DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Page 2 of 11 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 102

Thread: CM7 - Swap? Compcache? Both?

  1. Kernel Developer
    prime's Avatar
    Member #
    62737
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Florida
    Posts
    1,829
    Liked
    90 times
    Twitter
    f1vefour
    Phone
    Galaxy Nexus Toro
    DroidForums.net Developer
    Premium Member
    #11
    You can run other things from the Droid USB port such as a USB hard drive, mouse, gamepad, etc..etc

    You simply need the proper driver (kernel .ko file).

    Compcache supports whats called backing swap, you can use compcache with a swap partition without issue as it's designed for doing just this.
  2. Senior Droid
    Sparkimus's Avatar
    Member #
    114138
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Calhoun, GA
    Posts
    190
    Liked
    2 times
    Twitter
    Sparkimus
    Phone
    Moto Droid RAZR MAXX
    #12
    Hey Prime,

    I just flashed your reprimed kernel and enabled compcache (18%) and under free I have roughly 230000 in memory, and 933000 in swap. Swap used to be closer to 52000 before. I have my SD partioned with a 512 partition and a 64MB swap from when I was messing around with swapper 2, but I no longer have Swapper 2 installed and the partition still seems to show up. I went into my /sd-ext and deleted the swap file that was left from S2 and it still reports a swap size of 933000 after a few reboots. Any idea what is going on?


    Edit: Swap is actually 700000, 933000 is total memory.

    Sent from my Droid using DroidForums App
  3. Kernel Developer
    prime's Avatar
    Member #
    62737
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Florida
    Posts
    1,829
    Liked
    90 times
    Twitter
    f1vefour
    Phone
    Galaxy Nexus Toro
    DroidForums.net Developer
    Premium Member
    #13
    Quote Originally Posted by Sparkimus View Post
    Hey Prime,

    I just flashed your reprimed kernel and enabled compcache (18%) and under free I have roughly 230000 in memory, and 933000 in swap. Swap used to be closer to 52000 before. I have my SD partioned with a 512 partition and a 64MB swap from when I was messing around with swapper 2, but I no longer have Swapper 2 installed and the partition still seems to show up. I went into my /sd-ext and deleted the swap file that was left from S2 and it still reports a swap size of 933000 after a few reboots. Any idea what is going on?


    Edit: Swap is actually 700000, 933000 is total memory.

    Sent from my Droid using DroidForums App
    Let me see the output of 'compcache stats' from a terminal.
  4. Senior Droid
    Sparkimus's Avatar
    Member #
    114138
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Calhoun, GA
    Posts
    190
    Liked
    2 times
    Twitter
    Sparkimus
    Phone
    Moto Droid RAZR MAXX
    #14
    export PATH=/data/local/bin:$PATH
    $ export PATH=/data/local/bin:$PATH
    $ su
    # free
    total used free shared buffers
    Mem: 231368 226868 4500 0 28
    Swap: 702456 21880 680576
    Total: 933824 248748 685076
    # compcache stats
    DiskSize: 702464 kB
    NumReads: 3060
    NumWrites: 5964
    FailedReads: 0
    FailedWrites: 0
    InvalidIO: 0
    NotifyFree: 494
    ZeroPages: 793
    GoodCompress: 73 %
    NoCompress: 12 %
    PagesStored: 4677
    PagesUsed: 1657
    OrigDataSize: 18708 kB
    ComprDataSize: 6505 kB
    MemUsedTotal: 6628 kB
    #

    Sent from my Droid using DroidForums App
  5. Kernel Developer
    prime's Avatar
    Member #
    62737
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Florida
    Posts
    1,829
    Liked
    90 times
    Twitter
    f1vefour
    Phone
    Galaxy Nexus Toro
    DroidForums.net Developer
    Premium Member
    #15
    Quote Originally Posted by prime View Post
    Quote Originally Posted by Sparkimus View Post
    Hey Prime,

    I just flashed your reprimed kernel and enabled compcache (18%) and under free I have roughly 230000 in memory, and 933000 in swap. Swap used to be closer to 52000 before. I have my SD partioned with a 512 partition and a 64MB swap from when I was messing around with swapper 2, but I no longer have Swapper 2 installed and the partition still seems to show up. I went into my /sd-ext and deleted the swap file that was left from S2 and it still reports a swap size of 933000 after a few reboots. Any idea what is going on?


    Edit: Swap is actually 700000, 933000 is total memory.

