DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Results 1 to 10 of 10

Thread: One click root after update: "We have root, but couldn't push busybox. Not sure why!"

  1. Junior Droid
    aconway's Avatar
    Member #
    151415
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    15
    Phone
    Droid A855
    #1

    One click root after update: "We have root, but couldn't push busybox. Not sure why!"

    I just updated .890 which seemed to go fine with no errors (unfroze all bloat, but did not unroot), but I lost root, as expected.. but when I use Pete's one-click root tool (latest version), it gets to step 3 and gives me the error about not being able to push busybox...!? It says I "have root", but none of my apps recognize it.. I've pulled the battery, rebooted and retried like 10 times... still can't get it to re-root. Am I going to have to stock flash this thing and re-update & re-root?

    *Edit* I do have some type of root.. maybe... because Root Explorer will let me mount the System directory as R/W and I can TRY to manipulate files, but if I delete something (like su), it appears to delete successfully, but the file comes back if I refresh the directory.. but I also noticed when I go into the System directory, Root Explorer claims I only have 1MB of free space out of 318.00MB... how did that happen? If I try to run Superuser.apk, it force closes on me.
    Last edited by aconway; 09-30-2011 at 09:47 AM.
  2.  
     
     
     
  3. Droid
    PaulJ69's Avatar
    Member #
    211178
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    35
    Liked
    1 times
    Phone
    Droid 3
    #2
    I have the same problem. Step 3 either dies at su or busybox. I dled an app called root check and it says I don't have root even though the 1 click says i have root but can't push su or busy box. Not sure whats going on.
  4. Master Droid
    nu2droid's Avatar
    Member #
    90589
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    See avatar
    Posts
    418
    Liked
    6 times
    Phone
    Motorola Droid 3
    #3
    Did you re-check the usb debugging checkbox. Also you might need to check the "unknown sources" box. Settings-Applications & Settings-Applications-Developement

    Just a thought
  5. Junior Droid
    aconway's Avatar
    Member #
    151415
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    15
    Phone
    Droid A855
    #4
    Yep, debugging is enabled and so is unknown sources... that's the first thing I checked /before/ trying to re-root right after the update... (and I'm set to USB Charge Mode)
  6. Master Droid
    nu2droid's Avatar
    Member #
    90589
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    See avatar
    Posts
    418
    Liked
    6 times
    Phone
    Motorola Droid 3
    #5
    I read around here once, someone said try toggling between charge and mass storage mode. Think it was in the 1root thread.

    Sent from my DROID3 using DroidForums
  7. Junior Droid
    aconway's Avatar
    Member #
    151415
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    15
    Phone
    Droid A855
    #6
    Tried it in Mass Storage mode.. still same error... (and went back to Charge Mode and tried it again.. same error).
  8. Master Droid
    nu2droid's Avatar
    Member #
    90589
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    See avatar
    Posts
    418
    Liked
    6 times
    Phone
    Motorola Droid 3
    #7
    Don't know man.
    Maybe down su from market and see if it will install that way.

    Sent from my DROID3 using DroidForums
  9. Junior Droid
    aconway's Avatar
    Member #
    151415
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    15
    Phone
    Droid A855
    #8
    Yeah I did download SU from the market again.. it force closes!! ugh.. *beats head against wall*
  10. Junior Droid
    aconway's Avatar
    Member #
    151415
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    15
    Phone
    Droid A855
    #9
    OK, I got root back! I used steps 18+ for "ADB Method" (after doing Pete's temp ADB root) and essentially replaced SU and Superuser.apk, CHMOD'd it rebooted and I had root!

    ADB Method here:

    Motorola Droid 3 - RootzWiki
    Last edited by aconway; 09-30-2011 at 04:00 PM.
  11. Droid
    PaulJ69's Avatar
    Member #
    211178
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    35
    Liked
    1 times
    Phone
    Droid 3
    #10
    I just got root back using nothing but command prompt thanks to mkultramega over at xda.

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 08-17-2011, 04:17 PM
  2. Replies: 7
    Last Post: 07-31-2011, 08:21 PM
  3. Ed01 froyo "how to root" vzw fascinate ota update
    By TAPOUT27 in forum Samsung Fascinate Development
    Replies: 13
    Last Post: 05-29-2011, 06:07 AM
  4. Telus Milestone 2.1 update = "legit" root access?
    By awaken13 in forum Android General Discussions
    Replies: 3
    Last Post: 04-22-2010, 01:02 PM

Search tags for this page

couldn't push su
,
droid 3 root after update
,

error we have root but couldn't push su

,
error: we have root, but couldn't push busybox. not sure why
,

error: we have root, but couldn't push su

,
one click root droid a855
,
one push root
,
root droid 3 after update
,

we have root but couldn't push su

,

we have root, but couldn't push su

Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+