DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Page 1 of 9 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 84

Thread: Would anybody be willing to test out an ICS alpha for the Pro?

  1. Developer
    JackpotClavin's Avatar
    Member #
    162348
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    410
    Liked
    17 times
    Phone
    Droid Pro
    DroidForums.net Developer
    #1

    Would anybody be willing to test out an ICS alpha for the Pro?

    I got a Galaxy Nexus on release day so I have no service on my old Pro, but from playing around with it...
    It's actually very smooth

    The latest .zip (2/10/2012) fixes 3G data connectivity but I cannot say that GSM connectivity even works, let alone GSM data
    Here's the .zip as promised I just wiped my system, data, and cache and installed the zip, then flashed gapps and rebooted

    a few things to note:

    You should wipe system, data, and cache
    The initial boot time is pretty long; like 5 mins or so but my CDMA data connected right away and i was able to go through the initial startup of signing into google and whatnot.
    You should not turn off USB debugging
    If it wants you to activate your phone and you have to press 1, alt + 1 works fine
    After you log into google, you should just let your phone sit for a minute or two while your phone syncs everything again

    The camera still does not work! there is no ETA whatsoever

    If you do not have a separate battery it is not recommended that you flash this as we currently have no way to power up the phone if a battery dies so it is imperative that you do not let your battery fully drain on this rom!!

    In order to reboot into recovery do not flash the Droid 2 Bootstrapper! Long press the power button and select reboot, then recovery


    md5sum: 6232b21238b7bb95694f66d0d5ae70d9
    2-10.zip

    Live Wallpaper workaround: If you wish to have a live wallpaper, you may see that right after selecting it, it will turn on for a second, then revert back to a stock wallpaper. If you wish to keep a live wallpaper, right after pressing the "Set Wallpaper" button on the bottom, if you turn off the screen of your phone by pressing the power button and leave it alone for like 10 seconds, it *should* remain when you turn the screen back on. It may take a few tries.. just be sure to turn off the screen like a tenth of a second after choosing the "Set Wallpaper" button
    flash the latest gapps from here -> http://goo-inside.me/gapps/
    Last edited by JackpotClavin; 02-10-2012 at 04:03 PM.
    if you'd like to buy me a beer, you can donate here :P thank you!!
  2.  
     
     
     
  3. Master Droid
    gsu_golfer's Avatar
    Member #
    141871
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Georgia
    Posts
    597
    Liked
    3 times
    Phone
    Droid Pro
    #2
    I'll test it out tomorrow. Phone is almost dead now. Was hoping you'd pick this up!
  4. Developer
    JackpotClavin's Avatar
    Member #
    162348
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    410
    Liked
    17 times
    Phone
    Droid Pro
    DroidForums.net Developer
    #3
    Haha I've been busy with the Kindle Fire! Gonna spend a lot more time on the Pro now. I love making alpha builds into actual releases. Just got the USB to mount as well as USB debugging to work at any time you plug the cord in. And we don't even have to plug in, then unplug, then replug it in to get it to work anymore like CM7! Hooray progress
    if you'd like to buy me a beer, you can donate here :P thank you!!
  5. Junior Droid
    pavlak21's Avatar
    Member #
    185096
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    21
    Phone
    motorola droid pro vzw
    #4
    I just try it but i installed wrong google market app.. i could not login on start up screen... but before i installed google app i had R above antenna bars.. camera did not work and keyboard backlight did not work..

    installation proces: running cm7
    Power button - reboot in to recovery
    Bucked up room
    Then whiped system / factory setting
    Advance/ wiped dalvik/ wiped battery/wiped system cach/
    Install from zip.
    Install 2Alpha
    Reboot .
    Sent from my DROID Pro using DroidForums
  6. Junior Droid
    pavlak21's Avatar
    Member #
    185096
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    21
    Phone
    motorola droid pro vzw
    #5
    Thanks to keep droid pro runnin.....


    Sent from my DROID Pro using DroidForums
  7. Developer
    JackpotClavin's Avatar
    Member #
    162348
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    410
    Liked
    17 times
    Phone
    Droid Pro
    DroidForums.net Developer
    #6
    strange that you don't have a keyboard backlight. try checking off automatic backlight under settings -> display -> brightness
    if you'd like to buy me a beer, you can donate here :P thank you!!
  8. Master Droid
    gsu_golfer's Avatar
    Member #
    141871
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Georgia
    Posts
    597
    Liked
    3 times
    Phone
    Droid Pro
    #7
    Just installed this and got it up and running:

    Positives:
    1) Seems to be smooth and responsive so far. Haven't had any force closes yet.
    2) Wifi is working just fine.
    3) Calling is working

    Negatives:
    1) Data isn't working yet (FWIW, data didn't work on the other ICS alpha, either)
    2) Call volume seems really low (more later)
    3) Live wallpapers crashed when I attempted to use one. Doesn't impact me - never liked them.
    4) As you mentioned, the portrait soft keyboard always displays when in a typing field. No big deal. I can live with that.

    Regarding the call volume, that happened to me on the other ICS alpha also. Is there a call volume setting somewhere (besides the volume rocker in call)?

    Very impressed. To be honest, the only thing preventing me from using at as a daily is the fact that data doesn't work at the moment. Since I'm at home today, I'm going to keep using it with wifi to see if I encounter any problems. Great job so far!
    Last edited by gsu_golfer; 02-04-2012 at 08:18 AM.
  9. Developer
    JackpotClavin's Avatar
    Member #
    162348
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    410
    Liked
    17 times
    Phone
    Droid Pro
    DroidForums.net Developer
    #8
    Well this is gonna suck. Trying to get data working without a data enabled phone = no fun

    Sent from my Galaxy Nexus using DroidForums
    if you'd like to buy me a beer, you can donate here :P thank you!!
  10. Master Droid
    gsu_golfer's Avatar
    Member #
    141871
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Georgia
    Posts
    597
    Liked
    3 times
    Phone
    Droid Pro
    #9
    Ah, didn't know your phone wasn't data enabled.

    Guess it makes sense since you said you got a new one.
  11. Master Droid
    gsu_golfer's Avatar
    Member #
    141871
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Georgia
    Posts
    597
    Liked
    3 times
    Phone
    Droid Pro
    #10
    Also, I tried to install an app to boost the in-call volume and found out that there is not root access. How would I go about obtaining it?
Page 1 of 9 123 ... LastLast

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. missing target class to test in my test application
    By jordanthompson in forum Android App Developers
    Replies: 1
    Last Post: 12-01-2011, 06:56 PM
  2. Replies: 57
    Last Post: 04-28-2011, 11:56 AM
  3. [ROM ALPHA] Fenom ROM 0.7.6 - Public *ALPHA* 1
    By Fenuxx in forum Droid 2 Global Roms
    Replies: 57
    Last Post: 04-28-2011, 11:56 AM
  4. Droid X Touchscreen Test - Drawing Lines Test
    By Shira in forum Android General Discussions
    Replies: 1
    Last Post: 07-15-2010, 07:22 AM

Search tags for this page

boost increase volume droid x cm9 rom
,
cm9 clock has stopped
,

cm9 unfortunately clock has stopped

,
green battery picture on droid x2 phone screen
,

ics unfortunately clock has stopped

,

thunderbolt increase in call volume build.props

,

unfortunately clock has stopped

,
unfortunately clock has stopped android
,

unfortunately clock has stopped cm9

,
unfortunately clock has stopped ics
Click on a term to search our site for related topics.

Tags for this Thread

Find us on Google+