DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Results 1 to 8 of 8

Thread: Does compache mean to create a swap?

  1. Junior Droid
    wenjinlover's Avatar
    Member #
    148239
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    14
    Phone
    Enter Current Phone Model Here
    #1

    Does compache mean to create a swap?

    As the title says.
    Any body can tell me if compache and swap are the same thing?
    by the way I think the search function of this forum doesn't work well, or am I just not familiar enough to it?
  2.  
     
     
     
  3. Droid Ninja
    brando56894's Avatar
    Member #
    45165
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    New Jersey
    Posts
    1,217
    Phone
    HTC Incredible
    #2
    I believe theyre the same thing. Compcache sucks IMO.
    How To: Compiling a Custom Version of Clockwork Mod Recovery
    <-- Lockscreen

    ROM: Incredibly Re-Engineered v2.3
  4. Droid Ninja
    anuraj1's Avatar
    Member #
    25108
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    AZ
    Posts
    1,140
    Liked
    4 times
    Twitter
    AnurajBhatt
    Phone
    Motorola Droid Bionic
    #3
    Compcache and swap are 2 very different things.

    Compcache compresses a part of the RAM. Swap creates virtual RAM using the SD card.

    Sent from my Motorola Droid
  5. Master Droid
    kevdog's Avatar
    Member #
    4295
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    722
    Phone
    moto droid
    #4
    Compcache does mean compress a portion of the RAM. You are going to find opinions regarding the utility or usefulness of this tool to be controversial. Ive used kernels that allow for compcache but IMO I haven't found a great performance difference for day to day use. Of course I don't have any benchies to support this statement. Benchmarks are one thing, real world use is another.
  6. Junior Droid
    wenjinlover's Avatar
    Member #
    148239
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    14
    Phone
    Enter Current Phone Model Here
    #5
    I see.
    thx dude~your respond really helps!
  7. Senior Droid
    crazyjoker2's Avatar
    Member #
    86912
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    157
    Phone
    MotoDroid
    #6
    I noticed when playing angry birds, if i get a call and take it when I'm done I can resume play rather that having it restart without compcache. Ive noticed web pages stay in my browser long which I happen to like when multi tasking.
    Moto Droid
    UD 2.5
    RedmanX Theme


  8. Junior Droid
    wenjinlover's Avatar
    Member #
    148239
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    14
    Phone
    Enter Current Phone Model Here
    #7
    that's quite useful IMO.
    could you please show me some links that I can learn how to make a compache?
    I think the search function of the forum don't work very well
  9. Droid Ninja
    brando56894's Avatar
    Member #
    45165
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    New Jersey
    Posts
    1,217
    Phone
    HTC Incredible
    #8
    Its not a thing, its a function/service. You get a rom (such as cyanogen) and a kernel that supports it and then you enable it. Thats it.
    How To: Compiling a Custom Version of Clockwork Mod Recovery
    <-- Lockscreen

    ROM: Incredibly Re-Engineered v2.3

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Compache
    By lurch81 in forum cvpcs
    Replies: 4
    Last Post: 12-30-2010, 11:13 AM
  2. swap kernals
    By bmx24 in forum Team D1-MIUI
    Replies: 2
    Last Post: 11-26-2010, 01:18 PM
  3. compache
    By jakegsxr11 in forum cvpcs
    Replies: 28
    Last Post: 11-11-2010, 08:37 PM
  4. Swap
    By devinhfox in forum cvpcs
    Replies: 2
    Last Post: 09-02-2010, 05:24 PM
  5. Possible Swap-out?
    By HTCFan513 in forum HTC Droid Incredible
    Replies: 10
    Last Post: 07-22-2010, 09:45 PM

Search tags for this page

android create swap
,
android ram swap
,

compache ram

,
droid 3 swap raml
,

droid ram swap

,
set up swap droid charge
,
swap ram android
,
wat is compaches
,
what does compache mean
,
what does it mean when your gallery on your android doesnt w
Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+