DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Results 1 to 6 of 6

Thread: ss4.95 and setcpu

  1. Junior Droid
    coker6303's Avatar
    Member #
    88241
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    29
    Phone
    motorola droid
    #1

    ss4.95 and setcpu

    for some reason my cpu is running at the max speed I set it at and if I go below 550 it just stays at 550. for example, if I set the max speed at 400 it will just stay at 550 and if I set it at 700 it stays at 700. It's killing my battery! any help?
  2. Master Droid
    tbone73's Avatar
    Member #
    76865
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    791
    Phone
    Droid Bionic
    #2
    Do you have it set on "on demand" ??? Look the settings menu and select "devise selection" and then select "auto detect" Once you're done and you go back to your main setcpu screen you should see "setcpu 2.1.0 autodetect" at the bottom.
  3. Team Liberty
    mobile_sensei's Avatar
    Member #
    119313
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Land of Liberty
    Posts
    919
    Liked
    1 times
    Twitter
    @mobile_sensei
    Phone
    DROID X
    DroidForums.net Theme Developer
    Premium Member
    #3

    Smile Forget Set Cpu

    Uninstall setcpu,& enable overclocking in chevy tools! Then boot into recovery and clear battery history

  4. Master Droid
    tbone73's Avatar
    Member #
    76865
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    791
    Phone
    Droid Bionic
    #4
    That's true you really don't need setcpu anymore with 4.95 BUT I ran a test with and without setcpu and got higher fPS and quadrant and Mflops when i ran setcpu i was able to set the minimum as appose to just checking the overclock box in tools. Tools sets cpu from the bare min to the max on whatever your kernel happens to be and is "on demand" which is not bad because when you really come right down to it both ways make Droid run well.
  5. Droid
    SlickMcVega's Avatar
    Member #
    74679
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Savannah GA
    Posts
    44
    Phone
    MotoDroid 2.1 Atlantis
    #5
    mine stays at 550 when plugged in. ramps up to 1.2 ghz on demand, but never falls below 550 when chargeing.
  6. Droid Ninja
    Larry_ThaGr81's Avatar
    Member #
    55936
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Hesperia
    Posts
    1,031
    Liked
    1 times
    Twitter
    Larry_ThaGr81
    Phone
    rooted Droid 1 & Thunderbolt
    #6
    Quote Originally Posted by coker6303 View Post
    for some reason my cpu is running at the max speed I set it at and if I go below 550 it just stays at 550. for example, if I set the max speed at 400 it will just stay at 550 and if I set it at 700 it stays at 700. It's killing my battery! any help?
    Under select the device selection button from under the setting menu and make sure setcpu is set to auto detect (recommended). Take a look at whether you are running in performance mode. Performance mode will overclock to your preset maximum frequency regardless of the minimum setting. The demand mode setting pretty much ramps up the processor anytime you perform some type of action on the phone but drops back down when the phone is idle. Conservative mode keeps the phone at its lowest frequency until you perform a task that requires a lot of processing power. Also take a look at your profile setting because they too will affect what your phone does based on if it's plugged up, running on a low battery, etc.
    Simply Stunning rooted OGD
    Sent from the Bolt powered by Thunder on
    SkyRaider Zeus

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. SetCPU: To use or not to use with 11.26?
    By publicanimal in forum Team D1-MIUI
    Replies: 15
    Last Post: 11-29-2010, 11:34 PM
  2. Setcpu
    By dolfanpete in forum Android Hacks and Help
    Replies: 8
    Last Post: 08-21-2010, 09:06 AM
  3. You don't have to buy setCPU!
    By Tanknspank in forum Android Hacks and Help
    Replies: 14
    Last Post: 04-03-2010, 10:18 PM
  4. setcpu?
    By ogbobby4 in forum Android Hacks and Help
    Replies: 1
    Last Post: 02-24-2010, 04:36 PM
  5. How exactly do I use setCPU?
    By jrl9851 in forum Android Hacks and Help
    Replies: 31
    Last Post: 02-04-2010, 11:52 PM

Search tags for this page

chevyno1 ss4.95
,
do i click autodect on setcpu 2.1?
,
droid setcpu 2.1.0 profile settings
,
droid x setcpu 2.1.0
,
help with setcpu 2.1
,
how to set up setcpu 2.1.0 auto detect
,
how to use setcpu with liberty rom droid x
,
liberty rom set cpu
,
overclocking liberty rom setcpu
,

setcpu 2.1.0

,
setcpu 2.1.0 autodetech
,

setcpu 2.1.0 autodetect

,
setcpu 2.1.0 how to overclock
,
setcpu autodetect
,
setcpu below autodetect
,
setcpu droid
,
setcpu droid 700
,

setcpu droid forum

,
setcpu liberty droid x
,
setcpu performance mode
,
setcpu settings chevyno1 profiles
,
setcpu settings for liberty rom
,
settings for setcpu 2.1.0
,
ss4.95 chevyno1 droid
,
ss4.95 moto droid
Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+