DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Results 1 to 6 of 6

Thread: Won't boot after attempted ROM install stays at moto symbol

  1. Junior Droid
    Zachccccc's Avatar
    Member #
    93056
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    10
    Phone
    Moto Droid
    #1

    Won't boot after attempted ROM install stays at moto symbol

    I have a moto Droid and I recently started looking into Rooting/Custom Roms. I rooted my phone a few days ago with no problem. Then today I tried installing CVPCS Sapphire and I got all the way to the Moto Symbol that pops up on power up it stayed at this symbol for 20-ish minutes, I figured it should only take 10minutes tops to I restarted the phone and did the restore to a previous restore (from nandroid) I had that I know works. But the problem is it just sits at the White moto symbol and doesn't go any further. Any Ideas ? Or fixes ?
  2.  
     
     
     
  3. RS Admin
    christim's Avatar
    Member #
    30681
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    New England
    Posts
    5,115
    Liked
    2 times
    Phone
    Moto-Droid - rooted
    Premium Member
    #2
    Are you using SPRecovery?

    What rom did you back up? Was it an advanced nandroid?

    While plugged in do you see the white led next to the cord socket on the phone?

    Good chance you are rebooting with what your phone thinks is a low battery. Plugging into a wall socket will speed up the time you have to wait until it reboots finally.

    Do you know how fully charged you were when you started?


    btw..Welcome to the forums
    Chris

    If you apply a rom or theme - backup first!
    If you don't know how to backup...Stop until you do.
    hint: I name my backups like this: sg6.0_20100428 or ss4.2_20100626 to easily find them later. rom and date.


    Have a Problem, Click here to Visit the Rescue Squad
  4. Junior Droid
    Zachccccc's Avatar
    Member #
    93056
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    10
    Phone
    Moto Droid
    #3
    Quote Originally Posted by christim View Post
    Are you using SPRecovery?

    What rom did you back up? Was it an advanced nandroid?

    While plugged in do you see the white led next to the cord socket on the phone?

    Good chance you are rebooting with what your phone thinks is a low battery. Plugging into a wall socket will speed up the time you have to wait until it reboots finally.

    Do you know how fully charged you were when you started?
    Rom in SPRecovery made with Advanced Nandroid

    The white LED is not lit while plugged in, it was at about 70-80% charged
  5. RS Admin
    christim's Avatar
    Member #
    30681
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    New England
    Posts
    5,115
    Liked
    2 times
    Phone
    Moto-Droid - rooted
    Premium Member
    #4
    Quote Originally Posted by Zachccccc View Post
    Quote Originally Posted by christim View Post
    Are you using SPRecovery?

    What rom did you back up? Was it an advanced nandroid?

    While plugged in do you see the white led next to the cord socket on the phone?

    Good chance you are rebooting with what your phone thinks is a low battery. Plugging into a wall socket will speed up the time you have to wait until it reboots finally.

    Do you know how fully charged you were when you started?
    Rom in SPRecovery made with Advanced Nandroid

    The white LED is not lit while plugged in, it was at about 70-80% charged
    The LED on the side of the phone, right next to the cord socket, needs to be lit or the phone is not charging. Try the usb cord on the PC to see if it makes a difference. Charging via computer is a lot slower than charging via wall outlet but a slow charge is better than no charge.
    Chris

    If you apply a rom or theme - backup first!
    If you don't know how to backup...Stop until you do.
    hint: I name my backups like this: sg6.0_20100428 or ss4.2_20100626 to easily find them later. rom and date.


    Have a Problem, Click here to Visit the Rescue Squad
  6. Junior Droid
    Zachccccc's Avatar
    Member #
    93056
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    10
    Phone
    Moto Droid
    #5
    Quote Originally Posted by christim View Post
    Quote Originally Posted by Zachccccc View Post
    Quote Originally Posted by christim View Post
    Are you using SPRecovery?

    What rom did you back up? Was it an advanced nandroid?

    While plugged in do you see the white led next to the cord socket on the phone?

    Good chance you are rebooting with what your phone thinks is a low battery. Plugging into a wall socket will speed up the time you have to wait until it reboots finally.

    Do you know how fully charged you were when you started?
    Rom in SPRecovery made with Advanced Nandroid

    The white LED is not lit while plugged in, it was at about 70-80% charged
    The LED on the side of the phone, right next to the cord socket, needs to be lit or the phone is not charging. Try the usb cord on the PC to see if it makes a difference. Charging via computer is a lot slower than charging via wall outlet but a slow charge is better than no charge.
    Plugged into wall and computer, restored to "preinstall" restore I had lying in the nandroid from recovery that got me to the boot screen for adamZ ROM but it wouldnt boot further, but when it got to that boot screen the LED came on X.x confusing

    EDIT ! **

    Got it !!!

    lol yeah got one of my stable recoveries working many thanks
  7. RS Admin
    christim's Avatar
    Member #
    30681
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    New England
    Posts
    5,115
    Liked
    2 times
    Phone
    Moto-Droid - rooted
    Premium Member
    #6
    backups rule, congrats!
    Chris

    If you apply a rom or theme - backup first!
    If you don't know how to backup...Stop until you do.
    hint: I name my backups like this: sg6.0_20100428 or ss4.2_20100626 to easily find them later. rom and date.


    Have a Problem, Click here to Visit the Rescue Squad

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Droid x Not Booting?!
    By FunkUSMCRet in forum Droid X General Discussions
    Replies: 9
    Last Post: 07-18-2010, 12:23 PM
  2. I'm stuck on the Moto screen after attempted overclock...
    By Hexeir in forum Android Hacks and Help
    Replies: 36
    Last Post: 05-25-2010, 04:43 AM
  3. Booting problem.
    By tlmuller in forum HTC Droid Eris
    Replies: 3
    Last Post: 05-09-2010, 11:29 AM
  4. Booting loop
    By christophr03 in forum Android Hacks and Help
    Replies: 6
    Last Post: 03-15-2010, 02:31 PM
  5. sort of unique problem with droid after attempted flash image installation?
    By boristhebladexx in forum Android Hacks and Help
    Replies: 9
    Last Post: 01-06-2010, 11:14 AM

Search tags for this page

atrix 4g is stuck on the motorola icon after custom rominsta

,

atrix 4g won't boot custom rom

,
atrix stuck on moto sign after rom install
,
atrix wont turn on after rom install
,

custom rom won't boot

,
droid 3 wont boot just stays on motorola symbol
,
i tried to install a custom rom and now my phone wont turn o
,
motorola droid stays on motorola symbol when starting up
,
motorola i1 wont boot
,

motorola symbol attempt to load

,
motorola symbol rom
,
my droid won't turn after m symbol
,
what if your droid wont install
,
when i turn my droid x on it statys on the motorola sign
,
where do i find icon symbols in a custom rom
Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+