DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: android.process.acore Error?

  1. technogeek1984's Avatar
    Member #
    130812
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Chattanooga,TN
    Posts
    53
    Phone
    Motorola Droid X
    #1

    android.process.acore Error?

    Ok, so when I woke up this morning I had an error message on my Incredible:

    SORRY!
    The process android.process.acore has stopped unexpectedly. Please try again.
    (Only Option to Force Close)

    I am able to duplicate this problem by restarting the phone either manually or by battery pull. I've also noticed that the circular refresh icon appears on my top bar, and it will stay there until I get the error message. After I click the force close, the refresh icon disappears.

    I've also noticed that since getting this error message I'm unable to change my text message notification sound. I can still change my ringtones and my email notification, but not my text message notification. Doesn't make sense. At any rate, I've no idea what going on. I tried pulling down my notification bar when I saw the refresh icon working up in the top bar, but it doesn't show me what it is that's trying to refresh.

    Called Verizon CustServ and they didn't have a solution. Basically just had me *228 and reprogram, to no avail.

    Ideas welcome.

    Technogeek1984
    "I'm still waiting for someone to make a movie that is indeed better than the book..."
  2. technogeek1984's Avatar
    Member #
    130812
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Chattanooga,TN
    Posts
    53
    Phone
    Motorola Droid X
    #2

    Update

    After much digging around in my phone to try to find the problem, I decided to turn on my wi-fi in a place that had no wi-fi. Why? I thought you'd never ask. It's been awhile since I did a complete battery drain. I left the phone on, searching for wi-fi and then started playing videos to wear it out until I completely drained the battery.

    (Now keep in mind I had already tried battery pulls before, minimum of 5 minutes.)

    After that I took the battery out and let it sit for about 20 minutes while I was on lunch. Again, be patient, no touchy.

    After I put the battery back in and charged it for a bit, I turned the phone on. The startup seemed a little slower, probably because it had been off for long enough to actually do a full "soft" reset. When the OS booted I got the refreshing arrows again, but whatever it was that refreshed went through just fine, no errors, and like magic my notifications were working correctly.

    Now I am happy.
    So is my INC.

    Took most of the day, but I'm thankful this one seems to have worked itself out. This thread can be closed unless others have more input as to the cause of the error.
    Last edited by technogeek1984; 11-19-2010 at 03:20 PM.
    Thanks,
    Technogeek1984
    Currently Droid X
    Droid I (6 Months)
    Droid Incredible (6 Months)


    "I'm still waiting on someone to make a movie that is indeed better than the book..."

    "It's what you learn AFTER you know it all that really counts..."
  3. Junior Droid
    Vols1's Avatar
    Member #
    139535
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    13
    Phone
    Enter Current Phone Model Here
    #3
    The same thing started on my wife's Inc today. I am going to try a solution similar to this tomorrow.
  4. technogeek1984's Avatar
    Member #
    130812
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Chattanooga,TN
    Posts
    53
    Phone
    Motorola Droid X
    #4
    Ok so I pull up this thread on my phone... and up pops the error again.... I hate to say it but I may try a hard reset tomorrow and see if that fixes this problem. Pillow time now.

    Sent from my ADR6300 using DroidForums App
    Thanks,
    Technogeek1984
    Currently Droid X
    Droid I (6 Months)
    Droid Incredible (6 Months)


    "I'm still waiting on someone to make a movie that is indeed better than the book..."

    "It's what you learn AFTER you know it all that really counts..."
  5. Droid Newbie
    08Tonka's Avatar
    Member #
    139604
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    4
    Phone
    Droid Incredible
    #5
    Getting the same thing. Seemed to start when I added pics on my SD card through my computer. Also just did an update a few days ago....

    Sent from my ADR6300 using DroidForums App
  6. Developer
    mr4r4n's Avatar
    Member #
    4642
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    87
    Phone
    DROID & backup xv6900
    DroidForums.net Developer
    #6
    some people have said it was a market issue, i had more issues with ziggys kernel unfortunately so i switched back to hydra and no FC yet, i thought it was the ADB disabled thing on his kernel causing it cuz i was able to have it happen a bit if i had debugging on and plug it in to the computer
  7. technogeek1984's Avatar
    Member #
    130812
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Chattanooga,TN
    Posts
    53
    Phone
    Motorola Droid X
    #7
    Right now my phone is completely stock, no root, no changes like that of any kind, so it's kind of surprising. The thing that I'd really like to know is what exactly is being "refreshed" or "updated" in the background that I can't see. The twisting arrows icon still shows at the top for about 15 seconds or so before I get the error.... not really sure what to make of it. I'll keep posting developments, I'm going to take this bad boy to a VZW store today and let their tech have a crack at it, I'll post the results tonight.
    Thanks,
    Technogeek1984
    Currently Droid X
    Droid I (6 Months)
    Droid Incredible (6 Months)


    "I'm still waiting on someone to make a movie that is indeed better than the book..."

    "It's what you learn AFTER you know it all that really counts..."
  8. Master Droid
    tigerdango's Avatar
    Member #
    138155
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Pennsylvania
    Posts
    302
    Phone
    Droid Incredible By HTC
    #8
    I figured that was probably the phone checking for updates and such.

    Sent from my ADR6300 using DroidForums App
    Nulla reale, tutto lecito. Requiescat en pace.~

    Nothing is true, everything is permitted.~

    I abide my heart to know wisdom, and to know madness and folly. I perceive that this also was a chasing at the wind. For in much wisdom, is much grief. And he that increaseth knowledge, increaseth sorrow.~
  9. technogeek1984's Avatar
    Member #
    130812
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Chattanooga,TN
    Posts
    53
    Phone
    Motorola Droid X
    #9
    Alright folks, sorry it took so long for me to get on this one.

    I didn't have time to take my INC to the Big Red Store, but it does seem to have worked itself out. I have not had any more error messages show up since Sunday evening, so I'm assuming it may have been a one time deal with the phone trying to communicate with Market for an update or something. At any rate, I'll reply if I see anything new.
    Thanks,
    Technogeek1984
    Currently Droid X
    Droid I (6 Months)
    Droid Incredible (6 Months)


    "I'm still waiting on someone to make a movie that is indeed better than the book..."

    "It's what you learn AFTER you know it all that really counts..."
  10. Junior Droid
    Vols1's Avatar
    Member #
    139535
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    13
    Phone
    Enter Current Phone Model Here
    #10
    My wife's phone seems to have cured itself also. Hopefully it will stay cured. *knocks on wood*
Page 1 of 2 12 LastLast

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. 'android.process.acore???
    By codyodyody in forum Android Tech Support
    Replies: 7
    Last Post: 08-16-2012, 09:19 AM
  2. Replies: 2
    Last Post: 04-22-2011, 12:52 PM
  3. Process.Android.process.acore
    By tehpriest in forum Android Tech Support
    Replies: 4
    Last Post: 03-09-2010, 06:44 AM
  4. The process android.process.acore has stopped unexpectedly...
    By mchoffa in forum Android General Discussions
    Replies: 1
    Last Post: 11-09-2009, 07:34 AM

Search tags for this page

[error] timed out waiting for android.process.acore

,

android acore error

,
android process acore
,
android process acore error
,

android.process.acore

,
android.process.acore droid 4
,

android.process.acore droid incredible

,

android.process.acore error

,

timed out waiting for android.process.acore

,
unfortunately the process android.process.acore has stopped
Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+