DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Results 1 to 8 of 8

Thread: rooting GB

  1. Droid
    cdipier2's Avatar
    Member #
    79044
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    NJ
    Posts
    88
    Liked
    2 times
    Phone
    Droid 4, Stratosphere, Droid 2
    #1

    rooting GB

    I got my gingerbread update the day it came out, and I love it. But now I want to reroot. I have tried the droid 3 one click and it says I have, I even have the superuser apk but I go to try to get into titanium backup and it says I have not been granted root access. Am I the only one who is having trouble rooting their gingerbread d2?
  2. Droid
    TomSr's Avatar
    Member #
    19924
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Pennsylvania, USA
    Posts
    79
    Liked
    3 times
    Twitter
    TomSr
    Phone
    Galaxy Note 2
    #2
    Just did mine last night using the Droid 3 one click and it is working well. I was previously rooted via Z4, so I had to unroot, then SBF to stock Froyo. OTA was successful and then, as mentioned, the rooting was a go.

    Hope you get your issue resolved.
  3. Droid
    cdipier2's Avatar
    Member #
    79044
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    NJ
    Posts
    88
    Liked
    2 times
    Phone
    Droid 4, Stratosphere, Droid 2
    #3
    I removed root then did a factory data reset before I did the OTA to gingerbread, so I definitely had a clean slate. I have tried it a few times maybe I will try again later tonite
  4. Droid Newbie
    myke2tymez's Avatar
    Member #
    221470
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    1
    Phone
    Droid 2
    #4
    I thought I was the only one having that problem it started when the recent updated a couple of days ago so N E body knows what's up
  5. Droid
    cdipier2's Avatar
    Member #
    79044
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    NJ
    Posts
    88
    Liked
    2 times
    Phone
    Droid 4, Stratosphere, Droid 2
    #5
    i got it working! i sbf'ed back to froyo, then updated to gingerbread, then did the one click root and now i have root this time. thank you!
  6. Droid Newbie
    Bootleg_Maximus's Avatar
    Member #
    221820
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    2
    Phone
    Droid 2
    #6

    Red face help a newb out

    I'm very new to the whole rooting process and pretty much everything involved in altering the D2 from factory specs so please bear with me. I just rooted my phone less than a week ago using z4root which was easy as pie. I was loving having more or less full control over what my phone was doing and everything was golden.... until my wife got the GB update on her D2. I went through all kinds of crap trying to get the OTA to push through on my phone but couldn't get it to work. So last night I went ahead, bit the bullet and SBF back to Froyo. Everything seems to work well and the OTA pushed through and I was happy, but a little confused. When the phone booted after the SBF everything looked as though it did before the SBF. All my apps were there, my background pic was the same, and I didn't need to setup anything on the phone. The only difference between the phone before and after the SBF was SU was gone and all the factory bloat was back. I'm just a bit puzzled as to why it wasn't a full wipe like I'd assumed it would be.

    Ok, so that's the background info. Now I'm running GB and everything is good but I was root access back so I can use Barnacle and overclock. I tried z4root and that didn't work but I really didn't expect it to. After doing a lot of reading I see that the D3 one click is the way to go to root GB. Here's my question. Which droid do we tell the program we have? I see several options but nothing for just the D2. Do we use the D2 Global? Any advice is greatly appreciated!
  7. Junior Droid
    Riayoko's Avatar
    Member #
    221031
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    22
    Phone
    droid2
    #7
    Quote Originally Posted by Bootleg_Maximus View Post
    I'm very new to the whole rooting process and pretty much everything involved in altering the D2 from factory specs so please bear with me. I just rooted my phone less than a week ago using z4root which was easy as pie. I was loving having more or less full control over what my phone was doing and everything was golden.... until my wife got the GB update on her D2. I went through all kinds of crap trying to get the OTA to push through on my phone but couldn't get it to work. So last night I went ahead, bit the bullet and SBF back to Froyo. Everything seems to work well and the OTA pushed through and I was happy, but a little confused. When the phone booted after the SBF everything looked as though it did before the SBF. All my apps were there, my background pic was the same, and I didn't need to setup anything on the phone. The only difference between the phone before and after the SBF was SU was gone and all the factory bloat was back. I'm just a bit puzzled as to why it wasn't a full wipe like I'd assumed it would be.

    Ok, so that's the background info. Now I'm running GB and everything is good but I was root access back so I can use Barnacle and overclock. I tried z4root and that didn't work but I really didn't expect it to. After doing a lot of reading I see that the D3 one click is the way to go to root GB. Here's my question. Which droid do we tell the program we have? I see several options but nothing for just the D2. Do we use the D2 Global? Any advice is greatly appreciated!
    Got a question did ya wipe the cache and data the factory reset after flashing? I believe I used d2 global but I can't be sure.

    Sent from my DROID2 using DroidForums
  8. Droid Newbie
    Bootleg_Maximus's Avatar
    Member #
    221820
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    2
    Phone
    Droid 2
    #8
    Quote Originally Posted by Riayoko View Post
    Got a question did ya wipe the cache and data the factory reset after flashing? I believe I used d2 global but I can't be sure.

    Sent from my DROID2 using DroidForums
    Nope, I sure didn't. Of all the threads and info I read about doing the SBF I never saw that as a requirement. At this point I'm really not seeing any reason why not wiping the cache and data should be a problem for me. See any possible issues?

    I've also been doing a lot of reading about GB and Barnacle not jiving. This may all be a moot point anyway unless someone can tell me how to get the wireless tether to work without having to pay through the nose for it....

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Rooting
    By tb110895 in forum Motorola Droid 2
    Replies: 73
    Last Post: 12-17-2010, 07:09 PM
  2. Droid X 2.2 rooting issues after un-rooting
    By Droid4Prez in forum Droid X Tech Support
    Replies: 5
    Last Post: 12-10-2010, 03:50 PM
  3. Rooting
    By Alchemist945 in forum HTC Droid Incredible
    Replies: 3
    Last Post: 12-10-2010, 10:04 AM
  4. How fool-proof are these rooting steps / is rooting permanent
    By liguy257 in forum Android General Discussions
    Replies: 4
    Last Post: 07-18-2010, 06:56 AM
  5. rooting
    By istarrk in forum Android Hacks and Help
    Replies: 2
    Last Post: 06-26-2010, 07:23 AM

Search tags for this page

barnacle was working on my rooted gb
,
droid 2 rename to update.zip
,

root droid 2 gingerbread

,

rooting gb

,
sbf rollback
Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+