DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Auto-rotate

  1. Droid
    dnyor93's Avatar
    Member #
    133328
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Delaware
    Posts
    61
    Phone
    Driod 2 Global
    #1

    Auto-rotate

    So I flashed the Liberty 1.5 with the get r done tool works fine but my screen doesn't auto rotate? And I can't get it to rotate from landscape to portrate
    Help?

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums App
    Droid 2 / 1.42 Ghz
  2.  
     
     
     
  3. Rescue Squad
    spaz33g's Avatar
    Member #
    113637
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    orange county, ca
    Posts
    6,388
    Phone
    Galaxy Nexus, T-bolt, Droid 2
    #2
    i could be wrong but i think that's one of the known issues for the rommer tool.
  4. Droid
    dnyor93's Avatar
    Member #
    133328
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Delaware
    Posts
    61
    Phone
    Driod 2 Global
    #3
    Oh and if I were to flash a theme for liberty would I have to flash the rom tool?

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums App
    Droid 2 / 1.42 Ghz
  5. Rescue Squad
    spaz33g's Avatar
    Member #
    113637
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    orange county, ca
    Posts
    6,388
    Phone
    Galaxy Nexus, T-bolt, Droid 2
    #4
    Not sure about that one.

    tappin and a talkin
  6. Fer
    Fer is offline
    Junior Droid
    Fer's Avatar
    Member #
    176295
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    11
    Phone
    Droid 2 Global
    #5
    No you wouldn't
  7. Senior Droid
    sid_wisc's Avatar
    Member #
    113243
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Madison, WI
    Posts
    199
    Phone
    Motorola Droid 2 Global
    #6
    Quote Originally Posted by dnyor93 View Post
    So I flashed the Liberty 1.5 with the get r done tool works fine but my screen doesn't auto rotate? And I can't get it to rotate from landscape to portrate
    Help?

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums App
    It is a known issue with the Romer and i believe the developers are working on it.... There is a sensor zip that you need to flash in addition to the romer to help you with the screen auto rotate (sensors) issue... elaborately described here ([ROM Tools] Team Get~R~Done D2G Rom-er Tool - a tool Convert D2 Roms for use on D2G) for your ease i am pasting it below here as well...[D2G_Sensors.zip]

    what this will do is to enable the sensors that check the screen rotate issue


    BEST OF LUCK... feel free to ask questions if you have any more issues there are a lot of people more knowledgeable you and me !!!
    Liberated Droid 2 Global

    Running Liberty 2.0.1 (Thanks to GRD team for the Romer; Kickasz23 for the work around & 13th angel for all the help) themed by
    Infinite Cha0s by es0tericcha0s
  8. Droid Ninja
    kptphalkon's Avatar
    Member #
    155133
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    1,389
    Liked
    14 times
    Phone
    Droid 2 Global
    #7
    Basically, the sensors (less basically, the files and/or drivers for the sensors) are very different for the global than for the 2.

    If you want the sensors to work without rebooting the phone constantly, you need to keep the screen on (and possibly the phone running a program) at ALL times.

    All in all, it wasnt as much of a hassl as I thought not having sensors. They released a 'fix' to have the keyboard lights enable wihout sensors as well, but granted it can be dodgy at times.

    Liberty 1.5 is an amazing ROM, i wish they made a release specifically for our phones.
  9. Senior Droid
    sid_wisc's Avatar
    Member #
    113243
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Madison, WI
    Posts
    199
    Phone
    Motorola Droid 2 Global
    #8
    Quote Originally Posted by dnyor93 View Post
    Oh and if I were to flash a theme for liberty would I have to flash the rom tool?

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums App
    to answer this question, NO you DO NOT have to flash the Romer or sensor tool. It only have to flashed once when you flash the ROM and then changing the theme does not require you to flash the tools again..

    Also one more thing, when you go to the toolbox in Liberty it might say that you do not have the latest version, just ignore it you are still fine... There is a way to get rid of the old version pop up but i will not worry about it as it is a error code and has to do nothing with you not being able to take advantage of the liberty toolbox to change anything on the ROM (theme etc.)
    Enjoy!!
    Liberated Droid 2 Global

    Running Liberty 2.0.1 (Thanks to GRD team for the Romer; Kickasz23 for the work around & 13th angel for all the help) themed by
    Infinite Cha0s by es0tericcha0s
  10. cricketson007's Avatar
    Member #
    156519
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Indiana
    Posts
    91
    Liked
    3 times
    Phone
    DROID Razr Maxx
    #9
    I had same issue with sensors but fixed that. Don't think it's related but when I try to turn off screen it turns off then a few seconds later reboots and stays on lock screen. Any ideas?

    Sent from Liberated DROID2 GLOBAL
  11. Junior Droid
    carbanm's Avatar
    Member #
    80390
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    New Mexico
    Posts
    8
    Phone
    Droid 2 Global
    #10
    Quote Originally Posted by cricketson007 View Post
    I had same issue with sensors but fixed that. Don't think it's related but when I try to turn off screen it turns off then a few seconds later reboots and stays on lock screen. Any ideas?

    Sent from Liberated DROID2 GLOBAL
    If you look at the thread regarding sensor issues, the problem you're having is basically the entire purpose of the sensors tool (which is to turn off the sensors so they don't force the phone to soft reboot when it goes to sleep), basically, either you have sensors, or a functional phone. It does look like soon there will be some native D2G roms other than just Fission, especially with P3droid looking for a D2G to purchase for dev purposes.

    TL;DR- Sensors on=phone reboots itself, Sensors off=phone doesn't reboot itself
Page 1 of 2 12 LastLast

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Auto-rotate screen
    By kicker10bog in forum Liberty ROM D2
    Replies: 5
    Last Post: 03-22-2011, 06:14 PM
  2. Auto-rotate
    By ejpinder in forum Android Tech Support
    Replies: 0
    Last Post: 10-22-2010, 07:46 AM
  3. Auto Rotate
    By RobStemen in forum cvpcs
    Replies: 2
    Last Post: 07-27-2010, 02:28 AM
  4. 360 auto-rotate
    By Balthazar in forum Android Hacks and Help
    Replies: 2
    Last Post: 03-13-2010, 05:53 PM
  5. Best rom without homescreen auto-rotate?
    By gatorbait in forum Android Roms
    Replies: 14
    Last Post: 03-04-2010, 12:54 AM

Search tags for this page

what does auto rotate pages mean
,

what does auto rotate screen mean

,

what does auto rotation mean

,
what does auto rotation mean on android
,

what does auto rotation mean on my phone

,
what does auto rotation mean on samsung phone
,
what does auto rotation mean?
,
what does auto rotation on my phone mean
,
what does rotation mean on my phone
,
what is auto rotate screen mean
Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+