DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Page 8 of 16 FirstFirst ... 6 7 8 9 10 ... LastLast
Results 71 to 80 of 159
Like Tree16Likes

Thread: International travel with Razr Maxx

  1. Droid Newbie
    crewcabrob's Avatar
    Member #
    272190
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    1
    Phone
    Enter Current Phone Model Here
    #71

    No Problems in UK

    Got to London two weeks ago popped in a vodaphone ,orange, o2 and tmobile pre paid sim all worked with no hicups!! havent tried date apn settings. Will try apn settings in morn
    .









    QUOTE=beefchopper;2252664]Thanks for all of the very useful information in this thread.

    I spend one month straight in Italy two times a year and the other ten months in the US. Some time ago I bought a TMobile phone and unlocked it and have been using it with a sim card from an Italian phone company when in Italy. It is fine for my purposes to have an Italian phone number when in Italy and I have been able to get my emails and access the internet on this phone. My problem is that I didn't realize the phone I bought was pre-loaded with so much crap that cannot be removed (I don't want to root) and cannot be moved to the SD card that it does not have neough room left in internal memory to allow me use many of the apps I like and use regularly on my Verizon phone while in the US. Until seeing this thread I had planned to buy a new phone for use in Italy as well as to upgrade my DroidX to a 4G phone. Now I'm happy to see that it might be possible to do all I want with only one new phone.

    I think the information here shows me how to changer the GSM settings and APN information on the Razr Maxx so that I can direct the phone to look for my Italian phone company when I insert that sim card. Less clear to me is what happens when I return home and since my primary use will still be in the US that is most important to me.

    After I make the changes for the APN settings, return to the US and reinsert the Verizon sim card will the phone again work on the Verizon 4G network immediately or will I need to change some of the settings back first? If so, exactly what settings will I need to change? Thanks very much.[/QUOTE]
  2. Junior Droid
    littman's Avatar
    Member #
    270850
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    10
    Liked
    7 times
    Phone
    Verizon Motorola Razr Maxx
    #72
    I just put my verizon sim card back in and everything worked fine without the need to change any settings
  3. Droid
    beefchopper's Avatar
    Member #
    94422
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    90
    Liked
    13 times
    Phone
    Enter Current Phone Model Here
    #73
    Thanks for answering my question.
  4. Droid Newbie
    koscrpio's Avatar
    Member #
    288808
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    1
    Phone
    Droid Razr MAXX
    #74
    Actually iam in Europe now Prague to be exact and will be here until January so today I went into a T mobile dealer and got a sum card with a phone # already on it it was 200 czk so like $10.50 and it starts with that same credit on it so its a Win-Win! I pulled my Verizon Sim out then put in the T Mobile while my phone was off. When I turned it on it said the sim was locked and the code came with it so I put it in and made a phone call to activate it and Bam that easy! It did take about 2 hours for my data to kick in and its a pre paid program
  5. Junior Droid
    N1NJA's Avatar
    Member #
    282675
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    14
    Phone
    Droid razor max
    #75
    ok so i am in Afghanistan an would like to talk to my wife an idk what my APN would look like but i found this

    How to: Etisalat APN Settings Android iPhone iPad HTC | GPRS MMS WAP 3G Internet Configuration Nigeria Sri Lanka Afghanistan Dubai UAE Egypt | Nokia Samsung Blackberry

    if someone could double check for me it would help a lot

    thank u
    N1NJA
  6. Rescue Squad
    TisMyDroid's Avatar
    Member #
    171269
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Central New York
    Posts
    4,462
    Liked
    950 times
    Phone
    Samsung Galaxy Note 2
    #76
    Is that what you are looking for? I'll keep trying til we get it right, if I can.

    3. Etisalat Afghanistan APN Settings:

    Activate GPRS & MMS Settings:
    To activate GPRS on your mobile, type sgprs and send it to 3378.
    To deactivate your GPRS service, type cgprs & send it to 3378.

