DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Results 1 to 8 of 8

Thread: How do you use Titanium Back up?

  1. DF News Team
    Arkbird's Avatar
    Member #
    130753
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Northern Virginia/Washington DC
    Posts
    1,755
    Liked
    150 times
    Phone
    Droid Bionic
    Premium Member
    #1

    How do you use Titanium Back up?

    I just downloaded it so I'm trying to use it to back up my apps and eventually freeze the bloatware. Can someone explain or give me a link to some directions?
  2. Droid
    dbindock's Avatar
    Member #
    53403
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    48
    Phone
    Enter Current Phone Model Here
    #2
    Quote Originally Posted by Arkbird View Post
    I just downloaded it so I'm trying to use it to back up my apps and eventually freeze the bloatware. Can someone explain or give me a link to some directions?
    http://matrixrewriter.com/wiki/tiki-index.php?page=TB+-+User%27s+guide
  3. Senior Droid
    Pjohn91's Avatar
    Member #
    36001
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Washington state
    Posts
    124
    Liked
    1 times
    Phone
    Verizon S4
    #3
    gotta be rooted......
    If ignorance is bliss, why aren't there more happy people out there..........?
  4. DF News Team
    Arkbird's Avatar
    Member #
    130753
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Northern Virginia/Washington DC
    Posts
    1,755
    Liked
    150 times
    Phone
    Droid Bionic
    Premium Member
    #4
    Thanks for the link, and yes I'm already rooted.
    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  5. Droid
    BuckyN8's Avatar
    Member #
    224450
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Ohio
    Posts
    47
    Liked
    2 times
    Twitter
    @NABimages
    Phone
    Driod Bionic
    #5
    I didnt want to start a new thread to ask this question, but say I were to switch rom's. Do I need to clean my phone out every time? In that case would it clear out any backups stored on my SD card?
  6. Master Droid
    revenge8's Avatar
    Member #
    102972
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    NY
    Posts
    256
    Phone
    Droid 1
    #6
    Quote Originally Posted by BuckyN8 View Post
    I didnt want to start a new thread to ask this question, but say I were to switch rom's. Do I need to clean my phone out every time? In that case would it clear out any backups stored on my SD card?
    When going from one ROM to another say ROM X to ROM Y you should always wipe data and cache so no problems are caused. Then use TiBu to reinstall your apps with data so you dont lose everything

    If you are going to just upgrade a ROM ..say ROM X.1.1 to ROM X.1.2 you can just wipe cache and that should be good enough.

    its good to get into the habit of this.

    clearing data will not erase anything from your sd card - backups will be safe, thats why they are stored there in the first place!
    Droid Bionic
    http://www.pilotblue.net - new CD!

    other android:
    Logitech Revue w/ Google TV
    OG Droid - Droid Concepts Beta Froyo builds
    ASUS Transformer w/ keyboard dock - Prime! 1.9
    Rooted NookColor - CM7
  7. Droid
    BuckyN8's Avatar
    Member #
    224450
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Ohio
    Posts
    47
    Liked
    2 times
    Twitter
    @NABimages
    Phone
    Driod Bionic
    #7
    Thanks for the response!

    Sent from my UNLEASHED BIONIC
  8. Senior Droid
    firefighterguy's Avatar
    Member #
    184108
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Denver, CO
    Posts
    145
    Liked
    6 times
    Phone
    Galaxy Nexus
    #8
    I know it looks like you have it taken care of. Maybe this will help too?
    http://www.droidxforums.com/forum/sh...ad.php?t=27579

    ____________________
    "King of the Self-Edit'"

    "Patriotism is supporting your Country at all times. And your government only when it deserves it" --Mark Twain
    ____________________
    ( "King of the 'Self-Edit'" )
    Irony. Its what's for dinner.

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Contest: Titanium Back Up Pro Giveaway
    By WenWM in forum Android News
    Replies: 52
    Last Post: 02-14-2014, 04:11 AM
  2. Titanium back up pro issue?
    By kmo in forum Droid Incredible Hacks
    Replies: 0
    Last Post: 06-14-2011, 04:19 PM
  3. titanium back up app restoring question
    By fixxxer0 in forum Android Applications
    Replies: 4
    Last Post: 06-14-2011, 01:38 PM
  4. Titanium back up
    By kanyonkritter in forum Android Hacks and Help
    Replies: 0
    Last Post: 05-24-2011, 02:29 PM
  5. Will Titanium Back up restore setup on home screen?
    By phatkat66 in forum Android General Discussions
    Replies: 3
    Last Post: 08-12-2010, 06:43 PM

Search tags for this page

bionic freeze bloatware
,
droid bionic titanium backup
,
how do i use titanium backup
,
how do you use titanium backup
,
how to backup bionic
,
how to freeze bloatware titanium backup
,
how to use titanium back up
,

how to use titanium backup

,
how use titanium backup
,
titanium backup bionic
,
titanium backup droid bionic
,
titanium backup how to use
,
what does titanium backup do
,
what is titanium backup used for
,
why use titanium backup
Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+