DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 22

Thread: Mobile Network Access Problem

  1. Senior Droid
    vzwtek's Avatar
    Member #
    93250
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    211
    Phone
    Enter Current Phone Model Here
    #11
    Quote Originally Posted by Don Brown View Post
    Not following the ##program instruction. What do you mean? How do I get to the screen that allows me to change NAM and mind settings?


    Quote Originally Posted by vzwtek View Post
    Quote Originally Posted by nishantp View Post
    Don - The solution that worked for me was a call to Verizon. Interesting that you have this problem after it has been working for 3 weeks, but nonetheless, call Verizon and tell them the problem. They need to provision you again. They will remove you from the data plan and put you back on. Don't factory reset, that probably won't help.
    The only reason they will have you do factory reset is in case the phone will not provision correctly when the system is provisioned correctly. A way to reprovision the phone without going through the hassles of a hard reset is,

    dial ##program (use the digits that correspond to program)
    go to nam settings i thin it is, go to mdn and change it to 0000000000
    then go to the mind settings and change it to 0000000000. hit menu, commit modifications (i think thats what it says). then the phone will reset, and then it comes back up, do *22800, wait for the chick and then press 1.
    you go to the dialer, dial ##program and hit send, that will take you to a screen that asks for an unlock code, for this its 000000, then follow the rest of the directions.
  2. Junior Droid
    Don Brown's Avatar
    Member #
    101850
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    6
    Phone
    Incredible
    #12

    help again!

    what do you mean "##program"??? there is no program button! help!
  3. Senior Droid
    vzwtek's Avatar
    Member #
    93250
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    211
    Phone
    Enter Current Phone Model Here
    #13
    Quote Originally Posted by Don Brown View Post
    what do you mean "##program"??? there is no program button! help!
    you dial it, there isnt a program button, like you are going to call that number, dial ## and dial the numbers that make program. then hit send.
  4. Junior Droid
    Don Brown's Avatar
    Member #
    101850
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    6
    Phone
    Incredible
    #14
    got that. it's taking me to a password screen. what is the password? thanks for your help! we'll see if this works...
  5. Junior Droid
    Don Brown's Avatar
    Member #
    101850
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    6
    Phone
    Incredible
    #15

    Need further help

    VZWTEK,

    I used 000000 to get into the program mode after hitting ##program per your instructions. I am not seeing specifically the mind setting or the MND setting.

    When the menu pops open, there is "NAM CDMA Settings" along with "NAM-General" and a few other options. Within both of those (which seem to be the most likely candidates), there is no specific option for changing anything called "mind" or MND. And those aren't available in the other categories either. Could they be called something else??
  6. Senior Droid
    vzwtek's Avatar
    Member #
    93250
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    211
    Phone
    Enter Current Phone Model Here
    #16
    Quote Originally Posted by Don Brown View Post
    VZWTEK,

    I used 000000 to get into the program mode after hitting ##program per your instructions. I am not seeing specifically the mind setting or the MND setting.

    When the menu pops open, there is "NAM CDMA Settings" along with "NAM-General" and a few other options. Within both of those (which seem to be the most likely candidates), there is no specific option for changing anything called "mind" or MND. And those aren't available in the other categories either. Could they be called something else??
    go to nam general, you should see your number under mdn. change it to 0000000000. then the same with the min, or there will be msid, change that to 0000000000 as well, then hit menu and save or commit modifications, the phone will reset and it will act as if it is not programmed, do *228 and then try that
  7. Droid Newbie
    azamat's Avatar
    Member #
    104763
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    4
    Phone
    Droid Incredible
    #17
    Having the same issues as the OP. Twice in the last two days I've had issues where the Mobile Network would hang at "Turning On" under the Phone Settings. Mobile network is currently working but since it happened earlier today in my home where I normally have full 3g coverage, I'm led to believe that the problem isn't really fixed on my phone.

    vzwtek, I tried your instructions but I failed to find any "min" or "msid" listings under NAM-General. Under NAM-General I found only NAM Name, Mobile Directory Number, and Authentication Key. I also looked under NAM CDMA Settings and also found no such listings. There is MIN1/2, MCC, NMSI, IMSI, IMSI_S, MNC, TRUE MIN1/2, TRUE MCC Mobile Country Code, True NMSI, True IMSI, True IMSI_S, and several other options. The only option under the ##program menu that shows my number is Mobile Directory Number under NAM-General. I changed that to all zeroes and saved it, but that didn't work. In fact, when I was having the problem over the weekend, I couldn't even dial *228 or *611, it would only let me make phone calls. I had to contact verizon by randomly dialing 1800 Verizon and it happened to work. However, since I didn't have another phone I couldn't even get on the line with customer support.
  8. Senior Droid
    vzwtek's Avatar
    Member #
    93250
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    211
    Phone
    Enter Current Phone Model Here
    #18
    Quote Originally Posted by azamat View Post
    Having the same issues as the OP. Twice in the last two days I've had issues where the Mobile Network would hang at "Turning On" under the Phone Settings. Mobile network is currently working but since it happened earlier today in my home where I normally have full 3g coverage, I'm led to believe that the problem isn't really fixed on my phone.

