DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Results 1 to 10 of 10

Thread: Liberty 2.0.1 installed and screen problems

  1. Junior Droid
    kmiszczak's Avatar
    Member #
    161376
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    7
    Phone
    Motorola Droid 2
    #1

    Liberty 2.0.1 installed and screen problems

    Hi

    Using droid 2. Installed liberty 2.0.1 and the screen occasionaly will start "moving up", and slow down the phone. I have to restart several times, or just remove the battery and wait a few minutes, for it to go back to normal.

    I have tried installing sbf, but for some weird reason, it appears that it didn't do anything...phone went back to rom, with all settings intact. But, the android version changed...with liberty 2.0.1 it was 2.3 if I remember, now it's back to stock 2.2.

    Might I have done something wrong?

    Please advise. And thanks.
    Krzysztof
  2. Senior Droid
    txter's Avatar
    Member #
    106427
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    223
    Liked
    1 times
    Phone
    Droid 2
    #2
    did you wipe data and cache before and after you installed liberty?
    which .sbf did you use to flash? 2.2 or 2.3
  3. Junior Droid
    kmiszczak's Avatar
    Member #
    161376
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    7
    Phone
    Motorola Droid 2
    #3
    Yes, i did a wipe and cleared cache before liberty install.
    I sbf'ed with VRZ_A955_2.3.20_1FF_01

    ...Wait...wipe and clear after liberty install? Do you recommend wiping and clearing after install, then installing liberty again?
    Last edited by kmiszczak; 04-17-2011 at 10:30 PM.
  4. Senior Droid
    txter's Avatar
    Member #
    106427
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    223
    Liked
    1 times
    Phone
    Droid 2
    #4
    i always wipe cache and date before and after an install. this way i know its clean.
    do a wipe. install Liberty and then wipe again.
  5. Junior Droid
    kmiszczak's Avatar
    Member #
    161376
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    7
    Phone
    Motorola Droid 2
    #5
    That helped. I did wipe before and after, and appears better. Thanks.
  6. Junior Droid
    kmiszczak's Avatar
    Member #
    161376
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    7
    Phone
    Motorola Droid 2
    #6
    So what data does the data wipe wipe, exactly? And should I do a data wipe after restoring a backed up rom?
  7. Senior Droid
    txter's Avatar
    Member #
    106427
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    223
    Liked
    1 times
    Phone
    Droid 2
    #7
    a data wipe will clean everything. it will basically put it back to an 'out of the box' state. dont wipe after a restore. you may want to wipe cache after a restore but sometimes thats it doesnt matter.
    wiping cache will delete all files that your apps store to read faster. sometimes cleaning them will help get rid of errors and bugs you get. its always good to start fresh when going from rom to rom or creating restore points
    Last edited by txter; 04-18-2011 at 10:53 PM.
  8. Junior Droid
    kmiszczak's Avatar
    Member #
    161376
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    7
    Phone
    Motorola Droid 2
    #8
    Thanks for the advice.

    Sadly, something must have fried because after wiping, sbf'ing back to stock, wiping again, the phone still has screen problems.
    Considering going into a verizon store.
  9. Droid Sensei
    ldopa's Avatar
    Member #
    156616
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Rochester NY
    Posts
    4,743
    Liked
    8 times
    Twitter
    shunyata31
    Phone
    Droid 2
    #9
    So wiping after installing won't erase liberty or the rom in general. I want to flash liberty so let me get this straight. I wipe data and wipe cache (dalvik too) then install then go back into clockwork and wipe again? Or do you mean wipe from stock recovery? What's the difference between the two (wiping in cw and stock recovery)?

    Sent from my rooted DROID2
    Ldopa
  10. Droid Ninja
    Tillyswilly's Avatar
    Member #
    108621
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Bham
    Posts
    1,062
    Phone
    Rooted D3
    #10
    no wipeing doesnt not erase any rom you have flashed on your phone the only way to get a ROM off the phone is to have a stock backup of right after you rooted or to sbf...i reflash Liberty b4 flashing any theme so that themes dont overlap each other....and to install Liberty you need to

    make sure you have root and clockworks recovery installed
    -boot into recovery via clockworks bootstrap
    -select "wipe data/factory reset"
    -select "Yes -- delete all data"
    -go back "powerbutton"
    -select "install zip from sdcard"
    -select "choose zip from sdcard"
    -find and select LibertyX/2-X.X.zip
    -reboot
    Last edited by Tillyswilly; 04-26-2011 at 03:52 PM.
    Task Killers? Nope

    This is what rooting is right here

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Installed Gb over liberty
    By Georgedaballa in forum Droid X Tech Support
    Replies: 7
    Last Post: 04-08-2011, 04:25 PM
  2. installed Liberty where are my apps
    By cwhicker1 in forum Motorola Droid 2
    Replies: 3
    Last Post: 04-06-2011, 07:34 PM
  3. Installed first rom (Liberty 1.5) help!!!
    By naccout in forum Android Hacks and Help
    Replies: 1
    Last Post: 03-10-2011, 06:24 AM
  4. Just installed Liberty 1.5 on my D2...
    By nerdslogic in forum Liberty ROM D2
    Replies: 38
    Last Post: 02-06-2011, 06:17 AM
  5. Question about the Liberty ROM that i installed
    By inverssse in forum Liberty ROM DX
    Replies: 2
    Last Post: 02-02-2011, 10:57 PM

Search tags for this page

droid 2 liberty display screen
,
droid 2 overlapping screen
,

how to install liberty 2.0

,

how to install liberty 2.0.1

,
how to remove liberty 2.0.1 from droid 2
,
liberty 2.0 slow to respond
,
liberty 2.0.1 andriod version
,
liberty 2.0.1 black screen
,

liberty 2.0.1 bugs

,
liberty 2.0.1 install problem
,
liberty 2.0.1 running slow
,
liberty 2.0.1 screen is taking forever
,
liberty 2.0.1 slow boot
,
liberty 2.01 sluggish reboots
,
problem installing liberty 2.0
Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+