DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Results 1 to 9 of 9

Thread: Can you disable 4G?

  1. Junior Droid
    Airman1947's Avatar
    Member #
    262499
    Join Date
    May 2012
    Posts
    20
    Phone
    Motorola Droid 4
    #1

    Can you disable 4G?

    Has anybody figured out a way to disable 4G on the Spectrum 2 and just use 3G?

    In the past, when I had the Motorola Droid 4, I did this by using the app "LTE OnOff". All it is, is a shortcut to the submenu "Testing > Phone Info" under the hidden menu (which you used to be able to access by dialing *#*#4636#*#* on older phones).

    But whenever I try it on the Spectrum 2, it looks like it opens then menu, but then I get the Popup error message "Note: This application does not work on this device," and it closes. I've tried other apps like the old "Phone Info" app, and "Hidden Menus", but they all basically try to lead you to the same place (Testing > Phone Info), and you get the same error message. Very strange. It's like this menu is disabled on this phone.

    I've also tried going into the phone settings under "Settings > More... > Mobile Networks > System Select > Network Mode", but there's only an option for "LTE/CDMA" (4G/3G). There's no option for "CDMA Only" (3G only). Any ideas? Thanks so much in advance!
  2.  
     
     
     
  3. Super Moderator
    mountainbikermark's Avatar
    Member #
    114152
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    3,025
    Liked
    696 times
    Phone
    Note 2
    Premium Member
    #2
    I'd also like to know. I have also tried an app called Network, along with the ones you stated, and it too gives the same error. While on the phone with Verizon about my craptacular 4g reception the nice lady in tech level 3 tried to walk through several steps with me to force my phone onto evdo (3g). None of them worked either. My underfunding is it is something that started with Jelly Bean 4.1.

    Support Our Troops!!!
    <><
    Beast Mode (Notetoo)
    The United States is the land of the free because of the brave.
    To all who serve or have served in the U.S. military and to your families, THANK YOU. Your sacrifices are NOT in vain!
    May God continue to bless the USA
  4. Banned
    SFGate's Avatar
    Member #
    228612
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    3,266
    Liked
    36 times
    Phone
    LG Mach
    #3
    After a thrilling seven hours of absolutely no reception at all due to 0 bars of 4G today, I also have the same question. Don't see the point in having a phone that offers no reception whatsoever.
  5. Super Moderator
    mountainbikermark's Avatar
    Member #
    114152
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    3,025
    Liked
    696 times
    Phone
    Note 2
    Premium Member
    #4
    I'd be happy to be able to force cdma only so I can have 1x data

    Support Our Troops!!!
    <><
    I'm an "s pen aholic" Noteate
    The United States is the land of the free because of the brave.
    To all who serve or have served in the U.S. military and to your families, THANK YOU. Your sacrifices are NOT in vain!
    May God continue to bless the USA
  6. Senior Droid
    JimiMack's Avatar
    Member #
    322690
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Long Island NY
    Posts
    130
    Liked
    14 times
    Phone
    Spectrum 2
    #5
    Quote Originally Posted by SFGate View Post
    After a thrilling seven hours of absolutely no reception at all due to 0 bars of 4G today, I also have the same question. Don't see the point in having a phone that offers no reception whatsoever.
    Now when I am in an area with no 4G at locations within my region (I am on the road all day), I have seen my phone drop to 3G and even to the 1X when 3G is not available. If you are not seeing the phone drop down to the next available band, I would check with your carrier.
  7. Droid
    TrdLtly's Avatar
    Member #
    329409
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    34
    Phone
    LG Spectrum 2
    #6
    Quote Originally Posted by JimiMack View Post
    Now when I am in an area with no 4G at locations within my region (I am on the road all day), I have seen my phone drop to 3G and even to the 1X when 3G is not available. If you are not seeing the phone drop down to the next available band, I would check with your carrier.
    Ditto (Verizon)... My "Network Type and Strength" shows 4G and 1X readings. Settings > More > Mobile Networks > Network Type and Strength
  8. Super Moderator
    mountainbikermark's Avatar
    Member #
    114152
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    3,025
    Liked
    696 times
    Phone
    Note 2
    Premium Member
    #7
    Quote Originally Posted by JimiMack View Post
    Now when I am in an area with no 4G at locations within my region (I am on the road all day), I have seen my phone drop to 3G and even to the 1X when 3G is not available. If you are not seeing the phone drop down to the next available band, I would check with your carrier.
    My phone technically is in a 4g area with decibel readings of - 122 or worse. When i try to use data it eventually drops to 3g with decibels of around - 88 and decent speed for 3g. I'd like to avoid the wait time until it eventually switches. Time is money.
    Yes I have talked with my carrier many times.

