DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Questions, comments, and facts of SetCPU

  1. Droid Ninja
    252chevyboyz's Avatar
    Member #
    133063
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    North Carolina
    Posts
    2,032
    Liked
    15 times
    Twitter
    jfhrtn
    Phone
    Droid 2
    #1

    Questions, comments, and facts of SetCPU

    I thought I would start a thread for all of us Droid 2 users to post questions, comments, facts, or achievements that we have experienced or come across while installing, playing around, or using SetCPU. Haven't seen one and had a very helpful friend help me out with SetCPU and I wanted to start a thread for anyone who needs help along the way or just wants to post pictures of what SetCPU has done for you. Hope this will be helpful and remember anyone is welcome.

    Sent from my rooted D2
    Droid 2/Liberty v2.0.1/LP+/Oc'ed 1.3gHz LV








  2.  
     
     
     
  3. Droid Ninja
    252chevyboyz's Avatar
    Member #
    133063
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    North Carolina
    Posts
    2,032
    Liked
    15 times
    Twitter
    jfhrtn
    Phone
    Droid 2
    #2

    Score after SetCPU was applied. Stock rom and kernal.


    Sent from my rooted D2
    Droid 2/Liberty v2.0.1/LP+/Oc'ed 1.3gHz LV








  4. Master Droid
    NiceGuysFinishLast's Avatar
    Member #
    156937
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    748
    Liked
    4 times
    Phone
    HTC Rezound
    #3
    Quote Originally Posted by 252chevyboyz View Post

    Score after SetCPU was applied. Stock rom and kernal.


    Sent from my rooted D2

    SetCPU has nothing to do with either of those scores?
  5. Droid Ninja
    252chevyboyz's Avatar
    Member #
    133063
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    North Carolina
    Posts
    2,032
    Liked
    15 times
    Twitter
    jfhrtn
    Phone
    Droid 2
    #4
    Well all I did was just peg the processor at 1ghz and ran the two tests just to see what would happen. The quadrant score didn't change too much and the speedtest app I usually get 1700-1800 download speeds and I got over 2500 then. Just figured I would post them with the processor pegged at max.

    Sent from my rooted D2
    Droid 2/Liberty v2.0.1/LP+/Oc'ed 1.3gHz LV








  6. Droid Ninja
    kptphalkon's Avatar
    Member #
    155133
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    1,389
    Liked
    14 times
    Phone
    Droid 2 Global
    #5
    I was totally disappointed that setcpu needs a custom kernel to mess with clock and voltage settings :/ it felt like a waste of 2 bucks.

    regardless of the fact that i have a d2g and not the d2

    Sent from the F-Zero cockpit on my D2G
  7. Droid Ninja
    252chevyboyz's Avatar
    Member #
    133063
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    North Carolina
    Posts
    2,032
    Liked
    15 times
    Twitter
    jfhrtn
    Phone
    Droid 2
    #6
    I got the stock rom with and kernal with set cpu and I can't really mess with voltage settings either but I can underclock the processor. Like when the screen is off I got it set to 300max/300min. I can still stream music, get calls, and texts when the screen is off and I'm waitin to see how my battery life is affected when I get back down to like %10-20. Ill post a shot of battery usage when it gets low again. OCing the D2 does require a lil more customization of roms bc the stick rom with blur I don't think you can OC but correct me if I am wrong there. I also believe with slayher kernals you can overclock tho. Motorola must not want us to do a thing with the rom they put up here. Kinda limiting rom IMO

    Sent from my rooted D2
    Droid 2/Liberty v2.0.1/LP+/Oc'ed 1.3gHz LV








  8. What iDoesn't
    Droid DOES!!'s Avatar
    Member #
    77093
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    6,335
    Liked
    47 times
    Phone
    Rezound and Bionic
    DroidForums.net Theme Developer
    Premium Member
    #7
    Droid Overclock by Jrummy overclocks the stock ROM, I use it on my girlfriend's D2.
    SetCPU is mainly just for scaling and profiles, that's why you can't change the voltage.

    Quote Originally Posted by 252chevyboyz View Post
    I got the stock rom with and kernal with set cpu and I can't really mess with voltage settings either but I can underclock the processor. Like when the screen is off I got it set to 300max/300min. I can still stream music, get calls, and texts when the screen is off and I'm waitin to see how my battery life is affected when I get back down to like %10-20. Ill post a shot of battery usage when it gets low again. OCing the D2 does require a lil more customization of roms bc the stick rom with blur I don't think you can OC but correct me if I am wrong there. I also believe with slayher kernals you can overclock tho. Motorola must not want us to do a thing with the rom they put up here. Kinda limiting rom IMO

    Sent from my rooted D2


    DroidForums Junkie!!
    "If you think you know everything, you can't learn anything." -Robert Morris

    If you like my work or I have helped you out and you would like to help me keep the lights on, it is greatly appreciated!!
    http://bit.ly/ro3alQ
  9. Droid Ninja
    252chevyboyz's Avatar
    Member #
    133063
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    North Carolina
    Posts
    2,032
    Liked
    15 times
    Twitter
    jfhrtn
    Phone
    Droid 2
    #8
    What is a good speed to overclock the D2 at? Droid OC does the same scaling as setcpu right? Is there a way to keep setcpu as my main cpu app and have the abilty to overclock and have 1.1-1.3 on setcpu?

    Sent from my rooted D2
    Droid 2/Liberty v2.0.1/LP+/Oc'ed 1.3gHz LV








  10. Droid Ninja
    kptphalkon's Avatar
    Member #
    155133
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    1,389
    Liked
    14 times
    Phone
    Droid 2 Global
    #9
    I have no reason to overclock unless i want to throw around bench scores. 1.2ghz is just fine for me everything flies. I just want to undervolt the lower frequency slots as much as is stable to save battery, since setcpu tells me i am in 300/600/800 more than anything else (obviously haha)

    Sent from the F-Zero cockpit on my D2G
  11. Droid Ninja
    252chevyboyz's Avatar
    Member #
    133063
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    North Carolina
    Posts
    2,032
    Liked
    15 times
    Twitter
    jfhrtn
    Phone
    Droid 2
    #10
    well kpt I don't think setcpu allows us change voltage but DD mentioned droid overclock app that will allow you too change voltage tho. Would be nice if setcpu had a voltage scaling ability included

    Sent from my rooted D2
    Droid 2/Liberty v2.0.1/LP+/Oc'ed 1.3gHz LV








Page 1 of 2 12 LastLast

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. NFG questions and comments
    By Droidapad in forum HTC Droid Eris
    Replies: 10
    Last Post: 01-08-2011, 08:36 AM
  2. SetCPU questions
    By Crappyday in forum Android Hacks and Help
    Replies: 8
    Last Post: 09-01-2010, 02:20 PM
  3. New: 2 Questions/Comments
    By Starship Droid X in forum Droid X General Discussions
    Replies: 2
    Last Post: 08-02-2010, 08:29 PM
  4. SetCPU Questions
    By zz500 in forum Android Hacks and Help
    Replies: 8
    Last Post: 03-02-2010, 06:54 PM

Search tags for this page

can setcpu undervolt
,
droid 2 global facts
,

how to undervolt setcpu

,

how to undervolt using setcpu

,

how to undervolt with setcpu

,
liberty rom setcpu
,

setcpu undervolt

,
setcpu undervolting
,

undervolt setcpu

,

undervolt with setcpu

,

undervolting setcpu

,
undervolting with setcpu
Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+