DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Won't load ROM

  1. Junior Droid
    DieselDank's Avatar
    Member #
    200836
    Join Date
    May 2011
    Posts
    5
    Phone
    Enter Current Phone Model Here
    #1

    Won't load ROM

    I got the buy 1 get 1 free Droid ages ago. Rooted my droid and now I cracked my screen so on to the next Droid.


    I had rooted it at the same time as my original one. Everything worked fine. Now that I am using it I go to upload the newest chevy rom and I have problems. This happens with every rom and am not sure what to do.

    After wiping and everything I do the update.zip and it says:
    - - Install from sdcard ...
    Finding update package...
    Opening update package...
    Verifying update package...
    E:signature verification failed
    Installation aborted.

    I do not have the option on this phone, like the other, to enable or disable signature verification.

    The only things available at me recoveryboot is:
    Reboot system now
    apply sdcard:update.zip
    Wipe data/factory reset
    Wipe cache partition
    Wipe Baseband date

    It gets stuck at the boot up image so this is the only access I have to my phone and cannot mount it either.

    CAN ANYBODY PLEASE HELP???????

    Muchos gracias in advance
    And yes I signed up just to post this question but have lurked this website since droid came out, thanks.
  2.  
     
     
     
  3. Droid Ninja
    cupfulloflol's Avatar
    Member #
    12086
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    1,898
    Liked
    65 times
    Phone
    Galaxy Nexus
    #2
    Sounds like you have the stock recovery on there, you need a custom recovery to install ROMs. Root Droid 1 - regardless of OS version <-- should get you where you want to go.
  4. Developer
    spc_hicks09's Avatar
    Member #
    134991
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Wahiawa, Hawaii
    Posts
    1,110
    Liked
    32 times
    Twitter
    spc_hicks09
    Phone
    VZW Galaxy S4
    DroidForums.net Developer
    Premium Member
    #3
    Quote Originally Posted by cupfulloflol View Post
    Sounds like you have the stock recovery on there, you need a custom recovery to install ROMs. Root Droid 1 - regardless of OS version <-- should get you where you want to go.
    +1 on the root process, you can try redownloading the ROM too, maybe from a mirror link or something. Download it again and verify the checksums and file size to make sure you didn't get a bad download. But yes as Cup said, it seems like with the options available that you didn't get a full root and still have the stock recovery on there.
  5. Junior Droid
    DieselDank's Avatar
    Member #
    200836
    Join Date
    May 2011
    Posts
    5
    Phone
    Enter Current Phone Model Here
    #4
    That's great to know all I need to do is get a newer recovery but there is no way for me to do that.

    Since I can't mount it I can use my old phone and sd card to get the newest rzr but when I go to install it on the new phone it won't take the update because of the premissions thing. So how should I be able to update the recovery when I only have access to the recovery.

    CAN ANYBODY HELP?
  6. Droid Ninja
    doublea500's Avatar
    Member #
    94048
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    1,187
    Liked
    96 times
    Phone
    Motorola Droid
    #5
    cant you just install rom manager to flash cwk? the problem is that you lost the recovery. This happens to droids alot. when you are on stock, the recovery reverts back to the stock recovery when you reboot your phone. so when you flash cwk, dont check to make sure its there.
    Droid 1

    Roms I have used: Ultimate Droid, BB and petes gpa's, pe, cyan, ss,miui, liquid, and chevy.


    Now-[U]GPA19

    Galaxy Nexus!

    Roms i have used:Revolution, romans, zygot, codenamedroid, Gummynex

    Now-romans with Lean Kernel.

    Android Rule
    1. When saying what phone or rom you have, make sure to include the word rocking or rockin as a verb in the sentence.
  7. Junior Droid
    DieselDank's Avatar
    Member #
    200836
    Join Date
    May 2011
    Posts
    5
    Phone
    Enter Current Phone Model Here
    #6
    How do I flash a new one when I only have access to the recovery screen it will not boot up. It gets stuck at the loader so I can only access the recovery mode.... what do I do?
    Does anybody understand my problem?
  8. Droid Ninja
    cupfulloflol's Avatar
    Member #
    12086
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    1,898
    Liked
    65 times
    Phone
    Galaxy Nexus
    #7
    You don't need to put anything on your sdcard in order to flash a recovery using the method I linked. Essentially you install a few things on a PC, boot your phone into the bootloader (which if you can get into recovery you should be able to get into it), and then run RSD Lite to install the custom recovery.

