DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: My WIFI problem

  1. Droid
    thegipper's Avatar
    Member #
    840
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    59
    Phone
    Moto Droid
    #1

    My WIFI problem

    Ok so this is my first annoyance with my droid, and to be fair i think it may be related to the router.

    I searched the forums and read all the related threads
    (Help with WIFI)
    (WIFI issue)
    (wont sync up to my wifi)

    WiFi - works fine at my mom's house. Unsure of the model of the router\gateway she is using but its a linksys and an open network. (she lives on a farm, no need for elaborate security closest neighbor is out of range of router) I arrive there and Locale switches on my WIFI and i can browse the web fine.

    WiFi - does not work at my house, here are the solutions i have tried

    It was first on WEP 64bit, ssid on, G/B mode
    next i tried
    just g, than just b mode
    than wap security, ssid on, G mode...eas and tkip encryption
    than wap2, ssid on, G mode, than mixed mode again

    next i tried 0 security, SSID on, G, than G/B mode

    I tried using the default browser and Dolphin, and even tried Where app a few times just to be sure. I disabled and reenabled the wifi on the droid numerous times. I rebooted the router a few times, and the firmware is up to date. My macbook, wife's vista laptop and even a dust collecting wii, are all connected wirelessly without issue.

    Here is the odd thing. When i go into WIFI settings it says:
    status - connected
    speed - 54Mbps
    signal strength - excellent
    security - open (currently)
    ip - 192.168.0.7

    My router shows that address going to a "new-host".
    I can ping .7 from both my router AND my desktop.

    I've run out of ideas, so anyone have any suggestions?
    Last edited by thegipper; 11-29-2009 at 10:39 AM.
  2.  
     
     
     
  3. Senior Droid
    jaysonstaurt's Avatar
    Member #
    2835
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    175
    Phone
    Droid
    #2
    Just use your 3G at home. Wifi on a cell phone isn't that fast anyways.
  4. Master Droid
    Trever1t's Avatar
    Member #
    3901
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Silicon Valley
    Posts
    250
    Phone
    BIONIC
    #3
    ^ what a totally lame and unhelpful response If you don't offer help you shouldn't post anything.

    I have a similar issue, WPA2 encryption, I haven't tried adjusting the settings in the router yet but understood switching to TKIP to resolve this issue that a few of us have had. I have no issues connecting to the router, just no information is up/downloaded.
  5. Droid
    thegipper's Avatar
    Member #
    840
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    59
    Phone
    Moto Droid
    #4
    Thanks for saying what i was thinking.

    Seems like we have the same problem, because i connect but nothing goes up or down.
    I'm using WPA w/ TKIP, no luck.

    FYI i'm using the verizon MI424WR that comes with FioS
  6. Master Droid
    Trever1t's Avatar
    Member #
    3901
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Silicon Valley
    Posts
    250
    Phone
    BIONIC
    #5
    My pleasure

    I don't have the time (or skills) to dig for a solution, hopefully you get a more educated response than I can offer and an answer. It shouldn't be this complicated, Subscribed.
  7. Beta Team
    JonKyu's Avatar
    Member #
    4977
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Provo, UT
    Posts
    2,398
    Phone
    DROID X
    #6
    I know this sounds dumb but just to make sure you don't have MAC filtering on do you? There's a huge thread in the Motorola's help forums about this issue it might be helpful to take a look there. I kinda having trouble with my droid's wifi as well since it seems to hang when using youtube for long perions of time. Here the link to the thread if your interested: https://supportforums.motorola.com/t...16191?tstart=0
  8. RS Lead
    dezymond's Avatar
    Member #
    3167
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Bay Area, California
    Posts
    10,392
    Liked
    1040 times
    Phone
    Galaxy s4
    Premium Member
    #7
    Check to see if your MAC is on, if it is turn it off.

    If it still doesn't work, it could be your wireless card in the droid.
  9. Master Droid
    Trever1t's Avatar
    Member #
    3901
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Silicon Valley
    Posts
    250
    Phone
    BIONIC
    #8
    Quote Originally Posted by JonKyu View Post
    I know this sounds dumb but just to make sure you don't have MAC filtering on do you? There's a huge thread in the Motorola's help forums about this issue it might be helpful to take a look there. I kinda having trouble with my droid's wifi as well since it seems to hang when using youtube for long perions of time. Here the link to the thread if your interested: https://supportforums.motorola.com/t...16191?tstart=0

    Great link and it solved my issues! I just had to restart my router once!! I'm now WiFi connected and internet connected. No idea why that works but it did!

  10. Master Droid
    forkup's Avatar
    Member #
    184
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    317
    #9
    I had the same problem at home and my solution was to enable a static ip. Just give it an ip on your lan and fill in the netmask and gateway info. When I need to connect to another wifi router I simply disable static ip.
  11. Beta Team
    JonKyu's Avatar
    Member #
    4977
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Provo, UT
    Posts
    2,398
    Phone
    DROID X
    #10
    Quote Originally Posted by Trever1t View Post
    Quote Originally Posted by JonKyu View Post
    I know this sounds dumb but just to make sure you don't have MAC filtering on do you? There's a huge thread in the Motorola's help forums about this issue it might be helpful to take a look there. I kinda having trouble with my droid's wifi as well since it seems to hang when using youtube for long perions of time. Here the link to the thread if your interested: https://supportforums.motorola.com/t...16191?tstart=0

    Great link and it solved my issues! I just had to restart my router once!! I'm now WiFi connected and internet connected. No idea why that works but it did!

    Glad the link helped!
Page 1 of 2 12 LastLast

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 12-30-2010, 04:22 PM
  2. wifi vs 3g
    By gpigate in forum Android Tech Support
    Replies: 14
    Last Post: 08-05-2010, 09:18 AM
  3. WiFi problem
    By biggrizzly in forum Android General Discussions
    Replies: 10
    Last Post: 12-11-2009, 10:59 AM
  4. How to tell if you're on Wifi or not?
    By rtb in forum HTC Droid Eris
    Replies: 3
    Last Post: 11-24-2009, 07:45 AM
  5. wifi
    By Geoid in forum Android General Discussions
    Replies: 3
    Last Post: 11-18-2009, 05:19 AM

Search tags for this page

android connects to wifi but no internet
,
android unstable wifi
,
android wifi connected but no internet
,

droid connected to wifi but no internet

,
droid wifi connected but no internet
,
error droid wifi not working
,
https://supportforums.motorola.com/thread/16191?tstart=0
,
motorola droid wifi issue
,

motorola droid wifi issues

,

motorola droid wifi problems

Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+