DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Droid 2...?

  1. Junior Droid
    AH3150's Avatar
    Member #
    170856
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    8
    Phone
    Enter Current Phone Model Here
    #1

    Droid 2...?

    Ok so I just got the Droid 2 for christmas, got it activated the 26th, and had it for a little over a month before the screen stopped working completely and had to get a new one. Last week, I had one of those "certified" phones shipped to me, and got it activated, and now a week later, this phone is now not working. I tried accessing my market earlier, and it said there was a problem. So thinking it may have just been a minor glitch, i closed it and tried re-opening it a few more times with no luck. I thought maybe if i tried turning it off and turning it back on, it might work. Once i did that, i turned it back on....and now i can't access ANYTHING. My icons aren't showing up, other than the ones already automatically on the screen like the menu button, contacts and dial pad, and even though those are on the screen I still can't access them. It loads the sd chip, the task killer icon shows up at the top so i can pull it down and kill apps, but then the screen goes black, and then it goes back to the home screen and my live wallpaper is still working....but i cant use my phone at all, and frankly this is a bit ridiculous. Anyone have any tips to help?? PLEASE???? I really don't want to have to get a new one AGAIN.
  2. Rescue Squad
    spaz33g's Avatar
    Member #
    113637
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    orange county, ca
    Posts
    6,388
    Phone
    Galaxy Nexus, T-bolt, Droid 2
    #2
    First off, I can't say if it contributed to your problem or not but task killers are a no no. They impede the system and cause a whole load of issues. You may try a factory reset but ultimately you may need to get a new device.

    tappin and a talkin
  3. Junior Droid
    AH3150's Avatar
    Member #
    170856
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    8
    Phone
    Enter Current Phone Model Here
    #3
    Factory reset?

    I was reading some of the posts and never realized it was actually bad for the phone, they installed it for me when i got my first one and had to replace that one due to a screen issue so I didn't think that had anything to do with it so installed it on my new one...but it just seems like theres a really, really bad lag all of a sudden after i couldnt access the market and turned it off normally, and i have no idea why. It's been like this ever since i turned it back on 3 hours ago. I even tried taking the battery out and its just not working. This phone does not seem like its worth the money they are asking for.
  4. Rescue Squad
    spaz33g's Avatar
    Member #
    113637
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    orange county, ca
    Posts
    6,388
    Phone
    Galaxy Nexus, T-bolt, Droid 2
    #4
    It is indeed bad for the phone but the problem is a lot of Verizon people don't know it. But yeah. Factory reset may be what you need to do. It will clear out all the apps so if there's a rogue app causing the trouble it will be taken out of the equation.

    tappin and a talkin
  5. Junior Droid
    AH3150's Avatar
    Member #
    170856
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    8
    Phone
    Enter Current Phone Model Here
    #5
    I'm not too tech smart lol so would i have to take that to a verizon store to do so? Or would I be able to do it myself?
  6. Rescue Squad
    spaz33g's Avatar
    Member #
    113637
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    orange county, ca
    Posts
    6,388
    Phone
    Galaxy Nexus, T-bolt, Droid 2
    #6
    You can do it yourself pretty easily but fair warning, you will lose all your apps and contacts. But both should be backed up by Google. The way you would usually do it is from a phone on state but if you can use the phone then that's out of the question. So, turn the phone off and simultaneously hold the power button and the x key on the keyboard. When you see the Motorola logo let go of the power button and keep holding the x key until you see a little android and an exclamation point pop up on screen. Then release the x key and press the magnifying glass on the keyboard. This will get you in to recovery mode. Using the volume rocker, navigate to the option for factory data reset and use the camera button as an enter key.

    tappin and a talkin
  7. Junior Droid
    AH3150's Avatar
    Member #
    170856
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    8
    Phone
    Enter Current Phone Model Here
    #7
    Thank you!
  8. Rescue Squad
    spaz33g's Avatar
    Member #
    113637
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    orange county, ca
    Posts
    6,388
    Phone
    Galaxy Nexus, T-bolt, Droid 2
    #8
    Did the reset?

    tappin and a talkin
  9. Junior Droid
    AH3150's Avatar
    Member #
    170856
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    8
    Phone
    Enter Current Phone Model Here
    #9
    It's working on it now...definitely keeping my fingers crossed.
  10. Junior Droid
    AH3150's Avatar
    Member #
    170856
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    8
    Phone
    Enter Current Phone Model Here
    #10
    Worked beautifully! Thank you soooo much!
Page 1 of 2 12 LastLast

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search tags for this page

android why arent my icons loading?
,
droid 2 cant access dial pad
,

droid 2 phone can't access screen dial pad

,
i cant access the dialpad to activate droid incredible 2
Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+