DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Root without new ROM?

  1. Master Droid
    DaDroidDude's Avatar
    Member #
    62453
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    308
    Liked
    1 times
    Phone
    Enter Current Phone Model Here
    #1

    Root without new ROM?

    I hope this isn't a stupid question.
    I like 99% of the way the Rezound functions but would love to nix the bloat.

    Is there a way to root so I can do that, and use Titanium Backup properly, without installing an entirely new ROM?

    I like what some of the custom ROMS do but I'd like to wait and see what stock ICS looks like.

    Thanks
    B
  2. Junior Droid
    SkyZ's Avatar
    Member #
    245786
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    14
    Phone
    GT-I5510
    #2
    Have you tried superoneclick?
  3. Master Droid
    DaDroidDude's Avatar
    Member #
    62453
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    308
    Liked
    1 times
    Phone
    Enter Current Phone Model Here
    #3
    Quote Originally Posted by SkyZ View Post
    Have you tried superoneclick?
    No.
    I haven't yet tried anything.
    Still early research.
    I rooted my D1, but I'm not as dissatisfied with the Rezound so not as much need.

    What does this entail?
    You have a link to pertinent information?

    Thanks
    B
  4. Junior Droid
    SkyZ's Avatar
    Member #
    245786
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    14
    Phone
    GT-I5510
    #5
    You could always try z4root as well

    Its much easier to use but doesent support as many devices.
  5. Junior Droid
    thurst0n's Avatar
    Member #
    247510
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    10
    Liked
    1 times
    Phone
    HTC Rezound
    #6
    Someone correct me if I'm wrong.

    If you're simply trying to freeze bloatware, then any rootmethod will work (temp or perm). Get your phone rooted, Freeze it in TiBa and regardless of if your phone is rooted or not it will stay frozen on restart and battery pull. The only thing that will bring it back is factory reset. I only did the perm root tonight. Had the temp root since I got the phone, the original temp root i did wears off after a few days or when you restart phone but all the apps i froze still didn't show up in my apps or run.
  6. Moderator
    MrSmith317's Avatar
    Member #
    51450
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Philadelphia
    Posts
    1,578
    Liked
    112 times
    Phone
    HTC One
    Premium Member
    #7
    Quote Originally Posted by thurst0n View Post
    Someone correct me if I'm wrong.

    If you're simply trying to freeze bloatware, then any rootmethod will work (temp or perm). Get your phone rooted, Freeze it in TiBa and regardless of if your phone is rooted or not it will stay frozen on restart and battery pull. The only thing that will bring it back is factory reset. I only did the perm root tonight. Had the temp root since I got the phone, the original temp root i did wears off after a few days or when you restart phone but all the apps i froze still didn't show up in my apps or run.
    Yeah you're as dead on it as it gets. Temp root, freeze/disable bloat, enjoy. To the OP try Scott's clean tool. You can find it on scottsroms.com or over on XDA(when they come back up)
  7. Master Droid
    DaDroidDude's Avatar
    Member #
    62453
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    308
    Liked
    1 times
    Phone
    Enter Current Phone Model Here
    #8
    Cool.
    Thanks.
    I ended up doing a full root and de-bloatified!
    Installed a recovery, did a backup and I'm good to go!

    Thanks to all for all your help.

    B
    Loving my rooted bloatfree Rezound!
  8. Junior Droid
    djs31's Avatar
    Member #
    181434
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    7
    Phone
    HTC Rezound
    #9
    Quote Originally Posted by DaDroidDude View Post
    Cool.
    Thanks.
    I ended up doing a full root and de-bloatified!
    Installed a recovery, did a backup and I'm good to go!

    Thanks to all for all your help.

    B
    Loving my rooted bloatfree Rezound!
    What did you use to root the Rezound? And is it permanent?
  9. Moderator
    MrSmith317's Avatar
    Member #
    51450
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Philadelphia
    Posts
    1,578
    Liked
    112 times
    Phone
    HTC One
    Premium Member
    #10
    Quote Originally Posted by djs31 View Post
    What did you use to root the Rezound? And is it permanent?
    If you're stock, pre-OTA You can use the Zergrush(temp or permanent) method(found here: xda-developers - View Single Post - Unlock Bootloader from HTCDEV.COM (Updated))

    If you're stock post OTA you must use the Amon-Ra (permanent) method:
    Unlock the phone via htcdev.com (this will factory reset your phone!!)
    Install Amon-Ra ([Recovery] Amon Ra style vigor - xda-developers)
    Reboot into recovery
    Choose install Su & superuser under the developer menu
    Install superuser from the Android Market

    If you're on the latest ICS Leak:
    Do the exact same as above and add this last step
    Flash superSU ([25.03.2012] SuperSU v0.87 - xda-developers)
    Helpful Rezound Links:
    Guide to Unlocking, Rooting, ROM'ing, and FAQ

    Did you know: You can upgrade your Rezound to ICS without rooting?

    Fun Rezound Fact: The antennas for the Rezound are in the battery cover.

    Don't forget to backup your flash player install before they remove it from the Android Market.

    If you don't understand something, ask questions.
    Please follow the posting guidelines.

    An investment in knowledge pays the best interest.
    Benjamin Franklin
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Droid Bionic Wont Root Using Petes Motorola Root Tools
    By iTz_I3urn in forum Motorola Droid Bionic
    Replies: 23
    Last Post: 12-28-2011, 02:21 PM
  2. Replies: 1
    Last Post: 11-08-2011, 07:45 PM
  3. HELP- Petes one click root only acomplished partial root-ROOT ISSUE
    By C3P0 in forum Droid Bionic Tech Support
    Replies: 3
    Last Post: 09-09-2011, 06:35 PM
  4. Wanting to root. But wheres the one click root for droid to make it easier?
    By kermitdfrogdroid in forum Android Hacks and Help
    Replies: 15
    Last Post: 07-31-2010, 10:13 PM

Search tags for this page

htc rezound one click root permanent
,
one click root htc rezound
,
root phone without rom
,
root without changing rom
,
root without installing rom
,

root without new rom

,

root without rom

,
root without roms
,

rooting without rom

,
superoneclick htc rezound
Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+