DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Results 1 to 9 of 9

Thread: Lose Cricket flash if I flash new ROM???

  1. Junior Droid
    jgb7707's Avatar
    Member #
    46383
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Nashville, TN
    Posts
    6
    Twitter
    @jimmybinkley
    Phone
    DROID X
    #1

    Lose Cricket flash if I flash new ROM???

    I have a Moto Droid and I am thinking about flashing my phone from Verizon to Cricket. I am also rooted and flash fresh roms regularly. Does anyone know if I would lose my cricket flash if I wanted to install a new rom after I flash my phone to cricket service. Thanks.
  2.  
     
     
     
  3. Junior Droid
    Cosmo24's Avatar
    Member #
    74589
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    29
    Phone
    Motorola Droid
    #2
    I want to know as well..I have mine flashed to pocket wireless here in texas...And I took my phone in rooted with stock 2.1, The guy asked me that if I had messed with the kernals...and If I did put new roms in it I might lose the flash...I have not yet tried to flash a new rom ...im waiting for a froyo rom , But I also would like to know if anyone has any info on this? I would hate to make the long drive to get it reflashed..but at least I wont be charged for the flash again lol..
  4. Premium Member
    Backnblack's Avatar
    Member #
    6311
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    11,279
    Liked
    8 times
    Phone
    Samsung S4
    Premium Member
    #3
    No Idea....Any volunteers?
    A gun in the hand is better than a cop on the phone.

    Only the Skilled Survive

    A computer lets you make more mistakes faster than any invention in human history - with the possible exceptions of handguns and tequila.

    Drill Sergeant Frick's Rules For Un-armed Combat.
    1. Never be unarmed.
    2. See Rule #1

    USMC rule # 23 of gunfighting: Be polite, be professional, but have a plan to kill everyone you meet.



  5. Junior Droid
    Cosmo24's Avatar
    Member #
    74589
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    29
    Phone
    Motorola Droid
    #4
    I will try when someone releases and froyo rom I like ...i think as longs as the prl and phone settings dont change...there shouldnt be a problem...though i dont understand why the guy told me if i had changed the kernel...I read somewhere about the kernel having to do something with the ip or something like that ..sorry im a noob lol
  6. Junior Droid
    adidaskorn3000's Avatar
    Member #
    41860
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    13
    Phone
    Enter Current Phone Model Here
    #5
    I just had my Moto Droid fully flashed for Cricket. It reverted my firmware version back to 2.0. I tried to update it again to 2.1. But after the download it says "needs restart". I see there is a manual install for 2.1 but will it wipe my flash? Before I had the full flash on my Droid I only had talk and text. The first day they started rolling out the 2.1 update it was downloaded to my phone and worked perfect. Anyone have a clue about what's going on?
  7. Junior Droid
    Cosmo24's Avatar
    Member #
    74589
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    29
    Phone
    Motorola Droid
    #6
    i dont understand why it went back to 2.0 when u flashed it...i had my phone rooted with 2.1 stock installed from the rom manager..and it was flashed just like that, only thing is im having problems getting text from certain people, but google voice fixed that , i would make a full back up first...then try it out..i made a back up with rom manager..let us know how it goes....i might try installing the new froyo rom today...will let u know how it goes
  8. Junior Droid
    Cosmo24's Avatar
    Member #
    74589
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    29
    Phone
    Motorola Droid
    #7
    I installed BBv0.1 froyo rom yesterday...and did not lose my pocket wireless flash, however DO NOT install a new baseband or you will lose the flash...I tried nandroid backups, but no luck. gonna take it today to get it flashed again...If i could only get it into diag mode...i could prolly do it myself...oh well...Im still not sure if installing a different kernel will lose your cricket flash....but installing a new rom..and doind a clear wipe and data using rom manager..then installing from sdcard...i had no problems...again do not install a new baseband! lol I learned the hard way
  9. Junior Droid
    Grindio's Avatar
    Member #
    84281
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Texas
    Posts
    5
    Phone
    Motorola droid
    #8
    Quote Originally Posted by Cosmo24 View Post
    I installed BBv0.1 froyo rom yesterday...and did not lose my pocket wireless flash, however DO NOT install a new baseband or you will lose the flash...I tried nandroid backups, but no luck. gonna take it today to get it flashed again...If i could only get it into diag mode...i could prolly do it myself...oh well...Im still not sure if installing a different kernel will lose your cricket flash....but installing a new rom..and doind a clear wipe and data using rom manager..then installing from sdcard...i had no problems...again do not install a new baseband! lol I learned the hard way
    Im not an expert, a midrange computer skilled. in this im learning and need help of the droid forum geniuses that i respect and admire and hope some would be kind enough to help me with my problem.ok i have a motrola droid that is rooted and fully flashed(inernet mms gps evething works perfect even apps conecting to nterne i.e. bank of america) to cricket. when i bought my droid it wasnst rooted and i updated to 2.1 and it was perfect but when i decided to flash it to cricket, the guy that did it for me did the following; downgraded it to 2.0.1, build number: smokeglas v5.0,baseband version: C_01.3E.03P, model number: droid(adamz enhanced), kernel version: 2.6.29-Smoked_Glassadamz@ubuntu#10. in an effort of trying to update my firmaware or at least install a new rom like Cyanogen, i have kind of familirazed with the whole droid flashing thing and adb shell spr recovery etc but dont know what excatly each thing do I would like to know if anyone following this thread would be kind to explain to me how to install a new rom ( if possible 2.2 froyo rooted with wifi if or any rom close to it ) without loosing my cricket set up. If i make a nandroid backup, smokeglass rom and then i install, say cyaonogen 5.0.8 i will have to wipe all data, cache etc? can do it without having to do that and if not nandroid back up will restore my cricket flash after i wipe install the new rombecaous i did once and messed up my flash :/. also i was trying to learn how to reflash. if i end up screwint it, from other forums and i found the howarforum, i think hows it called list how to do it but when i try to use RSD i cant Flash the SPRecovery_ESE81.sbf file with RSD Lite. When i open. in HWVS it says when it conects with COM3 that theres is a LAN error. I cant even find cdma WS 3.5 online free in torrentents( if anyone has it, with license crack i will love to if they can PM me it). i found he 2.7 by i get to the step of putting MDN theres no field where to put my MDN but theres one for the MIN in b0th 3.5 and 2.7. and then finally even if i alredy being throught all this process then updating my firmware to 2.1 and installing a new rom would affect my flash but if even my nandroid backup odesnt work if i type all my info back when i go to voice dialer and go to apns to put the info that has to be there that would solve the problem after i put a enew rom? or nandroid backup would take back to smokeglass and everuthiing?

