DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Results 1 to 5 of 5

Thread: java requirement on aosp

  1. Master Droid
    thinkmega's Avatar
    Member #
    76357
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    285
    Liked
    1 times
    Phone
    Motorola Droid
    #1

    java requirement on aosp

    While building the aosp rom the first time, java 1.5 is required. However, I observed that subsequent build can use java 1.6 after make clean. Why did this happen? Can someone solve this puzzle?

    Thanks.
  2.  
     
     
     
  3. Developer
    eagle1967's Avatar
    Member #
    17650
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    colorado
    Posts
    1,194
    Liked
    92 times
    Twitter
    droid1967
    Phone
    Droid 1/ G2x/Nexus
    DroidForums.net Developer
    #2

    not sure what our saying here

    Quote Originally Posted by thinkmega View Post
    While building the aosp rom the first time, java 1.5 is required. However, I observed that subsequent build can use java 1.6 after make clean. Why did this happen? Can someone solve this puzzle?

    Thanks.
    froyo was suppose to build with java 1.5 it was hacked so we could build with 1.6 in the file(sorry not on ubuntu and forget name been a while since i have built)

    same as with gingerbread it requires java 1.6 and 64 bit os but the file wqas modified so you could build in a 32 bit envirnment.

    If your saing you built with 1.5 than all of sudden it used 1.6 the only way this seems possible to me is you are not using google source but cm or someones source where they had changed that file configuration.
  4. Master Droid
    thinkmega's Avatar
    Member #
    76357
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    285
    Liked
    1 times
    Phone
    Motorola Droid
    #3
    Quote Originally Posted by eagle1967 View Post
    Quote Originally Posted by thinkmega View Post
    While building the aosp rom the first time, java 1.5 is required. However, I observed that subsequent build can use java 1.6 after make clean. Why did this happen? Can someone solve this puzzle?

    Thanks.
    froyo was suppose to build with java 1.5 it was hacked so we could build with 1.6 in the file(sorry not on ubuntu and forget name been a while since i have built)

    same as with gingerbread it requires java 1.6 and 64 bit os but the file wqas modified so you could build in a 32 bit envirnment.

    If your saing you built with 1.5 than all of sudden it used 1.6 the only way this seems possible to me is you are not using google source but cm or someones source where they had changed that file configuration.
    I check out the source code as per the sticky. It is from google for sure. And I was again able to rebuild the entirety yesterday using 1.6. Maybe ... I should delete *.class in addition to make clean. By the way, I was using ubuntu 10.10/64 and have both 1.5.19 and 1.6.22 installed.

    Any other reason why it works with 1.6 on subsequent build?
  5. Developer
    eagle1967's Avatar
    Member #
    17650
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    colorado
    Posts
    1,194
    Liked
    92 times
    Twitter
    droid1967
    Phone
    Droid 1/ G2x/Nexus
    DroidForums.net Developer
    #4

    gingerbread?

    Quote Originally Posted by thinkmega View Post
    Quote Originally Posted by eagle1967 View Post
    Quote Originally Posted by thinkmega View Post
    While building the aosp rom the first time, java 1.5 is required. However, I observed that subsequent build can use java 1.6 after make clean. Why did this happen? Can someone solve this puzzle?

    Thanks.
    froyo was suppose to build with java 1.5 it was hacked so we could build with 1.6 in the file(sorry not on ubuntu and forget name been a while since i have built)

    same as with gingerbread it requires java 1.6 and 64 bit os but the file wqas modified so you could build in a 32 bit envirnment.

    If your saing you built with 1.5 than all of sudden it used 1.6 the only way this seems possible to me is you are not using google source but cm or someones source where they had changed that file configuration.
    I check out the source code as per the sticky. It is from google for sure. And I was again able to rebuild the entirety yesterday using 1.6. Maybe ... I should delete *.class in addition to make clean. By the way, I was using ubuntu 10.10/64 and have both 1.5.19 and 1.6.22 installed.

    Any other reason why it works with 1.6 on subsequent build?
    if you are building gignerbred that it should build with 1.6
    not sure what would of changed .
    there is a command to change the default java.
    how to build a rom V2.1

    maybe you did that? other than taht i dont know. if your building gingerbread i hadnt heard of it being built on java 1.5 so not sure how it would of.
    if your doing froyo maybe the source was changed to build with 1.6 by default by now.
  6. Master Droid
    thinkmega's Avatar
    Member #
    76357
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    285
    Liked
    1 times
    Phone
    Motorola Droid
    #5
    Quote Originally Posted by eagle1967 View Post

    if you are building gignerbred that it should build with 1.6
    not sure what would of changed .
    there is a command to change the default java.
    how to build a rom V2.1

    maybe you did that? other than taht i dont know. if your building gingerbread i hadnt heard of it being built on java 1.5 so not sure how it would of.
    if your doing froyo maybe the source was changed to build with 1.6 by default by now.
    I am working on froyo. I can replicate this easily. When building on the source code the first time, 1.5 is required. To that end, it is consistent with what we are told .... Just feel puzzle why subsequent build can use 1.6 .....

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Replies: 10
    Last Post: 03-28-2011, 12:31 PM
  2. Replies: 32
    Last Post: 03-01-2011, 11:30 PM
  3. Java
    By BaumbachVcV in forum Droid X Hacks
    Replies: 1
    Last Post: 02-21-2011, 04:32 PM
  4. No cpu requirement for Honeycomb!
    By ilikemoneygreen in forum Droid Forums Member News Depot
    Replies: 1
    Last Post: 01-06-2011, 08:45 AM
  5. java help?
    By triiifashions in forum Motorola Droid
    Replies: 0
    Last Post: 04-05-2010, 08:18 AM

Search tags for this page

android aosp java version

,

aosp java

,

aosp java version

,

can you get java browser on droid incredible

,

can you put java on a droid pro?

,

does andoid honeycomb support java

,

how to clean aosp

,

java aosp

,

java rom droid x

,

new java and aosp

Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+