DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13
Like Tree4Likes

Thread: ICS update causing my signal to drop now!

  1. Droid
    Olivia's Avatar
    Member #
    15626
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    75
    Phone
    iphone 3gs
    #1

    ICS update causing my signal to drop now!

    Before ice update I had no signal issues at work. I used to get 4 bars, now I only get 2. I know some people are saying it just displays the bare more accurately but I know that's not true because on my lunch break at work I would always watch Netflix on my phone with no issues. Now that the signal has dropped between 2 to 3 bars the video is grainy and pi elated. It is unwatchable. I am very upset over this.

    I even changed my network settings from global to Lte/cdma and no better. By the way why can I just not choose 3g signal anymore? That's what I always had it set to at work. Really angry about all of this!
  2. Rescue Squad
    Sydman's Avatar
    Member #
    90551
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Austin, Tx
    Posts
    3,406
    Liked
    698 times
    Phone
    Nexus 5
    Premium Member
    #2
    ICS took away the 3G only mode from that normal menu.

    You can dial in to *#*#4636#*#*

    From there you can scroll down to network and change it to CDMA auto (prl), that will be 3G only. That is probably why you are having with NetFlix because you have a weak 4G signal where you are and before you were using 3G. Can't compare the two.
    MattyP likes this.
  3. Droid
    Olivia's Avatar
    Member #
    15626
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    75
    Phone
    iphone 3gs
    #3
    So I actually dial that using my phone?

    Okay I dialed it and it worked. Thanks!
    Last edited by Olivia; 07-17-2012 at 12:42 PM.
  4. Rescue Squad
    Sydman's Avatar
    Member #
    90551
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Austin, Tx
    Posts
    3,406
    Liked
    698 times
    Phone
    Nexus 5
    Premium Member
    #4
    Sorry you have to click on Phone Information first, forgot that step.

    Scroll down to Set Preferred Network Type

    Choose CDMA auto (PRL).
  5. Master Droid
    Xfactorx316's Avatar
    Member #
    166528
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Kentucky
    Posts
    433
    Liked
    77 times
    Phone
    RAZR-DX-Dinc-Rezound-NOTE 3
    #5
    Or you can download LTE on/off. There is a selection in there to only have 3g on.
  6. Rescue Squad
    Sydman's Avatar
    Member #
    90551
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Austin, Tx
    Posts
    3,406
    Liked
    698 times
    Phone
    Nexus 5
    Premium Member
    #6
    Quote Originally Posted by Xfactorx316 View Post
    Or you can download LTE on/off. There is a selection in there to only have 3g on.
    Yes you can use this too, will get you to the same spot.

    Just seemed pointless to me, I can dial into that code fast enough to where an APP to take me there didn't appear useful. But it is indeed an option if you don't want to use that code on the dailer everytime.
  7. Rescue Squad
    MattyP's Avatar
    Member #
    121870
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    In a race car...
    Posts
    2,267
    Liked
    610 times
    Phone
    Razr Maxx
    #7
    Quote Originally Posted by Sydman View Post
    ICS took away the 3G only mode from that normal menu.

    You can dial in to *#*#4636#*#*

    From there you can scroll down to network and change it to CDMA auto (prl), that will be 3G only. That is probably why you are having with NetFlix because you have a weak 4G signal where you are and before you were using 3G. Can't compare the two.
    I did not know this ...

    So can I go back to 4G at any time just like in LTE On/Off?
    So MattyP how do you get all the ladies??
    'MattyP' I just offer classes on upgrading their OS...
    Really?? That's it??
    'MattyP' yeah, the chicks love it when you give em an upgrade...

    Sig courtesy of jstafford1
  8. Rescue Squad
    Sydman's Avatar
    Member #
    90551
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Austin, Tx
    Posts
    3,406
    Liked
    698 times
    Phone
    Nexus 5
    Premium Member
    #8
    Quote Originally Posted by MattyP View Post
    I did not know this ...

    So can I go back to 4G at any time just like in LTE On/Off?
    Yeah that LTE On/Off is just a shortcut to get you to the same menu dialing in from the dialer does. I just do the dial code everytime.
    MattyP likes this.
  9. Rescue Squad
    MattyP's Avatar
    Member #
    121870
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    In a race car...
    Posts
    2,267
    Liked
    610 times
    Phone
    Razr Maxx
    #9
    Quote Originally Posted by Sydman View Post
    Yeah that LTE On/Off is just a shortcut to get you to the same menu dialing in from the dialer does. I just do the dial code everytime.
    Ok does this stick after a reboot? The only thing I don't like about LTE On/Off is I have to set it to PRL again after a reboot.

    And I'm thinking maybe set up a contact with that number, and just dial it up when I want to go back to 4G? Would that work?
    So MattyP how do you get all the ladies??
    'MattyP' I just offer classes on upgrading their OS...
    Really?? That's it??
    'MattyP' yeah, the chicks love it when you give em an upgrade...

    Sig courtesy of jstafford1
  10. Rescue Squad
    MattyP's Avatar
    Member #
    121870
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    In a race car...
    Posts
    2,267
    Liked
    610 times
    Phone
    Razr Maxx
    #10
    I just tried it ... no it still doesn't stick after a reboot. And it can't be set as a contact because I assumed I had to hit send but it took me right to the menu. Oh well. No biggie. But thanks for the info Sydman!
    So MattyP how do you get all the ladies??
    'MattyP' I just offer classes on upgrading their OS...
    Really?? That's it??
    'MattyP' yeah, the chicks love it when you give em an upgrade...

    Sig courtesy of jstafford1
Page 1 of 2 12 LastLast

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Does AT&T's LTE drop signal like Verizon's?
    By 305rev305 in forum Android General Discussions
    Replies: 12
    Last Post: 07-09-2012, 05:12 PM
  2. Signal drop during stream
    By berenthyl in forum Droid X Tech Support
    Replies: 0
    Last Post: 01-03-2012, 08:57 AM
  3. Error Message: Failed to update My Location - no signal signal.
    By xz87zg in forum Droid X General Discussions
    Replies: 2
    Last Post: 06-28-2011, 10:51 AM
  4. 20 Sec Fix for the 3G Signal Drop Issue.
    By Arsenicpop in forum Droid X Tech Support
    Replies: 3
    Last Post: 02-18-2011, 08:02 AM
  5. Signal Drop out issues
    By jcray19 in forum Team D1-MIUI
    Replies: 0
    Last Post: 12-09-2010, 02:46 PM

Search tags for this page

droid 4 weak signal

,

droid bionic on att low signal

,

droid razr improve signal

,

droid razr poor signal

,
ics poor signal
,

ics signal bars

,

razr maxx ics signal issues

,

signal issues with droid razr maxx

,

verizon droid razr weaker reception with ics 4 1.2

,
weak 3g signal droid 4 ics
Click on a term to search our site for related topics.

Tags for this Thread

Find us on Google+