    thnks if anyine hekp me with this and i think a bunch of more people would be more really greatefull if so becaouse im being looking on the net lie crazy and havent found anything that answer me and plus the cdma ws torrent.
  10. Rescue Squad
    titans's Avatar
    Member #
    11378
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    2,668
    Twitter
    @titans_df
    Phone
    Incredible
    Premium Member
    #9
    Whoa is that a wall of text lol. And it doesn't help that theres almost zero punctuation/proper grammar

    And to anyone still reading this thread for the original purpose, I wouldn't do it, because at the very least you will have Verizon Wireless in your notification pulldown

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Cricket Wireless Fully Flash
    By Jona! in forum HTC Droid Eris
    Replies: 9
    Last Post: 11-01-2011, 09:32 AM
  2. Using Flash already?
    By tehpriest in forum Android General Discussions
    Replies: 3
    Last Post: 03-18-2010, 11:50 AM
  3. How to flash cricket service over?
    By MisterPliskin in forum Android Hacks and Help
    Replies: 1
    Last Post: 03-10-2010, 08:20 PM
  4. flash
    By ogbobby4 in forum Android Hacks and Help
    Replies: 1
    Last Post: 02-28-2010, 02:03 PM
  5. adobe flash or flash apps to view internet pages?
    By rabyfox in forum Android Tech Support
    Replies: 4
    Last Post: 02-24-2010, 11:34 AM

Search tags for this page

backup cricket flash

,

cricket flashed to galaxy s3 will update ruin the flash

,

droid3 cricket rom

,

how can you update your galaxy s3 system if its flashed to c

,

how to restore your cricket flash

,

if i imstall a custom rom will i loose my flash to cricket

,

what are some ways to loose your flash to cricket?

,

will a rom flash mess up a carrier flash

,

will flashing a new rom remove my carrier flash cricket

,

will flashing rom lose cricket flash

Click on a term to search our site for related topics.

Tags for this Thread

Find us on Google+