DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Results 1 to 5 of 5

Thread: Cannot underclock using SetCPU???

  1. Droid
    s13_slider's Avatar
    Member #
    65311
    Join Date
    May 2010
    Location
    Albuquerque, NM
    Posts
    68
    Phone
    Motorola Droid
    #1

    Cannot underclock using SetCPU???

    Ok. I'm running SS 4.6 on my rooted Moto Droid using Chevy's uLv 1.1Ghz kernel. The CPU will not drop below 550Mhz at any point. The minimum set in SetCPU is 250Mhz, and the max is 1.1Ghz. It fluctuates, however, only between 550 and 1.1. I was originally running the uLv 1.2Ghz kernel and had no issues with that. This had started this morning from what I've noticed. I've tried re-flashing the kernel and re-installing SetCPU.

    Any other ideas? I think my next step may be to try a low-voltage kernel.
  2. Senior Droid
    lee__D's Avatar
    Member #
    70524
    Join Date
    May 2010
    Posts
    246
    Phone
    Moto Droid (vzw)
    #2
    total guess: but do u have profiles set that contridict the setting?
  3. Master Droid
    Skull One's Avatar
    Member #
    45849
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    760
    Liked
    9 times
    Phone
    iPhone 4S daily. Droid and DX
    #3
    Quote Originally Posted by s13_slider View Post
    Ok. I'm running SS 4.6 on my rooted Moto Droid using Chevy's uLv 1.1Ghz kernel. The CPU will not drop below 550Mhz at any point. The minimum set in SetCPU is 250Mhz, and the max is 1.1Ghz. It fluctuates, however, only between 550 and 1.1. I was originally running the uLv 1.2Ghz kernel and had no issues with that. This had started this morning from what I've noticed. I've tried re-flashing the kernel and re-installing SetCPU.

    Any other ideas? I think my next step may be to try a low-voltage kernel.
    You have the phone plugged in to the charger if it doesn't drop below 500 Mhz.
    Facts are the very first casuality of bad information.
  4. Senior Droid
    JBPruitt's Avatar
    Member #
    76491
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Spokane, WA
    Posts
    144
    Phone
    DROID
    #4
    What He said...

    and if you're using your phone unless you have the max set to 550 or below your phone will not clock itself that low... so maybe if you want it to do that set a max in a profile to 550 or lower... don't know why you would want it like that... other than the screen off setting...

    also...

    Read the Overclocking 101 in SkullOne's signature...

    Pretty sure you'll find your answer in there for sure...
    ChevyNo1 SSv5.0 - GingerBread - From Source
    ChevyNo1 UltraLv 1.25GHz Kernel

    Launcher Pro + Beautiful Widgets = Happy
  5. Droid
    s13_slider's Avatar
    Member #
    65311
    Join Date
    May 2010
    Location
    Albuquerque, NM
    Posts
    68
    Phone
    Motorola Droid
    #5
    It wasn't dropping below 550 even off the charger, though that is something I didn't even think of. Did some tinkering. What ended up happening is I just flashed Chevy's 1.2Ghz low-voltage kernel, and that fixed the problem. The main issue was when it was sitting, not seemingly doing anything, it was holding at 550Mhz. Now, after flashing it ranges from 250Mhz up to 1.2Ghz. I'll read the overclocking 101 thread later today to get a clearer understanding of it.

    Thanks everyone for the replies!

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. SetCPU bug?
    By bpyazel in forum Rescue Squad Help
    Replies: 16
    Last Post: 07-29-2010, 11:53 AM
  2. Setcpu and 2.2
    By siggy_freud in forum Android Hacks and Help
    Replies: 13
    Last Post: 07-12-2010, 10:22 PM
  3. You don't have to buy setCPU!
    By Tanknspank in forum Android Hacks and Help
    Replies: 14
    Last Post: 04-03-2010, 10:18 PM
  4. droidmod 164 underclock?
    By killuhjason in forum Android Hacks and Help
    Replies: 1
    Last Post: 03-12-2010, 12:43 PM
  5. How exactly do I use setCPU?
    By jrl9851 in forum Android Hacks and Help
    Replies: 31
    Last Post: 02-04-2010, 11:52 PM

Search tags for this page

cpu underclock setcpu
,
custom clock set cpu
,
how to underclock in setcpu
,
how to underclock sgs2
,
how to underclock using setcpu
,

how to underclock with setcpu

,
phone does not under clock
,
set cpu below 550
,
setcpu motorola droid 1.1
,

setcpu underclock

,
setcpu underclock sgs2
,
underclock setcpu
Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+