    vzwtek, I tried your instructions but I failed to find any "min" or "msid" listings under NAM-General. Under NAM-General I found only NAM Name, Mobile Directory Number, and Authentication Key. I also looked under NAM CDMA Settings and also found no such listings. There is MIN1/2, MCC, NMSI, IMSI, IMSI_S, MNC, TRUE MIN1/2, TRUE MCC Mobile Country Code, True NMSI, True IMSI, True IMSI_S, and several other options. The only option under the ##program menu that shows my number is Mobile Directory Number under NAM-General. I changed that to all zeroes and saved it, but that didn't work. In fact, when I was having the problem over the weekend, I couldn't even dial *228 or *611, it would only let me make phone calls. I had to contact verizon by randomly dialing 1800 Verizon and it happened to work. However, since I didn't have another phone I couldn't even get on the line with customer support.
    The settings are then under nam cdma settings. Under tru min 1/2 you will find your area code under Min1/phone number under min2. and the MDN is your telephone number. if you go to program it after reprogramming, dial *22800, this is the code that forces it on autoa and verizon channels. Unless you are in a divested market, and need the hybrid prl. This should work.
  9. Droid Newbie
    azamat's Avatar
    Member #
    104763
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    4
    Phone
    Droid Incredible
    #19
    Changed the settings to all zeros under ##program and the phone rebooted. Tried dialing *22800, didn't work. Dialed *228, phone changed the settings right back to what they were before. I called verizon and they supposedly removed me from the data plan and added me back in, but I've still had the problem like two or three times since that happened. Tech had me restore to factory settings too, which didn't fix the problem.

    Is this something that I could use as an excuse to get a new phone? I'm still within my 30 day window and I want to make sure this isn't going to be something I have to deal with constantly.
  10. Senior Droid
    vzwtek's Avatar
    Member #
    93250
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    211
    Phone
    Enter Current Phone Model Here
    #20
    Quote Originally Posted by azamat View Post
    Changed the settings to all zeros under ##program and the phone rebooted. Tried dialing *22800, didn't work. Dialed *228, phone changed the settings right back to what they were before. I called verizon and they supposedly removed me from the data plan and added me back in, but I've still had the problem like two or three times since that happened. Tech had me restore to factory settings too, which didn't fix the problem.

    Is this something that I could use as an excuse to get a new phone? I'm still within my 30 day window and I want to make sure this isn't going to be something I have to deal with constantly.
    Its not your phone, usually its attached to your AAA settings in the switch, if it were the phone, it would either work or not work at all. Did they make you do the restore from the devices menu, or did they make you do it from the recovery menu? I would say try another device, but im not 100 percent sure that may work.

    The settings will come back because the system is re-provisioning your phone back to what it needs. but if that doesn't work, then its the way the system is provisioning your account not the phone.
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Mobile Network Disabled??
    By Jackster in forum Android General Discussions
    Replies: 29
    Last Post: 09-03-2012, 08:13 PM
  2. Moto Droid vs Eris - Mobile Network Disconnected
    By Droidnought in forum Android General Discussions
    Replies: 5
    Last Post: 01-12-2010, 06:04 AM
  3. T-T-Mobile announces its 3G network is running at ful
    By Edmvr6 in forum Android General Discussions
    Replies: 25
    Last Post: 01-05-2010, 12:07 PM
  4. Can the droid use Wifi to access your home network ?
    By jismail in forum Android General Discussions
    Replies: 17
    Last Post: 12-31-2009, 04:38 PM
  5. Replies: 6
    Last Post: 12-26-2009, 05:05 PM

Search tags for this page

*22800 verizon
,

error:invalidpolicykey as:blockedp mbx

,
htc incredible authentication key
,

this application requires network access

,
this application requires network access htc
,

this application requires network access. enable mobile netw

,

true imsi

,

true imsi verizon

,
verizon mobile internet not working
,
verizon mobile network not working
Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+