DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Results 1 to 8 of 8

Thread: Enabling Scripts

  1. Droid
    weems's Avatar
    Member #
    36596
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Tennessee
    Posts
    33
    Phone
    Da Droid
    #1

    Enabling Scripts

    I have a couple questions.

    First, Can i hook up my phone to the PC and use this "ADB Shell" to type in all of my command lines? if so, where can i download it, or how do i access it?

    Second: I cannot seem to the scripts to work on the BB v 0.9 If i can get ADB Shell to work I can then take screenshots of what I am doing, so hopefully i can figure out what I am doing wrong.

    Thanks.
  2. Droid Ninja
    cupfulloflol's Avatar
    Member #
    12086
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    1,898
    Liked
    65 times
    Phone
    Galaxy Nexus
    #2
    Yes you can use adb, http://www.droidforums.net/forum/hac...mands-3-a.html .

    As to the scripts there was a thread about them around here somewhere. If I find it I will link it, maybe your problem will be solved through it.
  3. Droid
    weems's Avatar
    Member #
    36596
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Tennessee
    Posts
    33
    Phone
    Da Droid
    #3
    thanks. I believe i saw the thread you were talking about. I sifted through the 6 or so pages and it didn't work. Maybe with this ADB i'll be able to find out what i'm missing.

    Thanks.
  4. Droid Ninja
    cupfulloflol's Avatar
    Member #
    12086
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    1,898
    Liked
    65 times
    Phone
    Galaxy Nexus
    #4
    Yeah that was the one ( http://www.droidforums.net/forum/dro...n-scripts.html ).

    If you want you can post screenshots of what you are doing, and someone or myself may be able to figure out what is going wrong.
  5. Droid
    gnome_sayin's Avatar
    Member #
    27641
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    35
    Phone
    Motorola Droid
    #5
    From page 9 of version 9 of Petes BB rom... Here are the commands that you need to use to enable the scripts. These can be done either in a terminal emulator window on your phone, or using ADB shell.

    I prefer to use ADB shell when running these commands because you can cut and paste when using the PC. To do this, highlight the line, not including (enter), of course.. and then in the adb shell window, right click and choose paste. It really helps with eliminating the typing errors!!

    adb shell (enter) <--- use if you are using your PC
    su (enter)
    mount -o remount,rw /dev/block/mtdblock4 /system (enter)
    chmod 777 /system/xbin/enablescripts (enter)
    enablescripts (enter)

    Once you get this working, go back to page 1 of his ROM thread and start turning stuff on and off.. good luck!
  6. Droid
    weems's Avatar
    Member #
    36596
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Tennessee
    Posts
    33
    Phone
    Da Droid
    #6


    hmmm. I couldn't figure out ADB, but this is a picture of the droid running Terminal Emulator.

    Either way, still says its denied... could this be something with "busybox" or w/e?
  7. Droid
    weems's Avatar
    Member #
    36596
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Tennessee
    Posts
    33
    Phone
    Da Droid
    #7
    also tried this, but to no avail... I'm sure i'm just missing something easy :/

  8. Droid Ninja
    cupfulloflol's Avatar
    Member #
    12086
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    1,898
    Liked
    65 times
    Phone
    Galaxy Nexus
    #8
    First off, just so you know adb only works from a PC side. adb allows you to access your phone via command prompt. You can access other commands you can't through terminal, like push a file from your PC to a specific spot on the phone, and pull a file from the phone to your PC. A pretty nice writeup http://www.droidforums.net/forum/hac...mands-3-a.html . Not that any of this matters right now, but that is why adb shell in terminal emulator comes up with errors.

    Maybe busybox doesn't have the right permissions.

    Code:
    su
    mountsys
    chmod 755 /system/xbin/busybox
    Then try typing "droidboot" or whatever script you are trying to run.

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. how do you run scripts
    By deadfrog82 in forum ChevyNo1
    Replies: 2
    Last Post: 03-21-2010, 07:34 PM
  2. Enabling inline mic button skip song function
    By winterforge in forum Android General Discussions
    Replies: 3
    Last Post: 03-14-2010, 01:51 PM
  3. Enabling Multitouch
    By firefalldown in forum Android General Discussions
    Replies: 2
    Last Post: 02-02-2010, 06:59 PM
  4. Question on Enabling all market applications
    By droid d'oh in forum Android Hacks and Help
    Replies: 0
    Last Post: 12-21-2009, 12:20 AM
  5. Enabling WiFi from the power widget
    By JCapricorn in forum Android Tech Support
    Replies: 2
    Last Post: 11-12-2009, 11:37 AM

Search tags for this page

adb script

,

adb shell svc wifi enable

,

android phone script not running

,
droid enable scripting
,
enable script droid
,

enablescripts android

,
enabling scripts android
,
how do you enable scripts on android
,
how to enable scripts in android phones
,
running a script in adb
Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+