    Support Our Troops!!!
    <><
    Beast Mode (Notetoo)
    The United States is the land of the free because of the brave.
    To all who serve or have served in the U.S. military and to your families, THANK YOU. Your sacrifices are NOT in vain!
    May God continue to bless the USA
  9. Junior Droid
    Airman1947's Avatar
    Member #
    262499
    Join Date
    May 2012
    Posts
    20
    Phone
    Motorola Droid 4
    #8
    Quote Originally Posted by mountainbikermark View Post
    My phone technically is in a 4g area with decibel readings of - 122 or worse. When i try to use data it eventually drops to 3g with decibels of around - 88 and decent speed for 3g. I'd like to avoid the wait time until it eventually switches. Time is money.
    Yes I have talked with my carrier many times.

    Support Our Troops!!!
    <><
    Beast Mode (Notetoo)
    Ditto. That's kind of my problem. When I'm at work, reception in my building is pretty bad, and my phone keeps trying to jump back and forth between the 3G and 4G band, and every time it does, if I'm in the middle of doing something, like listening to an audio clip from a sports app, it cuts out. Pretty annoying. In the past, I remedied this by disabling 4G, but from what I'm gathering, it sounds like as of now, you can't disable 4G on this phone, at least not with the latest update

    Bummer. One more reason to keep my fingers crossed for a custom ROM, I guess. Anyway, thanks for all the replies, everybody.
  10. Developer Relations
    Garemlin's Avatar
    Member #
    19076
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Delaware
    Posts
    2,139
    Liked
    338 times
    Twitter
    garemlin
    Phone
    LG G2 - Nexus 7 v2
    Premium Member
    #9
    LTE OnOFF - HTC Thunderbolt works on many devices. I used it on my Razr Maxx and it also works on my Droid Maxx, but does not work on my LG G2. So I guess LG phones block that menu.

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. disable
    By dhaynes in forum Droid RAZR MAXX HD
    Replies: 7
    Last Post: 03-04-2013, 12:05 PM
  2. Disable OTA for SE Arc
    By Stri in forum Android General Discussions
    Replies: 0
    Last Post: 11-20-2011, 01:46 PM
  3. Disable 1x
    By bonesjones in forum Droid 3 Hacks
    Replies: 0
    Last Post: 09-01-2011, 12:03 PM
  4. How can I disable Pop-Ups?
    By bhdot in forum Android Applications
    Replies: 2
    Last Post: 04-08-2011, 07:17 AM
  5. [How-To] Disable 3G and use 1x
    By crdnilfan in forum Android Hacks and Help
    Replies: 18
    Last Post: 02-12-2010, 09:12 AM

Search tags for this page

anyone figure out how to turn lg g2 to just 3g

,
force 3g only verizon lg g2
,

how do i turn 4g off on lgg2

,
how do i turn ofg pop up blocker on lg spectrum 2
,
how to switch 4g to 3g lg g2
,

lg g2 disable 4g

,

lg g2 turn off 4g

,
lg spectrum data 1x
,
turn 4g off on lg g2
,
turn off 4g on lg g2
Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+