DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 42

Thread: Flashing Droid to metroPCS

  1. Droid
    hai916's Avatar
    Member #
    151580
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Sacramento
    Posts
    44
    Phone
    Motorola Droid
    #1

    Flashing Droid to metroPCS

    Alright so I have rooted my droid 1. I have superuser permission. Now im trying to get it flashed to metropcs. I know you have to get the esn added to metro but I'll wait on that. I followed this guide HOWTO: Flash The Droid To Any Network (PRL). But I'm stuck on the last part. I'm trying to flash a PRL so I can use it to metro. Can someone PM one please?
  2.  
     
     
     
  3. Droid
    hai916's Avatar
    Member #
    151580
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Sacramento
    Posts
    44
    Phone
    Motorola Droid
    #2
    some1 ????
  4. Droid
    cubano1027's Avatar
    Member #
    127487
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    80
    Phone
    Motorolo Droid X
    #3
    Quote Originally Posted by hai916 View Post
    some1 ????
    I can help you out man, but your not explaining enough.
    Do you have CDMA Workshop?
    Are you able to connect to a COM port using HW Virtual Serial port?
    What exactly are you stuck on?
    When I flash Droids i go to this website Corolada PRL Page and I use the 2001.prl It works everytime. After I flash I always dial *228 and update to the latest roaming list
  5. Droid
    hai916's Avatar
    Member #
    151580
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Sacramento
    Posts
    44
    Phone
    Motorola Droid
    #4
    Quote Originally Posted by cubano1027 View Post
    Quote Originally Posted by hai916 View Post
    some1 ????
    I can help you out man, but your not explaining enough.
    Do you have CDMA Workshop?
    Are you able to connect to a COM port using HW Virtual Serial port?
    What exactly are you stuck on?
    When I flash Droids i go to this website Corolada PRL Page and I use the 2001.prl It works everytime. After I flash I always dial *228 and update to the latest roaming list
    yeah im using cdma workshop 2.7
    i did everything and dialed *228 but it says that i need to activate it since it's not in service. i think i have the wrong prl or something
    Last edited by hai916; 12-27-2010 at 10:18 PM.
  6. Droid
    cubano1027's Avatar
    Member #
    127487
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    80
    Phone
    Motorolo Droid X
    #5
    Try dialing 611.
    If its says Metro pcs then your good. All you gotta do after that is get the ESN added to their database.
    If u need help adding the ESN I can do it for a fee.

    Sent from my DROIDX using DroidForums App
  7. Droid
    hai916's Avatar
    Member #
    151580
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Sacramento
    Posts
    44
    Phone
    Motorola Droid
    #6
    Quote Originally Posted by cubano1027 View Post
    Try dialing 611.
    If its says Metro pcs then your good. All you gotta do after that is get the ESN added to their database.
    If u need help adding the ESN I can do it for a fee.

    Sent from my DROIDX using DroidForums App
    I dialed *611 and 611 but it says welcome to sprint the now network. What did I do wrong?
  8. Droid
    cubano1027's Avatar
    Member #
    127487
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    80
    Phone
    Motorolo Droid X
    #7
    If its the Droid 1 and its saying Sprint then you've flashed the wrong prl file because Sprint doesn't even offer the D1. Have you tried flashing the 2001.prl that I recommended? You have to use an EVDO prl from Metro to get it to work. That website I gave you has the prl files for all service providers. Just grab the 2001.prl under Metro PCS EVDO and flash it. Let me know what happens. I know how much of a pain in the ass it is to deal with these phones in the beggining but after a while you'll b a pro.

    Sent from my DROIDX using DroidForums App
  9. Droid
    hai916's Avatar
    Member #
    151580
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Sacramento
    Posts
    44
    Phone
    Motorola Droid
    #8
    Quote Originally Posted by cubano1027 View Post
    If its the Droid 1 and its saying Sprint then you've flashed the wrong prl file because Sprint doesn't even offer the D1. Have you tried flashing the 2001.prl that I recommended? You have to use an EVDO prl from Metro to get it to work. That website I gave you has the prl files for all service providers. Just grab the 2001.prl under Metro PCS EVDO and flash it. Let me know what happens. I know how much of a pain in the ass it is to deal with these phones in the beggining but after a while you'll b a pro.

    Sent from my DROIDX using DroidForums App
    yes thats the one i used. I also tried the 61 from the link you provided but it still says Welcome to the Sprint network. Yeah I hope so.
    Last edited by hai916; 12-28-2010 at 01:14 PM.
  10. Droid
    cubano1027's Avatar
    Member #
    127487
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    80
    Phone
    Motorolo Droid X
    #9
    What operating system are you using on your comp?
    I know XP works best only because of the permissions needed to run the programs properly.
    I know this is prob a stupid question, but do you have the PAID(aka cracked) version of CDMA WS? because in the trial version your only able to read the phone, not write to it.
    The only other thing I can think of is that you can use QPST to write the prl but its kinda tricky and you run the risk of bricking your phone if done wrong. Same with any other program used to write info to the phone.

    Sent from my DROIDX using DroidForums App
  11. Droid
    hai916's Avatar
    Member #
    151580
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Sacramento
    Posts
    44
    Phone
    Motorola Droid
    #10
    Quote Originally Posted by cubano1027 View Post
    What operating system are you using on your comp?
    I know XP works best only because of the permissions needed to run the programs properly.
    I know this is prob a stupid question, but do you have the PAID(aka cracked) version of CDMA WS? because in the trial version your only able to read the phone, not write to it.
    The only other thing I can think of is that you can use QPST to write the prl but its kinda tricky and you run the risk of bricking your phone if done wrong. Same with any other program used to write info to the phone.

    Sent from my DROIDX using DroidForums App
    I'm using my laptop which is Windows 7. I'm pretty sure that I have cracked the version because it let me write the PRL file and the PRL changed on the phone settings. If I use QPST can i unbrick the phone, if it gets bricked? Also am I supposed to have a Rom or something from rooting it to get it flashed?
Page 1 of 5 123 ... LastLast

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Droid on Metropcs, internet,mss was working now its not!
    By cloner in forum Android Hacks and Help
    Replies: 89
    Last Post: 12-27-2011, 10:12 AM
  2. Metropcs Roms?????
    By chalky7880 in forum Android Hacks and Help
    Replies: 4
    Last Post: 04-21-2011, 11:29 PM
  3. anyone put a droid on metropcs?
    By Blasian shadows in forum Off Topic Forum
    Replies: 19
    Last Post: 11-22-2010, 09:07 AM
  4. How to get talk and text on Metropcs
    By shash_bro in forum Android Tech Support
    Replies: 0
    Last Post: 11-16-2010, 06:23 PM
  5. Motorola Droid on MetroPcs.. internet and picture msg????
    By THE Droid in forum Android General Discussions
    Replies: 1
    Last Post: 01-29-2010, 02:43 AM

Search tags for this page

can metro pcs unlock motorola razr m
,
flash droid razr to metro pcs
,

flash droid x to metro pcs

,
flash verizon droid to metro pcs
,

how to flash a verizon motorola droid to metro pcs

,

how to flash droid x to metro pcs

,
how to flash verizon to metro pcs
,
metro pcs evdo prl download
,
sprint 2001.prl note
,
unlock a motorola droid pro to metropcs
Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+