DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Using the Droid overseas....

  1. Droid
    javapop's Avatar
    Member #
    15294
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    63
    Phone
    Droid
    #1

    Using the Droid overseas....

    anyone taken their US droid out of the US?

    any tips? will be going to ukraine this summer. Had my laptop last year, it was too big to carry around. Figured I may be able to find open wifi.

    What will work off the network?

    Thanks!
  2. Junior Droid
    TigerDirect's Avatar
    Member #
    4677
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Tennessee
    Posts
    19
    Phone
    Motorola Droid FRG22B Rooted
    #2
    You will have to check to see if the carrier you are going to use in the Ukraine uses GSM or CDMA. If it's GSM, you're out of luck...the Droid can only work on CDMA networks.
    -TigerDirect
    GO VOLS!
  3. Junior Droid
    droiddoes1912's Avatar
    Member #
    25984
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    27
    Phone
    Soon to be Droid
    #3
    The phone function won't work, but you can stil connect to wi-fi to use other internet related apps.
    I

  4. Droid
    javapop's Avatar
    Member #
    15294
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    63
    Phone
    Droid
    #4
    Quote Originally Posted by droiddoes1912 View Post
    The phone function won't work, but you can stil connect to wi-fi to use other internet related apps.
    Thats what I was thinking, and wondering if google voice would work with a wifi connection.
  5. Droid Sensei
    takeshi's Avatar
    Member #
    10236
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    4,600
    Liked
    1 times
    Phone
    Enter Current Phone Here
    #5
    Not for calls (GV isn't VOIP). Not sure about text via GV on WiFi though. Seems like it should but I haven't tried it out.
  6. Senior Droid
    Benton's Avatar
    Member #
    16253
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    196
    Phone
    Motorola Droid 4
    #6
    I just did a quick check of Verizon's international roaming service and yes, there is CDMA coverage in Ukraine. The CDMA coverage is extensive but when looking at the map it appears centered around cities and towns and maybe not so much in the countryside (I am not familiar with the country so not sure how this is positioned). The CDMA coverage is handled by a voice only roaming agreement as the map is showing voice-only and not data service (3G or 1x), your internet needs will have to be handled from wifi only. I travel to China often where they have this same type of arrangement (voice but not data) but since wifi is very accessible my email isn't too difficult to get.
  7. Droid
    javapop's Avatar
    Member #
    15294
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    63
    Phone
    Droid
    #7
    Quote Originally Posted by Benton View Post
    I just did a quick check of Verizon's international roaming service and yes, there is CDMA coverage in Ukraine...
    Very interesting, I had no idea,
    I'll make a note of this, and contact them about switching on international roaming before I leave. Looks like the charger handles dual voltage as well, like my Macbook Pro.... at least according to the small specs on the charger unit itself!
  8. RS Admin
    christim's Avatar
    Member #
    30681
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    New England
    Posts
    5,115
    Liked
    2 times
    Phone
    Moto-Droid - rooted
    Premium Member
    #8
    We went to Spain last November and I brought my Droid along. We parked the car at JFK and I used one of those "where did I park my car" apps. As it not only displayed an arrow pointing in the direction of the car but also told you that you the distance away you were I thought it would be neat to see how far away the car was while on our travels. I never encountered a wifi hotspot. GPS was on, but we never could get it to work. I don't know if the app needed the internet to work or if GPS was set to only use the satellites over the US. I'd be interested in knowing if someone else's phone worked while not connected to the internet and out of range of towers. We were on a cruise so also were in airplane mode, but with GPS turned on so as to not get roaming charging while going through the ship's connection.
  9. Droid
    javapop's Avatar
    Member #
    15294
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    63
    Phone
    Droid
    #9
    ...I'd be interested in knowing if someone else's phone worked while not connected to the internet and out of range of towers. We were on a cruise so also were in airplane mode, but with GPS turned on so as to not get roaming charging while going through the ship's connection.
    I agree. Hopefully more folks that have, or will be traveling somewhere.... and can experiment a little.
    I was thinking airplane mode turned off gps.
    Anyone know a little about how gps on droid works?
  10. rlb
    rlb is offline
    Senior Droid
    rlb's Avatar
    Member #
    607
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Central New Jersey
    Posts
    161
    Phone
    Galaxy Nexus LTE
    #10
    Quote Originally Posted by javapop View Post
    I was thinking airplane mode turned off gps.
    Anyone know a little about how gps on droid works?
    What do you want to know? Google maps requires data service or wifi in order to load the map. You can download other map apps that will let you access maps off-line (look into orux maps or maverick). GPS is simply a radio signal, so as long as you have a clear view of the sky, the droid should be able to triangulate your position. However, you wont be able to see that position on a google map unless you have a data connection.
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. question about droid overseas
    By Aquaman791 in forum Android General Discussions
    Replies: 8
    Last Post: 03-08-2010, 09:26 AM

Search tags for this page

able to charge my droid x overseas?
,
droid dual voltage
,
droid incredible 2 dual voltage
,

droid overseas

,
droid x dual voltage
,
htc droid incredible 2 dual voltage
,
is the droid razr dual voltage
,
motorola droid dual voltage
,

using android phone overseas

,
using your android overseas
Click on a term to search our site for related topics.

Tags for this Thread

Find us on Google+