    Automatic Settings:
    For GPRS settings, please call 888 & tell the agent your handset model number& you will receive the settings via SMS,

    Etisalat Afghanistan GPRS / Internet Settings:
    Account Name: Etisalat GPRS
    Access Point Name (APN) : etisalat.af.wap
    User Name : Blank
    Password : Blank
    Homepage: etisalat.af

    Etisalat Afghanistan MMS Settings:
    Account Name: Etisalat MMS
    Access Point Name (APN) : etisalat.af.mms
    User Name : Blank
    Password : Blank
    Homepage: etisalat.af
    Proxy: 10.0.0.172
    Port: 80

    Etisalat Afghanistan APN Settings for Android:
    Go to Menu -> Settings -> Wireless & networks-> Mobile networks -> Access Point Names -> New APN and enter the following details
    Name : Etisalat
    APN : etisalat.af.wap
    Proxy : 10.0.0.172
    Port : 80
    Username : < Not Set >
    Password : < Not Set >
    Server : < Not Set >
    MMSC : < Not Set >
    MMS Proxy : < Not Set >
    MMS Port : < Not Set >
    MCC : < Not Set >
    MNC : < Not Set >
    Authentication type : < Not Set >
    APN Type : gprs

    Sent from my DROID RAZR Maxx using Droid Forums
  7. Junior Droid
    N1NJA's Avatar
    Member #
    282675
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    14
    Phone
    Droid razor max
    #77
    ok im in the southern part an i was told to day that MTN is the best by the guy at the store so we need to find the MTN APN an go from their i have edge right now an i can send things but not receive it looks like fb isnt working but i just sent my wife a text through TANGO the sight i have to get this far are

    Afghanistan MTN (Areeba) Settings? - xda-developers

    thank u N1NJA
  8. Rescue Squad
    TisMyDroid's Avatar
    Member #
    171269
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Central New York
    Posts
    4,462
    Liked
    950 times
    Phone
    Samsung Galaxy Note 2
    #78
    http://forum.xda-developers.com/show...50#post7498450

    Afghanistan MTN GPRS Setting, Afghanistan AREEBA GPRS Setting

    The MTN GPRS setting is simple,

    Account: MTN internet
    APN: internet.mtn.com.af Connection Type: Phone Line (GPRS)
    Username: blank
    Password: blank
    DNS: blank
    ADNS: blank

    APN: internet.mtn.com.af
    User: wap
    Pass: wap
    number: *99***1# ip 192.168.4.145

    If doesn't work leave the user name and password blank.

    Info provided by member maihannijat

    Sent from my DROID RAZR Maxx using Droid Forums
  9. Junior Droid
    heantune's Avatar
    Member #
    291192
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    5
    Phone
    Verizon Droid Razr Maxx
    #79

    Using GSM SIM in USA?

    I have ordered a Tru Phone micro SIM (for international roaming) and I would like to activate and test in the US before travelling to Europe. I think it will probably work ok if I am in Europe, but will it work in the USA? I would like to make sure it's working before I go.

    Phone is a Verizon Droid Razr Maxx.

    H
  10. Rescue Squad
    TisMyDroid's Avatar
    Member #
    171269
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Central New York
    Posts
    4,462
    Liked
    950 times
    Phone
    Samsung Galaxy Note 2
    #80
    I know bsweetness would probably be able to answer your question for certain but it would not seem likely at all. There would have to be the right networks for phone and data here that they use over there. If they have coverage here - active networks here, then yes if you happened to be in their coverage area.

    Think of it this way... Verizon has its coverage area which covers 90% or better of the US and about 200 other countries. You would not be able to use a Verizon sim card where Verizon isn't supported. So it all depends on where that network is supported.

    Bsweetness, please correct where and if I'm wrong.

    Sent from my DROID RAZR Maxx using Droid Forums
Page 8 of 16 FirstFirst ... 6 7 8 9 10 ... LastLast

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Razr Maxx OS vs G Nexus OS? Maxx Felt Snappier?
    By daudi81 in forum Samsung Galaxy Nexus
    Replies: 22
    Last Post: 02-11-2012, 06:59 AM
  2. Is the Droid 1 any good during international travel?
    By RenegadeX28 in forum Android General Discussions
    Replies: 8
    Last Post: 01-18-2011, 09:46 PM
  3. International Travel Question
    By jutang in forum Android General Discussions
    Replies: 10
    Last Post: 11-14-2010, 05:19 PM
  4. International Travel Question
    By tiffer16 in forum Android General Discussions
    Replies: 3
    Last Post: 06-29-2010, 01:53 PM

Search tags for this page

can i use my droid razr maxx in europe
,
droid razr global
,

droid razr international

,

droid razr maxx global

,

droid razr maxx international

,
droid razr maxx international travel
,
droid razr maxx international use
,
razr maxx global
,

razr maxx international

,
using droid razr in europe
Click on a term to search our site for related topics.

Tags for this Thread

Find us on Google+