DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 39

Thread: Ram

  1. Senior Droid
    dtdlurch's Avatar
    Member #
    58319
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Kennesaw, GA
    Posts
    183
    Liked
    31 times
    Twitter
    dtdlurch
    Phone
    Motorola DROID 3
    #1

    Ram

    I haven't seen this really discussed in the new Bionic section yet. But, is anyone else bothered that Verizon is getting the short end of the stick in regards to RAM? I like everything about the Bionic better than the version AT&T is getting....but half the RAM? I'm sure it won't make that much of a difference but, considering the strides we are seeing in smartphone or "superphones", I think anything less than 1GB of RAM is going to be subpar, in terms of high end mobile phones, before the Summer.


    Is it just me?
  2.  
     
     
     
  3. Administrator
    cereal killer's Avatar
    Member #
    88
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Austin
    Posts
    11,044
    Liked
    1562 times
    Phone
    Nokia Lumia 928
    Premium Member
    #2
    No others are bothered by it but people are not aware yet that the Atrix is running another OS on top with their webtop application. It will be very memory intensive.
  4. Senior Droid
    dtdlurch's Avatar
    Member #
    58319
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Kennesaw, GA
    Posts
    183
    Liked
    31 times
    Twitter
    dtdlurch
    Phone
    Motorola DROID 3
    #3
    Interesting. Guess I don't fully understand the webtop. Wouldn't have thought it would be such a drain on resources.
  5. Administrator
    cereal killer's Avatar
    Member #
    88
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Austin
    Posts
    11,044
    Liked
    1562 times
    Phone
    Nokia Lumia 928
    Premium Member
    #4
    Quote Originally Posted by dtdlurch View Post
    Interesting. Guess I don't fully understand the webtop. Wouldn't have thought it would be such a drain on resources.
    It's going to be using up resources for sure. Add to that Blur, apps etc etc and you will see that it could really end up being a resource hog. All these "fancy" options they add to devices require memory so as we see more of these things implemented we'll see higher demands for more memory.
  6. Super Moderator
    Quicksilver7714's Avatar
    Member #
    83729
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    2,423
    Liked
    103 times
    Phone
    D1, X, Tbolt, DC, DB, GNex, S4
    Premium Member
    #5
    Quote Originally Posted by cereal killer View Post
    No others are bothered by it but people are not aware yet that the Atrix is running another OS on top with their webtop application. It will be very memory intensive.
    That explains the extra ram. Thanks CK.

    Sent from my Droid using DroidForums App.

    1.)A Dummies Guide To Android Terminoligy & Lingo
    2.)What you need to know about rooting:
    3.)Multiple phones - Root them, unroot them
    New to android or just need to brush up on the basics? Abe has every thing you need Here:
    "Guidelines of Conduct" for DroidForums.net

    Respect is number 1 in the Forums.

    We are the droid owners
    Resistance is Futile, YOU Will be Assimilated...

  7. Master Droid
    Raptor007's Avatar
    Member #
    66608
    Join Date
    May 2010
    Location
    New York
    Posts
    477
    Liked
    1 times
    Twitter
    RaptorOO7
    Phone
    Galaxy Nexus
    #6
    I guess as Android makes advances in memory management then 512MB will work just fine. I also had not noticed the additional Webtop was an OS, I thought it was an app. I guess that phone will have lots to deal with.
  8. Developer Relations
    tp7six's Avatar
    Member #
    61666
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    11,512
    Liked
    361 times
    Twitter
    DroidForums
    Phone
    [MDK] S4
    Premium Member
    #7
    I will take 512 with the other specs the Bionic is sportin'

  9. Master Droid
    creaky's Avatar
    Member #
    13998
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    NY
    Posts
    519
    Liked
    6 times
    Phone
    Nexus/Liquid/Imo
    #8
    Quote Originally Posted by dtdlurch View Post
    Interesting. Guess I don't fully understand the webtop.
    I don't understand the webtop, either. Is it like have two OS systems running together (and therefore requiring the extra RAM)?
  10. Senior Droid
    rage151's Avatar
    Member #
    37926
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    144
    Phone
    Moto Droid OG
    #9
    I read that the 512mb of Bionic RAM is not the typical mobile RAM. It is DDR2-667 or LPDDR2-600, which I think is a lot faster, maybe more efficient too. I was disappointed that it didn't 1ghz, but this different type of memory may be a good thing.
  11. Administrator
    cereal killer's Avatar
    Member #
    88
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Austin
    Posts
    11,044
    Liked
    1562 times
    Phone
    Nokia Lumia 928
    Premium Member
    #10
    Quote Originally Posted by creaky View Post
    Quote Originally Posted by dtdlurch View Post
    Interesting. Guess I don't fully understand the webtop.
    I don't understand the webtop, either. Is it like have two OS systems running together (and therefore requiring the extra RAM)?
    correct...it's running 2 different OS's AT ONE TIME
Page 1 of 4 123 ... LastLast

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search tags for this page

atrix ddr2 ram

,
atrix webtop ram
,
droid bionic webtop dedicated ram
,
droid charge ddr2 ram
,
moto droid not using full ram
,
motorola atrix ddr ram frequency
,

motorola atrix ddr2 ram

,

motorola atrix ram ddr2

,
motorola droid 3 ram
,
motorola+atrix+ram+ddr2 mi
Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+