DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17
Like Tree2Likes

Thread: VZ Navigator....why if we have google maps

  1. Master Droid
    fishacura's Avatar
    Member #
    220047
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    253
    Liked
    5 times
    Phone
    Enter Current Phone Model Here
    #1

    VZ Navigator....why if we have google maps

    Just clicked on VZ Navigator and realized it's a pay service. Why would anyone use this with the droid 3 if we have google maps navigation for free (well just data use)
  2.  
     
     
     
  3. Master Droid
    NoBloatware's Avatar
    Member #
    206799
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    747
    Liked
    46 times
    Phone
    Droid 3
    #2
    Just a trap to milk more money out of people. Most if not all of the other VZ bloatware apps are like that too in one way or another.
    Do you like uninstallable bloatware?
    It takes about 5 minutes to complain and it's kinda fun. Let's not be complacent!
    Contact Verizon (anonymous w/ fake name if you like)
    Chat/Email/Call Motorola (anonymous if you like)
    Vote for Google issue requires Google login. Just "star" it to vote.
  4. Droid Ninja
    turdbogls's Avatar
    Member #
    98014
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    O-Town FL
    Posts
    1,074
    Liked
    7 times
    Phone
    gingersensed thunderbolt
    #3
    yup,
    my mother in law has an inc2, and she was using VZnav for a month before i found out and told her about google nav. some people just dont know, and it is just another way for Vzw to get some more money....pretty sad.
  5. LT*
    LT* is offline
    Master Droid
    LT*'s Avatar
    Member #
    30007
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    641
    Liked
    3 times
    Phone
    Razr HD
    #4
    One thing that really bugs the crap out of me is when pressing a contact pic, the choices that come up (ie phone, text etc) has VZ nav instead of google maps. There's no way to change this other than freezing VZ nav, and I haven't rooted yet. That will be the first app I freeze when I do though.
  6. Master Droid
    NoBloatware's Avatar
    Member #
    206799
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    747
    Liked
    46 times
    Phone
    Droid 3
    #5
    Quote Originally Posted by LT* View Post
    One thing that really bugs the crap out of me is when pressing a contact pic, the choices that come up (ie phone, text etc) has VZ nav instead of google maps. There's no way to change this other than freezing VZ nav, and I haven't rooted yet. That will be the first app I freeze when I do though.
    That is pretty lame. So if you freeze it then it goes to Google Nav somehow?
    Do you like uninstallable bloatware?
    It takes about 5 minutes to complain and it's kinda fun. Let's not be complacent!
    Contact Verizon (anonymous w/ fake name if you like)
    Chat/Email/Call Motorola (anonymous if you like)
    Vote for Google issue requires Google login. Just "star" it to vote.
  7. Master Droid
    rvcjew's Avatar
    Member #
    27848
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    USA,CA
    Posts
    263
    Liked
    2 times
    Phone
    D1>D3>Bionic(retired)>DNA
    #6
    Quote Originally Posted by NoBloatware View Post
    That is pretty lame. So if you freeze it then it goes to Google Nav somehow?
    yeah Google maps. which is part of navigator.
  8. Super Moderator
    Vulcan1600's Avatar
    Member #
    7183
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Pennsylvania
    Posts
    5,570
    Liked
    245 times
    Phone
    Galaxy S3
    Premium Member
    #7
    I agree, VZ Nav doesn't hold a candle to Google Maps if you have an Android. There was a time with VZ Nav was good - but that was with the Blackberry or dumb phones. I'd be surprised if they eventually didn't charge for VZ Nav.
    Thank you to all who have served or are serving our great country. You're always in my thoughts and prayers.

    Freedom is never more than one generation away from extinction. - Ronald Reagan
    --------

  9. Droid
    DaddysDroid's Avatar
    Member #
    219196
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Kendall Park, NJ
    Posts
    39
    Phone
    Droid3
    #8
    Quote Originally Posted by LT* View Post
    One thing that really bugs the crap out of me is when pressing a contact pic, the choices that come up (ie phone, text etc) has VZ nav instead of google maps. There's no way to change this other than freezing VZ nav, and I haven't rooted yet. That will be the first app I freeze when I do though.
    Are sure that if you go to Menu > Location & Security and deselect(uncheck) VZ Nav....that this does not change. Also when you first launch apps, etc that require the use of GPS/location services, usually they ask which one you want to use (Google or VZ) and there's a 'Remember this choice' check box that goes along with it. I am sure there is a way to change that if you mistakenly chose VZ Nav with the 'Remember...' check box clicked. Not sure where to find that though...I am looking now. Will update if I find.
  10. LT*
    LT* is offline
    Master Droid
    LT*'s Avatar
    Member #
    30007
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    641
    Liked
    3 times
    Phone
    Razr HD
    #9
    Quote Originally Posted by DaddysDroid View Post
    Are sure that if you go to Menu > Location & Security and deselect(uncheck) VZ Nav....that this does not change. Also when you first launch apps, etc that require the use of GPS/location services, usually they ask which one you want to use (Google or VZ) and there's a 'Remember this choice' check box that goes along with it. I am sure there is a way to change that if you mistakenly chose VZ Nav with the 'Remember...' check box clicked. Not sure where to find that though...I am looking now. Will update if I find.
    I never have the VZ option checked, I think it's causing issues with the GPS chip. This isn't an app per say. Launcher pro has the contacts widget, and when I click on a contact, the bar of options just comes up with all the ways I can contact them. VZ nav is the only option for navigation. So, there was no "remember this choice" pop up for it. I've never even opened VZ nav.
  11. Senior Droid
    AZDroid09's Avatar
    Member #
    26975
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    198
    Liked
    1 times
    Phone
    Droid 3
    #10
    Try going to settings/applications/manage applications/all then scroll down to and tap on vz navigator. See if you can tap "Clear Defaults" or if it says "no defaults set"
Page 1 of 2 12 LastLast

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 08-15-2011, 11:35 AM
  2. waypoints, directions in Navigator/Google Maps
    By killick in forum Android Tech Support
    Replies: 2
    Last Post: 07-30-2010, 12:19 PM
  3. Google Maps Navigator?
    By RazrRebel in forum Android Applications
    Replies: 4
    Last Post: 02-04-2010, 09:14 AM
  4. Google maps navigator?
    By RazrRebel in forum Android Applications
    Replies: 1
    Last Post: 02-02-2010, 10:05 AM
  5. google maps navigator help and bugs
    By jason_jm in forum Motorola Droid
    Replies: 0
    Last Post: 11-07-2009, 11:59 AM

Search tags for this page

do i have to pay for vz navigator
,

do you have to pay for vz navigator

,
do you have to pay to use vz navigator
,
google maps navigation or vz navigator
,
google maps vs vz navigator
,

verizon navigator vs google navigation

,
vz navigator google maps
,

vz navigator vs google maps

,
vz navigator vs google maps android
,
which is better vz navigator or google maps
Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+