forum Android Applications
    Replies: 10
    Last Post: 02-23-2010, 03:52 AM

Search tags for this page

android gpx import

,
droid bionic gps all over the place
,
droid bionic track distance
,
gpx file bionic
,

import my tracks app into excel fomat

,

my tracks

,

my tracks app for droid

,

my tracks droid

,
mytracks droid x2 not working
,
where does mytracks phone app save route file
Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+