DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 20 of 20

Thread: Help with Wifi

  1. Super Moderator
    New2u's Avatar
    Member #
    21
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Tallahassee, Fl
    Posts
    3,628
    Liked
    28 times
    Phone
    Note 3
    Premium Member
    #11
    Quote Originally Posted by Alex2190 View Post
    is it possible your router is not G, perhaps an older wifi spec that the droid doesnt support or maybe draft N or A?
    N's still support G unless you've turned that function off. Even then the droid can still see it and use it. I have my router set up to N only and it still can see the wireless signal and use it. Who knows.
    Resistance is futile.

    On 11/16/2009 DroidNet Became Aware
  2. Senior Droid
    drewshaver's Avatar
    Member #
    2127
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    121
    Phone
    verizon droid
    #12
    if you are using wpa, try tkip instead of aes, multiple reports coming in that wpa w/aes is broken
  3. Super Moderator
    New2u's Avatar
    Member #
    21
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Tallahassee, Fl
    Posts
    3,628
    Liked
    28 times
    Phone
    Note 3
    Premium Member
    #13
    Quote Originally Posted by drewshaver View Post
    if you are using wpa, try tkip instead of aes, multiple reports coming in that wpa w/aes is broken
    Thank you for posting this, i couldn't remember which one was which and i didn't want to give it our wrong.
    Resistance is futile.

    On 11/16/2009 DroidNet Became Aware
  4. Droid Newbie
    MnMnmnm's Avatar
    Member #
    9894
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3
    Phone
    Verizon Moto Droid
    #14
    I am using MAC filtering. How do I determine the MAC address?
  5. Premium Member
    RinTinTigger's Avatar
    Member #
    544
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Germany, Near Frankfurt/Main
    Posts
    2,916
    Liked
    3 times
    Phone
    Motorola Milestone VF Germany
    Premium Member
    #15
    Just turn it off one time, connect the phone, then add unknown mac to list =
  6. Droid Newbie
    MnMnmnm's Avatar
    Member #
    9894
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3
    Phone
    Verizon Moto Droid
    #16
    My ZvXel doesn't allow unknown or can scan for MACs but I just found the MAC listed in the status menu. Added it and it works fine.
    Thanks.
  7. Senior Droid
    drewshaver's Avatar
    Member #
    2127
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    121
    Phone
    verizon droid
    #17
    if u forget again, check motorola droid faq wiki: Main ^_^
  8. Premium Member
    Backnblack's Avatar
    Member #
    6311
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    11,279
    Liked
    8 times
    Phone
    Samsung S4
    Premium Member
    #18
    Quote Originally Posted by Sleeve View Post
    Any chance you have your wifi set to only give out IP addresses to devices that it knows, aka MAC filtering?
    You do know MAC filtering only slows people down, it's not foolproof.
    A gun in the hand is better than a cop on the phone.

    Only the Skilled Survive

    A computer lets you make more mistakes faster than any invention in human history - with the possible exceptions of handguns and tequila.

    Drill Sergeant Frick's Rules For Un-armed Combat.
    1. Never be unarmed.
    2. See Rule #1

    USMC rule # 23 of gunfighting: Be polite, be professional, but have a plan to kill everyone you meet.



  9. Droid
    miss chris's Avatar
    Member #
    1875
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    80
    Phone
    droid
    #19
    Loyrl, now you are getting way over my head! I don't know the answer to either of those questions.

    Alex, the router is newish and is N.
    Drewshaver, the router is set to boith tkpi and aes. I will go in and play and see if I can set it to just tkip.

    At this point I am just going to deal with being connected via the weaker signal I get from the modem.
    Last edited by miss chris; 11-29-2009 at 10:06 AM.
  10. Droid
    gdoane's Avatar
    Member #
    8537
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Phoenix, AZ
    Posts
    72
    Phone
    Motorola Droid
    #20
    Quote Originally Posted by Backnblack View Post
    Quote Originally Posted by Sleeve View Post
    Any chance you have your wifi set to only give out IP addresses to devices that it knows, aka MAC filtering?
    You do know MAC filtering only slows people down, it's not foolproof.
    Slowing people down is often good enough as wardrivers tend to go after easier targets and move along.

    Out of the 3 wifi networks my droid can see from my house (not including my own) 2 of them are completely unsecured and one is a linksys in full out of the box mode with default everything.

    So who is the hacker going to go after? The big fat easy target or the WPA secured target?

    I kinda like having dumb neighbors. They keep the bad guys away from my stuff.
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Wifi WPA issues?
    By thundercats in forum Android Tech Support
    Replies: 7
    Last Post: 06-29-2010, 03:10 PM
  2. Images on WiFi, but not 3G
    By HawkDroid in forum Android Tech Support
    Replies: 1
    Last Post: 01-23-2010, 12:22 PM
  3. WiFi problem
    By biggrizzly in forum Android General Discussions
    Replies: 10
    Last Post: 12-11-2009, 10:59 AM
  4. When connected to wifi
    By greenchicken in forum Android General Discussions
    Replies: 8
    Last Post: 11-28-2009, 01:25 PM
  5. WiFI
    By ceeya in forum Android General Discussions
    Replies: 31
    Last Post: 11-13-2009, 08:37 AM

Search tags for this page

how to connect lg android to router
,
lg ally wont connect to wifi
,
lg enlighten cannot set up wifi
,

lg enlighten wifi problems

,

lg enlighten wont connect to wifi

,
lg phone was connecting to wifi at home and now is not
,
lg thrill wifi issue
,
old droid says wrong password for wifi
,
the wifi is connected on my lg thrill but internet won't con
,
why wont my lg thrill connect to wifi
Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+