DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Results 1 to 10 of 10

Thread: Baseband question...

  1. Master Droid
    NattyBee's Avatar
    Member #
    75757
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    999
    Liked
    1 times
    Twitter
    @NatttyBee
    Phone
    Dev Razr HD, Dev Razr M
    #1

    Baseband question...

    so, I haven't updated my baseband yet, as I was waiting on a Froyo build that would run for more a day before crashing my phone...so now SS4.1 is running wonderfully, and I don't want to jinx myself by doing something wrong/incompatible...my question is...can I use Pete's All-in-one baseband update? or alternate question to it...what's the best way to update my baseband?
  2.  
     
     
     
  3. CrossFireXT17's Avatar
    Member #
    52628
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    60
    Phone
    Motorola Droid
    #2
    I think 4.1 has the latest leaked baseband doesn't it?
  4. Droid
    lethalpimp's Avatar
    Member #
    76279
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    45
    Phone
    Droid
    #3
    check your settings and see what baseband you are running right now. I believe with SS 4.1 it comes with the new baseband update but I am not completely sure. If you look at your baseband and it says "C_01.43.01p" then you don't need to do Pete's All-in-one baseband update.
  5. Senior Droid
    tonyr0802's Avatar
    Member #
    4863
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    118
    Phone
    Enter Current Phone Here
    #4
    I've also held off on updating my baseband. I just did an install of SS 4.1 and do not have the C_01.43.01p" baseband, mine is C_01.3E.03P.

    Curious about the answer to the OP's question as well.
  6. Super Moderator
    jntdroid's Avatar
    Member #
    6110
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    TX
    Posts
    6,438
    Liked
    808 times
    Phone
    Verizon S4
    Premium Member
    #5
    i've run SS 4.1 with pete's all-in-one baseband with zero problems so far, been running it about a day or so now
    "...life is 10% what happens to me and 90% how I react to it."

    Guidelines of Conduct
    The only dumb question is the one not asked.
  7. Senior Droid
    virtualhuman's Avatar
    Member #
    44428
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    246
    Phone
    Motorola Droid
    #6
    Quote Originally Posted by jntowers View Post
    i've run SS 4.1 with pete's all-in-one baseband with zero problems so far, been running it about a day or so now
    I also used pete's update yesterday. Hasn't changed anything with the ROM. Maybe slightly better reception.
  8. Master Droid
    NattyBee's Avatar
    Member #
    75757
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    999
    Liked
    1 times
    Twitter
    @NatttyBee
    Phone
    Dev Razr HD, Dev Razr M
    #7
    Well, I took Pete's all in one...thanks for the advice guys! :-) I feel that my signal hasn't actually improved though, but I'll give it time....
  9. Master Droid
    Aixelsyd's Avatar
    Member #
    9397
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Windy City
    Posts
    487
    Liked
    7 times
    Phone
    Moto Droid
    #8
    Quote Originally Posted by CrossFireXT17 View Post
    I think 4.1 has the latest leaked baseband doesn't it?
    FYI that is incorrect just as a heads up. No custom ROM flashes the baseband. Baseband updates are completely separate from ROM updates which is why there are separate flash files. the only time you'll get a rom update and baseband is if you flash with an actual Moto SBF file or you get an OTA update form VZW.
  10. Developer
    ChevyNo1's Avatar
    Member #
    20299
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    5,355
    Liked
    26 times
    Phone
    Enter Current Phone Here
    DroidForums.net Developer
    Premium Member
    #9
    Quote Originally Posted by Aixelsyd View Post
    Quote Originally Posted by CrossFireXT17 View Post
    I think 4.1 has the latest leaked baseband doesn't it?
    FYI that is incorrect just as a heads up. No custom ROM flashes the baseband. Baseband updates are completely separate from ROM updates which is why there are separate flash files. the only time you'll get a rom update and baseband is if you flash with an actual Moto SBF file or you get an OTA update form VZW.
    And they COULD be done together, in a ROM - but why flash the same baseband over and over and over again - good reason to keep it separate.
    D1 GB (10/17/2011) - Simply Stunning Gingerbread v5.6 (2.3.7) - from Source - 10/17/2011
    DX GB (10/17/2011) - Simply Stunning X Gingerbread v2.2 (2.3.7, GB Kernel) - from Source - 10/17/2011

    Follow me on Twitter @ http://twitter.com/ChevyNo1Droid

    If you enjoy my ROM's, feel free to help support my efforts by donating. I spend quite a few hours making sure you get the best ROM out there Your support is much appreciated! Paypal
  11. Master Droid
    Aixelsyd's Avatar
    Member #
    9397
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Windy City
    Posts
    487
    Liked
    7 times
    Phone
    Moto Droid
    #10
    Quote Originally Posted by ChevyNo1 View Post
    Quote Originally Posted by Aixelsyd View Post
    Quote Originally Posted by CrossFireXT17 View Post
    I think 4.1 has the latest leaked baseband doesn't it?
    FYI that is incorrect just as a heads up. No custom ROM flashes the baseband. Baseband updates are completely separate from ROM updates which is why there are separate flash files. the only time you'll get a rom update and baseband is if you flash with an actual Moto SBF file or you get an OTA update form VZW.
    And they COULD be done together, in a ROM - but why flash the same baseband over and over and over again - good reason to keep it separate.
    True and very good point, but as you mentioned there is no need. Plus you have to re-activate each time you baseband update which IMO is an unneeded step when just trying to change a ROM

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. baseband update question
    By soccer568 in forum Android General Discussions
    Replies: 10
    Last Post: 06-06-2010, 08:09 PM
  2. Question about updating baseband
    By Dan at Marquette in forum Android Hacks and Help
    Replies: 3
    Last Post: 05-01-2010, 10:14 AM
  3. Using ROM Manager to install Cyanogen kernel/baseband question
    By Shaneathan in forum Android Hacks and Help
    Replies: 3
    Last Post: 04-09-2010, 08:09 PM
  4. Updating the baseband question/idea
    By ViciousCircle in forum Android Hacks and Help
    Replies: 4
    Last Post: 03-18-2010, 03:20 PM

Search tags for this page

change rom baseband
,
chevyno1 5.5 base band
,

chevyno1 baseband

,
custom rom change baseband
,
do chevyno1 base band update
,
how to keep from changing baseband with a rom
,
verizon droid baseband
Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+