DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
Like Tree1Likes

Thread: boot loop wipe data and cache not fixing

  1. Junior Droid
    davidkim7435's Avatar
    Member #
    248706
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    6
    Phone
    Droid 1
    #1

    boot loop wipe data and cache not fixing

    i sort of did this a little bit differently then the install guide

    on my sister's Droid X
    1. sbf phone to 2.2.1
    2. reboot on phone recovery
    3. wipe data and cache
    4. update from the phone to 2.3.3 gb 4.5.605
    5. root with pete's
    6. side wonder machine the rom manager and droid 2 recovery
    7. run rom manager flash and then run d2 recovery with both superuser permission
    8. recovery mode then wipe data, cache and dalvisk? data
    9. install from sdcard, install zip, and reboot.
    10. boot loop

    have i done something wrong somewhere in the process?
    everything worked when i rooted. checked barnacles and the superuser gave all permissions.
    i also read that i have to mount something berfore i reboot
    can someone help?
  2.  
     
     
     
  3. Master Droid
    Jungle King 76's Avatar
    Member #
    130395
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Back and forth between AZ and PA
    Posts
    929
    Liked
    57 times
    Phone
    Vzw Droid RAZR
    #2
    This may or may not help but sometimes it I would get a boot loop on my X, I would just do a battery pull. If that doesn't work, try another data wipe in recovery.

    Finally, just to make sure.... not to insult your intelligence.... but the Rom you flashed its compatible with your current version right?


    Sent from my DROID RAZR using DroidForums
  4. Junior Droid
    davidkim7435's Avatar
    Member #
    248706
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    6
    Phone
    Droid 1
    #3
    i think so
    downloaded the rom from the main thread
    updated the gb from system update from the phone the android version says 2.3.3 and the system version reads 4.5.605
    yea i did the pull but the boot loop persisted and dont worry i know i dont have much intel
  5. Master Droid
    Jungle King 76's Avatar
    Member #
    130395
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Back and forth between AZ and PA
    Posts
    929
    Liked
    57 times
    Phone
    Vzw Droid RAZR
    #4
    Quote Originally Posted by davidkim7435 View Post
    i think so
    downloaded the rom from the main thread
    updated the gb from system update from the phone the android version says 2.3.3 and the system version reads 4.5.605
    yea i did the pull but the boot loop persisted and dont worry i know i dont have much intel
    What Rom are you trying to flash?

    Sent from my DROID RAZR using DroidForums
  6. Junior Droid
    davidkim7435's Avatar
    Member #
    248706
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    6
    Phone
    Droid 1
    #5
    ...actually i dont know i tried to down the zip file again from the forums but i cant...
    like i said i dont have lots of intel
  7. Master Droid
    Jungle King 76's Avatar
    Member #
    130395
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Back and forth between AZ and PA
    Posts
    929
    Liked
    57 times
    Phone
    Vzw Droid RAZR
    #6
    Quote Originally Posted by davidkim7435 View Post
    ...actually i dont know i tried to down the zip file again from the forums but i cant...
    like i said i dont have lots of intel
    What part of the forums?

    If you did a backup before flashing the Rom and you can still get into cw recovery, you can restore your backup.

    If you have no backup, but you can get into cw recovery, you can try to while process again, wiping and flashing.

    If none of that works and you are in a continuous boot loop you have no choice but to use rsd and flash back to stock again as far as I know.


    Sent from my DROID RAZR using DroidForums
  8. Junior Droid
    davidkim7435's Avatar
    Member #
    248706
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    6
    Phone
    Droid 1
    #7
    hmmm i think i was using the wrong rom i going to try the rom from the rom toolbox
    i hope it works but yea i didnt have backup so i just sbf it and start the process over again.

    downloading the liberty 3 v 2.0 from the toolbox.
    will this fix the problem with the boot loop?

    another question: what does it mean when it says the official ota gingerbread?
    Last edited by davidkim7435; 01-25-2012 at 07:32 PM.
  9. Master Droid
    Jungle King 76's Avatar
    Member #
    130395
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Back and forth between AZ and PA
    Posts
    929
    Liked
    57 times
    Phone
    Vzw Droid RAZR
    #8
    According to what I read it says that liberty3 v2.0 it's based off system version 605 so sd long add your phone is running 2.3.3 and 605, you should be good.

    Edit... missed the second question as the bottom at first...

    Ota stands for "over the air" basically droid x usually canned out of the box with froyo 2.2.1 or something like that. And those users had to accept their official upgrade to gingerbread (gb) 2.3.3

    Sent from my DROID RAZR using DroidForums
    Last edited by Jungle King 76; 01-25-2012 at 07:41 PM.
  10. Junior Droid
    davidkim7435's Avatar
    Member #
    248706
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    6
    Phone
    Droid 1
    #9
    alrighty ill try the rom that i download from the toolbox and see if it goes into boot loop
    if that doesnt help then ill come back to ask
    thx jungle
  11. Master Droid
    Jungle King 76's Avatar
    Member #
    130395
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Back and forth between AZ and PA
    Posts
    929
    Liked
    57 times
    Phone
    Vzw Droid RAZR
    #10
    No problem. Glad to help out. Hope it goes smoothly.

    Sent from my DROID RAZR using DroidForums
    davidkim7435 likes this.
Page 1 of 2 12 LastLast

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Access file system - Fixing Boot Loop
    By the_mad_rshn in forum Android Tech Support
    Replies: 0
    Last Post: 10-20-2011, 02:36 PM
  2. desperate: I can wipe cache in boot loader but not data.
    By Trionalaw in forum Droid X Hacks
    Replies: 16
    Last Post: 09-13-2011, 09:12 PM
  3. Background remains after wipe data/cache/boot/system
    By tameone in forum Android Hacks and Help
    Replies: 5
    Last Post: 09-13-2010, 10:35 AM
  4. Wiping data & cache causing boot loop?
    By gertman in forum ChevyNo1
    Replies: 3
    Last Post: 07-12-2010, 10:50 AM
  5. Replies: 3
    Last Post: 06-30-2010, 10:57 AM

Search tags for this page

droid 2 boot loop fix

,
fix boot loop android
,

galaxy nexus boot loop fix

,
galaxy nexus reboot loop fix
,
how fix the bootloop on android 2.2.2
,
how to fix android boot loop
,

how to fix boot loop android

,
how to fix htc thunderbolt boot loop
,
htc thunderbolt boot loop fix
,
wipe data boot loop
Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+