    Sent from my Droid using DroidForums App
    Let me see the output of 'compcache stats' from a terminal.
    Let me see the output 'dmesg | grep swap'.
  6. Senior Droid
    Sparkimus's Avatar
    Member #
    114138
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Calhoun, GA
    Posts
    190
    Liked
    2 times
    Twitter
    Sparkimus
    Phone
    Moto Droid RAZR MAXX
    #16
    export PATH=/data/local/bin:$PATH
    $ export PATH=/data/local/bin:$PATH
    $su
    # dmesg | grep swap
    <6>[ 16.088531] ramzswap: num_devices not specified. Using default: 1
    <6>[ 16.179443] ramzswap: There is little point creating a ramzswap of greater than twice the size of memory since we expect a 2:1 compression ratio. Note that ramzswap uses about 0.1% of the size of the swap device when not in use so a huge ramzswap is wasteful.
    <6>[ 16.375335] ramzswap: /dev/ramzswap0 initialized: disksize_kb=702464
    <6>[ 16.424530] Adding 702456k swap on /dev/block/ramzswap0. Priority:-1 extents:1 across:702456k SS
    #free
    total used free shared buffers
    Mem: 231368 228412 2956 0 536
    Swap: 702456 6564 695892
    Total: 933824 234976 698848
    #

    Sent from my Droid using DroidForums App
  7. Kernel Developer
    prime's Avatar
    Member #
    62737
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Florida
    Posts
    1,829
    Liked
    90 times
    Twitter
    f1vefour
    Phone
    Galaxy Nexus Toro
    DroidForums.net Developer
    Premium Member
    #17
    Quote Originally Posted by Sparkimus View Post
    export PATH=/data/local/bin:$PATH
    $ export PATH=/data/local/bin:$PATH
    $su
    # dmesg | grep swap
    <6>[ 16.088531] ramzswap: num_devices not specified. Using default: 1
    <6>[ 16.179443] ramzswap: There is little point creating a ramzswap of greater than twice the size of memory since we expect a 2:1 compression ratio. Note that ramzswap uses about 0.1% of the size of the swap device when not in use so a huge ramzswap is wasteful.
    <6>[ 16.375335] ramzswap: /dev/ramzswap0 initialized: disksize_kb=702464
    <6>[ 16.424530] Adding 702456k swap on /dev/block/ramzswap0. Priority:-1 extents:1 across:702456k SS
    #free
    total used free shared buffers
    Mem: 231368 228412 2956 0 536
    Swap: 702456 6564 695892
    Total: 933824 234976 698848
    #

    Sent from my Droid using DroidForums App
    What ROM and revision are you using, something is really wrong.
  8. Senior Droid
    Sparkimus's Avatar
    Member #
    114138
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Calhoun, GA
    Posts
    190
    Liked
    2 times
    Twitter
    Sparkimus
    Phone
    Moto Droid RAZR MAXX
    #18
    CM7 nightly 41. I wiped before flashing #26 and have been flashing on top of that since. I think maybe swapper 2 messed something and I need to do a fresh install of 41.

    Sent from my Droid using DroidForums App
  9. Senior Droid
    Sparkimus's Avatar
    Member #
    114138
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Calhoun, GA
    Posts
    190
    Liked
    2 times
    Twitter
    Sparkimus
    Phone
    Moto Droid RAZR MAXX
    #19
    Other than the huge swap number everything seems fine.

    Sent from my Droid using DroidForums App
  10. Kernel Developer
    prime's Avatar
    Member #
    62737
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Florida
    Posts
    1,829
    Liked
    90 times
    Twitter
    f1vefour
    Phone
    Galaxy Nexus Toro
    DroidForums.net Developer
    Premium Member
    #20
    Quote Originally Posted by Sparkimus View Post
    Other than the huge swap number everything seems fine.

    Sent from my Droid using DroidForums App
    Change the % in cm performance/compcache settings to %10 and reboot, then check swap amount.

    *edit*
    I don't want to hijack this thread...I apologize to OP.
Page 2 of 11 FirstFirst 1234 ... LastLast

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Swap/compcache/ramzswap
    By juniorjwh in forum Team D1-MIUI
    Replies: 7
    Last Post: 02-02-2011, 01:30 PM
  2. Compcache
    By peteralfonso in forum Bugless
    Replies: 34
    Last Post: 12-26-2010, 03:50 PM
  3. Compcache on UD2.1?
    By Paladin in forum UltimateDroid
    Replies: 3
    Last Post: 11-25-2010, 06:01 PM
  4. Ud & compcache
    By Sniper_5 in forum Android Hacks and Help
    Replies: 1
    Last Post: 11-09-2010, 04:09 PM
  5. Compcache?
    By Darkseider in forum ChevyNo1
    Replies: 10
    Last Post: 10-17-2010, 12:22 AM

Search tags for this page

cm7 compcache ram usage
,

compcache cm7

,
compcache cyanogen
,
compcache ram cm7
,
compcache ram usage
,
compcache ram usage android
,

compcache ram usage cm7

,
cyanogenmod compcache setting
,
enable swap cyanogenmod 7
,
swap cm7
Click on a term to search our site for related topics.

Tags for this Thread

Find us on Google+