    You can then, from your custom recovery, mount your sdcard if necessary.

    Edit I just read that you said it gets stuck on the loader. Do you mean you can't get it into the bootloader?
  9. Developer Relations
    guidot's Avatar
    Member #
    36269
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Massachusetts
    Posts
    7,363
    Liked
    826 times
    Twitter
    guidot42
    Phone
    i605/i9250/i515/XT862/A855
    Premium Member
    #8
    Is this an A854 Milestone? I've never seen wipe baseband date.

    What does bootloader say? Power+up on dpad.

    1.Need to Flash a ROM? - Flashing ROM - Best Practices
    2.How-To Setup a ROM/MOD/Theme Thread with prefix - Setup ROM/MOD/Theme Thread
    3.Guidelines of Conduct on Droidforums.net - Guidelines of Conduct
  10. Junior Droid
    DieselDank's Avatar
    Member #
    200836
    Join Date
    May 2011
    Posts
    5
    Phone
    Enter Current Phone Model Here
    #9
    Is the bootloader when it just has a picture of the phone and an exclamation mark in a triangle?

    It goes there and then I get into the recovery. Those are my only two options other than powering the phone regularly which won't get past the droid image and start up. Thanks again for coming back to this thread to continue to help.

    But it says in step 2 I need to put the file on the root of my sd

    "Copy MotoCache1_Complete_Root_v1.1-update.zip to the root of your phone's SD card and name it as update.zip."

    Sorry for the noobiness, I never had any problems with my other one so never had to get to deep into rooting knowledge. I will follow all of the steps from the link you gave me (already read it) but it seems like its not going to be able to complete the process considering my current state of access....
    I can't even mount my SD lol And yes I read the more detailed instructions but still am ont sure it will work. Thanks again though.


    And to the other person it is an OG Droid not milestone.
    Last edited by DieselDank; 05-31-2011 at 09:03 AM.
  11. Developer Relations
    guidot's Avatar
    Member #
    36269
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Massachusetts
    Posts
    7,363
    Liked
    826 times
    Twitter
    guidot42
    Phone
    i605/i9250/i515/XT862/A855
    Premium Member
    #10
    Bootloader is:

    from power off state, press and hold up on dpad (up as in towards the screen) and then hold power.

    Tell us what that screen says. That's where you flash the custom recovery via RSDLite.

    Sent from my Droid using Tapatalk

    1.Need to Flash a ROM? - Flashing ROM - Best Practices
    2.How-To Setup a ROM/MOD/Theme Thread with prefix - Setup ROM/MOD/Theme Thread
    3.Guidelines of Conduct on Droidforums.net - Guidelines of Conduct
Page 1 of 2 12 LastLast

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Can't get Rom to load...
    By Wadman in forum Android General Discussions
    Replies: 0
    Last Post: 02-11-2011, 02:34 PM
  2. cant load ROM on D1
    By andyredhorse in forum Android Roms
    Replies: 2
    Last Post: 01-21-2011, 07:07 PM
  3. down load app
    By mbx5brian in forum LG Ally
    Replies: 3
    Last Post: 12-11-2010, 05:12 AM
  4. Can't down load anything! Help!
    By nirlag in forum Android Tech Support
    Replies: 3
    Last Post: 11-28-2010, 08:20 AM
  5. .wav won't load
    By c308682 in forum Droid Incredible Tech Support
    Replies: 1
    Last Post: 11-01-2010, 04:10 PM

Search tags for this page

android wont download roms

,
droid rom wont load
,

i downloaded a rom to my phone and i cant load it

,

my rom wont load

,

rom wont load

,

roms wont load

,
why cant my phone load rom
,

why wont my phkne load roms

,

why wont my phone load roms

,

why wont my roms load on

Click on a term to search our site for related topics.

Tags for this Thread

Find us on Google+