DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: nandroid backup is not working? BD 8.6.3

  1. Master Droid
    yamaha83's Avatar
    Member #
    2113
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    320
    Phone
    Enter Current Phone Here
    #1

    nandroid backup is not working? BD 8.6.3

    i was getting ready to do some playing around with a theme so like i should, i did a nandroid backup using clockwork. when the phone reboot i started having major issues? i have done a backup before and everything worked out right so i know its not that. but when i first reboot i was getting a helixlauncher FC and coulnt do anything. had to do a battery pull and tried to reboot, same thing. so i loaded the backup i had just created and now i dont get the helix FC but now i have a bunch of missing apps. i tried to redownload them through titanium, my backup pro, and the market... with no luck... so i decided to go to an older nandroid backup i had created the day before and same thing!? missing apps and cant load them to save my life? what could have gone wrong? and what can i do to fix it? do i need to do a data wipe before running restoring a backup? could that be the issue? could i fix it if i flash a new ROM? im nervouse to do to much trying to fix it since the nandroid backups dont seem to be working?
  2.  
     
     
     
  3. Master Droid
    yamaha83's Avatar
    Member #
    2113
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    320
    Phone
    Enter Current Phone Here
    #2
    just tried to reload the BD ROM and now rom managaer is giving me "an error occured while attempting to run privileged commands"??
  4. Master Droid
    hobby31's Avatar
    Member #
    7450
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Florida
    Posts
    299
    Liked
    6 times
    Phone
    DROID
    #3
    I've also had problems with backups using clockwork. I backed up blackdroids Ultimate 8.6.3 and when i restored I had 7-8 apps that were missing. When I tried to reinstall I would get error messages stating that the app was already installed and when I tried titanium restore it would only say "application was not installed" with no reason why. I wont use clockwork to backup and restore any more. I just flash back into sprecovery then backup and reflash to clockwork to use its rom features. I don't know why this happened but it was really aggravating as I had to re set up the ultimate 8.6.3 again and start over. Thank the dev for titanium backup.
  5. Master Droid
    yamaha83's Avatar
    Member #
    2113
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    320
    Phone
    Enter Current Phone Here
    #4
    so reflashing the ROM worked for you? ROM mangaer wont even let me do it... so im trying to boot into recovery and do it that way but getting some issues... i dont see how creatinf a backup can cause such problems? and did you have to do a data wipe or anything?
    Last edited by yamaha83; 03-30-2010 at 11:15 AM.
  6. Master Droid
    Droidee's Avatar
    Member #
    4485
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    New York
    Posts
    314
    Phone
    Droid 2
    #5
    I had the same problem. Now the Rom manager premium which I purchased yesterday is gone and rom manager won't let me do anything. Afraid I may have go back to stock and start over again.
    That's Ms. Droidee to you!
    D2-Learning all over again

    [IMG]file:///Users/miriammontanez/Library/Caches/TemporaryItems/moz-screenshot.png[/IMG][IMG]file:///Users/miriammontanez/Library/Caches/TemporaryItems/moz-screenshot-1.png[/IMG]
  7. Developer
    koush's Avatar
    Member #
    49799
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    128
    Phone
    Enter Current Phone Model Here
    DroidForums.net Developer
    Premium Member
    #6
    Missing apps can be fixed by using fix permissions. Swithcing between ROMs, modifying /system, and other such things often mess up the packages.xml.
  8. Master Droid
    yamaha83's Avatar
    Member #
    2113
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    320
    Phone
    Enter Current Phone Here
    #7
    when i click fix permisions i get "an error occured while attempting to run privileged commands" and wont let me do it. it also tells me there is a new version of clockwork and when i click to install i get FC... i did factory reset and wiped everything and now when i use backup pro i got everything back but now my facebook wont sync when it was before messing up... and my ROM manager still wont work...
  9. Master Droid
    yamaha83's Avatar
    Member #
    2113
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    320
    Phone
    Enter Current Phone Here
    #8
    Quote Originally Posted by koush View Post
    Missing apps can be fixed by using fix permissions. Swithcing between ROMs, modifying /system, and other such things often mess up the packages.xml.
    shouldnt going back to a nandroid backup be able to fix any issues though? i thought that was the reason for doing a backup?
  10. Developer
    koush's Avatar
    Member #
    49799
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    128
    Phone
    Enter Current Phone Model Here
    DroidForums.net Developer
    Premium Member
    #9
    Quote Originally Posted by yamaha83 View Post
    Quote Originally Posted by koush View Post
    Missing apps can be fixed by using fix permissions. Swithcing between ROMs, modifying /system, and other such things often mess up the packages.xml.
    shouldnt going back to a nandroid backup be able to fix any issues though? i thought that was the reason for doing a backup?
    See if you can run su from a Terminal Emulator. You might also want to try uninstalling and reinstalling ROM Manager. What ROM are you on?
  11. Master Droid
    yamaha83's Avatar
    Member #
    2113
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    320
    Phone
    Enter Current Phone Here
    #10
    im on 8.6.3. i cant get ROM manager to work, i see an update in the market and i was hoping that would fix it... but every time i try to download something from the market the market gets a FC... i try and uninstall ROM Manager from from the market and is gives me a server error and wont let me do it... i have no idea what went wrong and i even did a clean install of 8.6.3 from a update.zip after a factory reset?
Page 1 of 2 12 LastLast

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Nandroid backup issue: Nandroid exited with status 34
    By gnome_sayin in forum Android Hacks and Help
    Replies: 5
    Last Post: 09-27-2010, 02:59 AM
  2. nandroid backup help!!!
    By jazzydrumer85 in forum Android Tech Support
    Replies: 1
    Last Post: 03-14-2010, 05:59 AM
  3. nandroid backup?
    By Ack in forum Android Hacks and Help
    Replies: 10
    Last Post: 02-15-2010, 01:09 AM
  4. BB 0.7.4 nandroid backup
    By noisufnoc in forum Android Hacks and Help
    Replies: 9
    Last Post: 02-07-2010, 03:24 PM
  5. 800 Mhz with Working Wifi Nandroid backup
    By gentlefury in forum Android Hacks and Help
    Replies: 1
    Last Post: 01-26-2010, 02:33 PM

Search tags for this page

android how to backup nandroid bd
,
bootstrap wont let me backup rom
,
clockwork backup not working
,
drod 3 nandroid backup not working
,
help nandroid backup is gone
,
my nandroid backup isnt working
,
my nandroid backups disappeared
,
nandroid back up restore not working
,
nandroid backup missing
,

nandroid backup not working

,
nandroid backup reboot
,
nandroid not working
,
reflash nandroid backup reboot
,
why nandroid not work backup
,
wont let me restor nandroid backups
Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+