DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Does overclocking take a paid app?

  1. Senior Droid
    xythil's Avatar
    Member #
    45532
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    248
    Phone
    Enter Current Phone Model Here
    #1

    Does overclocking take a paid app?

    Hey guy I just watched some videos on overclocking/ROOTing. In the video the guy stated he had to buy an app. Is this still the case? If so what is the cost
  2.  
     
     
     
  3. RS Admin
    pc747's Avatar
    Member #
    18832
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    16,627
    Liked
    1688 times
    Phone
    moto droid
    Premium Member
    #2
    setcpu from the market. make sure in settings you set it to auto detect to overclock.
  4. Premium Member
    hookbill's Avatar
    Member #
    10332
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    N.E. Ohio
    Posts
    19,575
    Liked
    17 times
    Phone
    Droid Bionic
    Premium Member
    #3
    Quote Originally Posted by xythil View Post
    Hey guy I just watched some videos on overclocking/ROOTing. In the video the guy stated he had to buy an app. Is this still the case? If so what is the cost
    I can't tell because I paid for it what the cost was. Look up SetCpu in the Market for the price.
    Please be respectful. Respect is #1 here at DF Please read our Guidelines of Conduct
  5. Senior Droid
    droidilac's Avatar
    Member #
    12558
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    105
    Phone
    Enter Current Phone Here
    #4
    I searched the market for "overclock" It came up with an overclock widget. Works just fine for me. It isnt as advanced or as nice as SetCpu. SetCpu has all the different profiles. The widget I am using does have a setting for "Screen On setting" and a "SCreen OFF setting" In other words I have mine set to 250-950 screen on and 125-250 with the screen off....
  6. Senior Droid
    xythil's Avatar
    Member #
    45532
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    248
    Phone
    Enter Current Phone Model Here
    #5
    Is overclocking necessary for the ROMs? Or just extra?
  7. Master Droid
    nphil's Avatar
    Member #
    38133
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Atlanta, GA
    Posts
    349
    Phone
    Enter Current Phone Model Here
    #6
    Not necessary, just cool. Stock 2.1 based ROMS run pretty fast at 600 MHz. SetCPU is 99 cents on the market btw, or you can just download it from xda-developers where it's free.
  8. Master Droid
    qwiksilver711's Avatar
    Member #
    28438
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Backwoods Montana
    Posts
    324
    Liked
    1 times
    Phone
    droid!
    #7
    You can get set cpu for free from the xda developers site... its not a necessity, just nice to have a little extra power. But set cpu is only 99 cents... come on and support the dev and pay for it
    And now a Message from the Admins...
    -Respect is rule number one. Normal social rules and etiquette apply, even while hiding behind a keyboard.
    -Keep your political and religious views off this forum.
    -If you want to pick a fight about something, you will have to find somewhere else to do so.
    -Report any offensive post or PM, they will be handled.
    -We are here to have fun and learn, so please try and keep it that way for everyone!
  9. Premium Member
    hookbill's Avatar
    Member #
    10332
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    N.E. Ohio
    Posts
    19,575
    Liked
    17 times
    Phone
    Droid Bionic
    Premium Member
    #8
    yeah, I knew it was cheap, just didn't remember what I paid for it.

    OP search Set CPU in market.
    Please be respectful. Respect is #1 here at DF Please read our Guidelines of Conduct
  10. Master Droid
    shmoo's Avatar
    Member #
    31058
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    423
    Phone
    Motorola Droid
    #9
    SetCPU was like 1 or 2 bucks I think. Really not bad at all
    Moto Droid
    ROM: UD 3.0
  11. Master Droid
    deputc26's Avatar
    Member #
    6714
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    723
    Liked
    1 times
    Phone
    Droid
    #10
    overclockwidget will do It for free but is harder to use/lamer. The dev at XDA who made setCPU occasionally gives it out for free.
Page 1 of 2 12 LastLast

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Anyone try the new paid Locale app yet?
    By heatmisr in forum Android Applications
    Replies: 6
    Last Post: 08-01-2010, 08:01 PM
  2. Top 5 paid apps
    By Shadez in forum Android Applications
    Replies: 1
    Last Post: 03-05-2010, 09:11 AM
  3. What games have you actually PAID for...
    By apeshitninja in forum Android Games
    Replies: 22
    Last Post: 12-27-2009, 07:10 AM
  4. Paid apps
    By droid-ed in forum Android Applications
    Replies: 4
    Last Post: 12-24-2009, 11:39 AM
  5. Your top PAID apps
    By bodean in forum Android Applications
    Replies: 21
    Last Post: 11-14-2009, 05:31 PM

Search tags for this page

app to overclock droid
,
best free android overclock app
,
best free overclocking app for android
,

best overclock app for droid

,

droid overclock app

,

droid overclocking app

,
droid overclocking apps
,
free droid overclock app
,
free overclocking app android
,

overclock droid app

Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+