DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Installed Sholes 2.0.3... so where's my Compcache?

  1. Droid
    daftlush's Avatar
    Member #
    18867
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    55
    Phone
    Moto Droid
    #1

    Red face Installed Sholes 2.0.3... so where's my Compcache?

    After doing research on what Compcache is, I want it. I'm on SholesMOD 2.0.3, but after running "free" in ADB I see Compcache is not installed. WTF?
  2.  
     
     
     
  3. Junior Droid
    Hideaki's Avatar
    Member #
    8992
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Redmond, WA
    Posts
    10
    Phone
    Motorola DROID 2
    #2
    The Sholes Kernel supports compcache, but it does not have it enabled by default. There were issues the last time the enabled it by default(I think it was in 1.2 or 1.1) with people experiencing severe slow downs due to it being enabled.

    There is a command you need to type to enable it now, but I don't know what it is. I'm sure someone else can provide it.
  4. Junior Droid
    MPTP's Avatar
    Member #
    30729
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Maryland
    Posts
    27
    Phone
    SGS3, Moto Droid, HTC Rezound
    #3
    Trust me, you don't want to enable it as you won't see any real performance increase, only the eventual slowdowns. I'm glad they turned it off by default as it was the single biggest problem with their mods.
  5. Master Droid
    hughesjr's Avatar
    Member #
    14620
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    278
    Phone
    Motorola Droid
    #4
    Quote Originally Posted by daftlush View Post
    After doing research on what Compcache is, I want it. I'm on SholesMOD 2.0.3, but after running "free" in ADB I see Compcache is not installed. WTF?
    I answered this in another post, but basically there is a file named S15_compcache.sh.disabled in the /rc.d/ directory.

    If you copy that file to /etc/system/rc.d/ and rename it to S15_compcache.sh then reboot, you will have compcache enabled.
  6. Droid
    daftlush's Avatar
    Member #
    18867
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    55
    Phone
    Moto Droid
    #5
    Thank you
  7. Droid
    daftlush's Avatar
    Member #
    18867
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    55
    Phone
    Moto Droid
    #6
    Quote Originally Posted by hughesjr View Post
    Quote Originally Posted by daftlush View Post
    After doing research on what Compcache is, I want it. I'm on SholesMOD 2.0.3, but after running "free" in ADB I see Compcache is not installed. WTF?
    I answered this in another post, but basically there is a file named S15_compcache.sh.disabled in the /rc.d/ directory.

    If you copy that file to /etc/system/rc.d/ and rename it to S15_compcache.sh then reboot, you will have compcache enabled.
    Do you mean "/system/etc/rc.d/"
  8. Senior Droid
    A.C.Sanchez's Avatar
    Member #
    14035
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    111
    Phone
    DROID
    #7
    You do NOT want compcache enabled. They told people to stop using it for a reason. If you use 2.0.6 and run it at 1.0 GHz, you're not going to see any slowdowns ever. I know because I've been doing that myself.
  9. Master Droid
    LrdElderon's Avatar
    Member #
    26076
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    489
    Phone
    Motorola Droid - Verizon
    #8
    Quote Originally Posted by A.C.Sanchez View Post
    You do NOT want compcache enabled. They told people to stop using it for a reason. If you use 2.0.6 and run it at 1.0 GHz, you're not going to see any slowdowns ever. I know because I've been doing that myself.
    wait what? so compcache is working now in 2.0.6 beta? nice, is it actually improving speed at all? I thought it was being merged into android for future releases anyways? So is it even worth bothering trying to install 2.0.6 being that sholes doesn't exist anymore will that still be the next release or I wonder if any changes are being made at all before putting it out?

    ...offtopic but I notice like every thread with any sholes drama being mentioned are being closed by mods pretty fast... I don't recall this happening that fast for all the alldroid bashing that went on after sholes decided to leave it..... / end off topic

    I read before sholes went down on the bug tracker or changelog that they are moving back to 5 oc slots on their kernels due to some random overwrites of opp registers? is this permanent on these new kernels anyone know? I haven't had any issues with kernels over 5 slots. Not exactly sure what issues that causes.

    bleh I wish we could just pick up all the rom devs and put them in a spot, the kernel devs in another and the themers in yet another. then pick which you want from all of them and make your own....so many things from so many people it's hard to figure out what the heck is in what sometimes.
  10. Senior Droid
    Roland B.'s Avatar
    Member #
    23755
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kanab, Utah
    Posts
    102
    Twitter
    AzRezDROID
    Phone
    Samsung NEXUS S
    #9
    your running sholes mod 2.0.6? when did that come out? im still on 2.0.5
  11. Senior Droid
    sam5828's Avatar
    Member #
    34838
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    192
    Phone
    moto droid
    #10
    Quote Originally Posted by Roland B. View Post
    your running sholes mod 2.0.6? when did that come out? im still on 2.0.5
    2.06 here too
Page 1 of 2 12 LastLast

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. How many apk do you have installed at your phone?
    By jolavo in forum Motorola Milestone
    Replies: 6
    Last Post: 03-22-2010, 07:35 PM
  2. Sholes Updater Problem- Older Sholes and all Pete's ROMs work fine.
    By brianr0131 in forum Android Hacks and Help
    Replies: 2
    Last Post: 02-12-2010, 04:57 PM
  3. installed sholes mod updater n nothing happened wat did i do wrong?
    By krise11385 in forum Android Hacks and Help
    Replies: 3
    Last Post: 02-06-2010, 05:17 PM
  4. If you have 2.1 ROM installed and...
    By Matth3w in forum Android Roms
    Replies: 8
    Last Post: 02-05-2010, 10:48 AM
  5. Need someone's help who has installed 2.1
    By Berzerker in forum Android Hacks and Help
    Replies: 5
    Last Post: 01-03-2010, 06:35 PM

Search tags for this page

android compcache sholes
,
android sholes compcache disable
,

compcache milestone

,
compcache milestone android
,
how to use compcache
,
sholes compcache milestone motorola
Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+