DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 24

Thread: Mounting?

  1. Junior Droid
    vizzard82's Avatar
    Member #
    174461
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    8
    Phone
    Droid 2
    #1

    Mounting?

    I'm new to the whole falshing roms and themes. I've noticed that some require you to "mount". When I get to recovery I notice more than one mounting option. What do I mount and why do I have to mount?

    Sent from my DROID2 using DroidForums App
  2.  
     
     
     
  3. Super Moderator/RS
    mwhartman's Avatar
    Member #
    27806
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    South FL
    Posts
    10,730
    Liked
    40 times
    Phone
    Moto Droid
    Premium Member
    #2
    Mount means connecting your phone to your computer via the USB cable. Once connected the icon that displays on your computers screen is your SD card
    Forgive your enemies it messes with their minds!
  4. What iDoesn't
    Droid DOES!!'s Avatar
    Member #
    77093
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    6,335
    Liked
    47 times
    Phone
    Rezound and Bionic
    DroidForums.net Theme Developer
    Premium Member
    #3
    The mount /system option (with then change to unmount /system). I believe that's only needed when installing a ROM though.

    DroidForums Junkie!!
    "If you think you know everything, you can't learn anything." -Robert Morris

    If you like my work or I have helped you out and you would like to help me keep the lights on, it is greatly appreciated!!
    http://bit.ly/ro3alQ
  5. Administrator
    cereal killer's Avatar
    Member #
    88
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Austin
    Posts
    11,043
    Liked
    1559 times
    Phone
    Nokia Lumia 928
    Premium Member
    #4
    To expand on what Mike said after its connected you drag the pulldown down and hit connect USB.

    That will in turn mount the SD card so you can see it on PC like Mike said

    Sent from my Droid
  6. Super Moderator/RS
    mwhartman's Avatar
    Member #
    27806
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    South FL
    Posts
    10,730
    Liked
    40 times
    Phone
    Moto Droid
    Premium Member
    #5
    Quote Originally Posted by cereal killer View Post
    To expand on what Mike said after its connected you drag the pulldown down and hit connect USB.

    That will in turn mount the SD card so you can see it on PC like Mike said

    Sent from my Droid
    Thanks for the fill in CK. Sorry OP.
    Forgive your enemies it messes with their minds!
  7. Junior Droid
    vizzard82's Avatar
    Member #
    174461
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    8
    Phone
    Droid 2
    #6
    But why do some roms require me to mount my phone? And what mounting option do I choose? I think the options are, mount system, mount sd card, and I think there is one more. This is all in bootstrap recovery mode

    Sent from my DROID2 using DroidForums App
  8. Super Moderator/RS
    mwhartman's Avatar
    Member #
    27806
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    South FL
    Posts
    10,730
    Liked
    40 times
    Phone
    Moto Droid
    Premium Member
    #7
    Quote Originally Posted by vizzard82 View Post
    But why do some roms require me to mount my phone? And what mounting option do I choose? I think the options are, mount system, mount sd card, and I think there is one more. This is all in bootstrap recovery mode

    Sent from my DROID2 using DroidForums App

    I believe you select mount SD card. This will give you a way to move the rom from your computer to your SD card then install.

    You should be downloading the rom from the developers site then rename to update.zip. Once you do that you can install.

    Hope this is helpful.

    Mike
    Forgive your enemies it messes with their minds!
  9. What iDoesn't
    Droid DOES!!'s Avatar
    Member #
    77093
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    6,335
    Liked
    47 times
    Phone
    Rezound and Bionic
    DroidForums.net Theme Developer
    Premium Member
    #8
    First thing: are you flashing a ROM? Second: is the zip already on the root of your sd card? Or is it on your PC?

    DroidForums Junkie!!
    "If you think you know everything, you can't learn anything." -Robert Morris

    If you like my work or I have helped you out and you would like to help me keep the lights on, it is greatly appreciated!!
    http://bit.ly/ro3alQ
  10. What iDoesn't
    Droid DOES!!'s Avatar
    Member #
    77093
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    6,335
    Liked
    47 times
    Phone
    Rezound and Bionic
    DroidForums.net Theme Developer
    Premium Member
    #9
    He's using a D2 which uses Clockworkmod so renaming is unnecessary.

    Quote Originally Posted by mwhartman View Post
    Quote Originally Posted by vizzard82 View Post
    But why do some roms require me to mount my phone? And what mounting option do I choose? I think the options are, mount system, mount sd card, and I think there is one more. This is all in bootstrap recovery mode

    Sent from my DROID2 using DroidForums App

    I believe you select mount SD card. This will give you a way to move the rom from your computer to your SD card then install.

    You should be downloading the rom from the developers site then rename to update.zip. Once you do that you can install.

    Hope this is helpful.

    Mike


    DroidForums Junkie!!
    "If you think you know everything, you can't learn anything." -Robert Morris

    If you like my work or I have helped you out and you would like to help me keep the lights on, it is greatly appreciated!!
    http://bit.ly/ro3alQ
  11. Junior Droid
    vizzard82's Avatar
    Member #
    174461
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    8
    Phone
    Droid 2
    #10
    Using droid 2 bootstrapper. The rom is on my sd card. It is not renamed. I just choose install from sd card when I'm in bootstrap recovery. I have had any serious problems so far doing it this way, but I'm concerned that I might not be installing the roms correctly 100 percent. Seeings how I'm not mounting. I'm a perfectionist and there is probably nothing wrong with how I'm doing this but just wanted so opinions.

    Sent from my DROID2 using DroidForums App
Page 1 of 3 123 LastLast

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. SD-EXT not mounting
    By jaytime in forum Bugless
    Replies: 25
    Last Post: 11-02-2010, 12:31 AM
  2. Mounting
    By blak422 in forum Samsung Fascinate
    Replies: 3
    Last Post: 09-13-2010, 02:16 PM
  3. usb mounting
    By msu in forum Rescue Squad Help
    Replies: 2
    Last Post: 07-01-2010, 08:00 AM
  4. USB Mounting
    By SwiftLegend in forum Rescue Squad Help
    Replies: 1
    Last Post: 06-10-2010, 09:22 PM
  5. USB mounting
    By sehorn12385 in forum Motorola Droid
    Replies: 2
    Last Post: 01-16-2010, 06:24 PM

Search tags for this page

boot sidekick 4g into recovery

,

connect with usb select mount as disc rom droid rom

,

droid+razr overheating

,

motorola droid mount system

,

sidekick 4g recovery mode

Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+