DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Facebook can't detect location

  1. SSpeeDEMONSS's Avatar
    Member #
    117893
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    norwalk, socal
    Posts
    98
    Phone
    Droid
    #1

    Facebook can't detect location

    No matter where I am, it always says "Couldn't detect your location. Please check your signal and tap here to try again." What does that mean and how can I fix it?

    thanks
    Garrett
  2.  
     
     
     
  3. Droid
    JohnnyD359's Avatar
    Member #
    67874
    Join Date
    May 2010
    Posts
    64
    Phone
    Motorola Droid
    #2
    Just wondering why would you want facebook to know where you are? I cant stand how invasive facebook is already....you constantly have to update your privacy...whenever they make changes they convieniently restore all setting to there default which is visible to everyone...In this case,Id say be careful what you wish for....
  4. SSpeeDEMONSS's Avatar
    Member #
    117893
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    norwalk, socal
    Posts
    98
    Phone
    Droid
    #3
    regardless, i want it to work the way it is supposed to and its not. i have friends with Droids and their phones work just fine. im updated to 2.2 and cant think of what else it could be.

    Garrett
  5. Junior Droid
    Android Man's Avatar
    Member #
    120634
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    5
    Phone
    Incredible
    #4
    @SSpeeDEMONSS I am having the same problem and I can't find any information to fix it anywhere. I am still looking for a solution. Weird. I was able to check-in to a location once before but now it is not working where ever I go. With Wifi, or on the mobile network. The Gps is on....."facebook places couldn't detect your location" may be a good thing...... that remains to be seen
  6. Super Moderator
    Bob Dammit's Avatar
    Member #
    14607
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    N 42 05.183 W 079 10.914
    Posts
    1,718
    Liked
    37 times
    Phone
    Droid.
    Premium Member
    #5
    Dumb question, is your GPS getting a lock? Use GPS status from the market to make sue you are getting a lock. I assume you are using the touch site, as I havent seen the option yet in the app. Have you enabled location in your browser settings?
    I touched Lord Stanley's Cup on 1/2/11.
  7. Junior Droid
    Android Man's Avatar
    Member #
    120634
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    5
    Phone
    Incredible
    #6
    I have solved my issue. I was using SkyFire. I uninstalled it and when I used the defult moble browser I was able to check in to my location. Is there anyone using the SkyFire browser have any insight as to why this happened. I could not see a setting that was off with in SkyFire that would prohibit it from allowing location infomation being transmitted.
  8. Junior Droid
    Android Man's Avatar
    Member #
    120634
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    5
    Phone
    Incredible
    #7

    Thumbs up Thanks for the nudge

    DB thanks for the nudge in the right direction. I would like however to be able to use SkyFire. It is a good mobile browser. I really like the "tabbed" capabilities.

    Quote Originally Posted by Bob Dammit View Post
    Dumb question, is your GPS getting a lock? Use GPS status from the market to make sue you are getting a lock. I assume you are using the touch site, as I havent seen the option yet in the app. Have you enabled location in your browser settings?
  9. Super Moderator
    Bob Dammit's Avatar
    Member #
    14607
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    N 42 05.183 W 079 10.914
    Posts
    1,718
    Liked
    37 times
    Phone
    Droid.
    Premium Member
    #8
    Not sure, I haven't used skyfire since I installed flash.
    I touched Lord Stanley's Cup on 1/2/11.
  10. Super Moderator
    Bob Dammit's Avatar
    Member #
    14607
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    N 42 05.183 W 079 10.914
    Posts
    1,718
    Liked
    37 times
    Phone
    Droid.
    Premium Member
    #9
    Wow, you're making me work this morning. I just downloaded skyfire, got dressed and went outside (metal roof = no GPS) hit up face book, and it worked for me. Try going to menu>Settings>Privacy & Security>Clear location access and see if that helps. If not, Clear your cache, and restart the browser and see if that works. I dont remember how to change your location settings in the touch site,it asked for permission to use location services, but I clicked ok before I read the disclaimer on how to change the settings.

    PS: After a Force Stop (From home screen- Menu> settings> applications> manage apps> all> skyfire> Force Stop, and clearing the cache from the menu in the browser, I was prompted for permission to share my location again.
    Good luck!
    Last edited by Bob Dammit; 09-23-2010 at 08:05 AM.
    I touched Lord Stanley's Cup on 1/2/11.
  11. SSpeeDEMONSS's Avatar
    Member #
    117893
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    norwalk, socal
    Posts
    98
    Phone
    Droid
    #10
    i know my GPS works because my GPS app works just fine. the setting on facebook at set for the location too. it just doesnt want to.

    Garrett
Page 1 of 2 12 LastLast

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. RSD Lite won't detect phone
    By nailerdog in forum Rescue Squad Help
    Replies: 30
    Last Post: 06-22-2011, 07:19 PM
  2. Clockworkmod doesn't detect SD
    By minger in forum Droid Rooted Help
    Replies: 2
    Last Post: 09-22-2010, 11:04 AM
  3. RSD worked, not it doesn't detect
    By amaress in forum Android Tech Support
    Replies: 2
    Last Post: 09-14-2010, 01:57 PM
  4. RSD will not detect my phone (RSD newb)
    By ShotgunSam in forum Android Hacks and Help
    Replies: 3
    Last Post: 08-21-2010, 09:17 AM
  5. CDMA will not detect Droid
    By 1smoothcat in forum Android Hacks and Help
    Replies: 0
    Last Post: 05-24-2010, 10:10 AM

Search tags for this page

facebook can't find my location

,
facebook can't locate me
,
facebook cannot detect my location
,
facebook cannot find my location
,
facebook check in can't locate me
,
facebook location detection
,
facebook not detecting location
,

why can't facebook find my location

,
why cant facebook detect my location
,
why facebook cant detect my location
Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+