DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Results 1 to 9 of 9

Thread: Wifi connects at work, but not at home

  1. Master Droid
    crackedvenom's Avatar
    Member #
    57388
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    717
    Phone
    OG DROID // HTC Thunderbolt
    #1

    Wifi connects at work, but not at home

    Okay so i found this thread [http://www.droidforums.net/forum/dro...work-home.html]but didnt want to bump it to ask a year old thread a question. My work wifi is unsecured and connects within seconds, but my home one doesnt. It used to be unsecure and it still didnt work. I have wep on it now. I dont understand why it doesnt work, and fiddling with some settings didnt help either. The wireless channel is set to 6, i tried 10 and still nothing. My SSID is broadcasting. I cant think of anything else to say. Any help? Ive never been able to connect to my wifi and it would be great if it could.
    It sits at Obtaining IP Address, then it goes back to Remembered.

    edit: Also, i downloaded wifi buddy from seeing that on a different forum but it still wouldnt connect.

    Its a Microsoft router. And i use my computer to connect wirelessly and it has about 4 bars usually. Ive tried where i am now, and right next to the router. Ive been searching google with no luck.

    Also, ive reset router a couple times before and nothing. And i just updated firmware which has never been updated. Rebooting droid for the hell of it.

    And nothing.
    Last edited by crackedvenom; 12-15-2010 at 03:53 PM.
  2.  
     
     
     
  3. RS Lead
    dezymond's Avatar
    Member #
    3167
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Bay Area, California
    Posts
    10,392
    Liked
    1040 times
    Phone
    Galaxy s4
    Premium Member
    #2
    do you have your router set to only recognize by the MAC address of your other devices?
  4. Master Droid
    crackedvenom's Avatar
    Member #
    57388
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    717
    Phone
    OG DROID // HTC Thunderbolt
    #3
    Quote Originally Posted by dezymond View Post
    do you have your router set to only recognize by the MAC address of your other devices?
    uh, i dont think so. in the prefs where it says what devices have connected to the router, it lists the downstairs, my wifi connected computer, and android device. so it seems like its getting to the router, but something is failing.
  5. Junior Droid
    Venomous2005's Avatar
    Member #
    44139
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    17
    Phone
    Droid
    #4
    Check on the phone under network settings if you have a static ip set for your SSID, happens to me all the time.
  6. Master Droid
    crackedvenom's Avatar
    Member #
    57388
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    717
    Phone
    OG DROID // HTC Thunderbolt
    #5
    Quote Originally Posted by Venomous2005 View Post
    Check on the phone under network settings if you have a static ip set for your SSID, happens to me all the time.
    static ip is unchecked. do i want it on or is it supposed to be off?
  7. Droid
    howzball's Avatar
    Member #
    34077
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    82
    Liked
    2 times
    Phone
    Droid 3
    #6
    Quote Originally Posted by crackedvenom View Post
    Quote Originally Posted by Venomous2005 View Post
    Check on the phone under network settings if you have a static ip set for your SSID, happens to me all the time.
    static ip is unchecked. do i want it on or is it supposed to be off?
    More than likely it should be OFF but, make sure your router is set to assign IP addresses.
    You're going to look for something regarding DHCP and it should be Auto on the router.

    If DHCP is off then you'll likely need to set your IP address for your phone up manually. This is when you'd want that box to be checked and you'd assign your phone an IP address from your network.
  8. Master Droid
    crackedvenom's Avatar
    Member #
    57388
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    717
    Phone
    OG DROID // HTC Thunderbolt
    #7
    Quote Originally Posted by howzball View Post
    Quote Originally Posted by crackedvenom View Post
    Quote Originally Posted by Venomous2005 View Post
    Check on the phone under network settings if you have a static ip set for your SSID, happens to me all the time.
    static ip is unchecked. do i want it on or is it supposed to be off?
    More than likely it should be OFF but, make sure your router is set to assign IP addresses.
    You're going to look for something regarding DHCP and it should be Auto on the router.

    If DHCP is off then you'll likely need to set your IP address for your phone up manually. This is when you'd want that box to be checked and you'd assign your phone an IP address from your network.
    didnt think of that. i will check that now. thanks.
  9. Master Droid
    crackedvenom's Avatar
    Member #
    57388
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    717
    Phone
    OG DROID // HTC Thunderbolt
    #8
    everything seems to be in order.

    Last edited by crackedvenom; 12-15-2010 at 05:16 PM.
  10. Master Droid
    crackedvenom's Avatar
    Member #
    57388
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    717
    Phone
    OG DROID // HTC Thunderbolt
    #9
    changed kernel also. still nothing. going to try the last kernel now.

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. WiFi connects fine, but doesn't work
    By Swollfin in forum Android General Discussions
    Replies: 18
    Last Post: 08-10-2011, 10:28 AM
  2. WIFI NOT FINDING IP ADDRESS, so never connects.
    By bassman1547 in forum Android Roms
    Replies: 5
    Last Post: 12-16-2010, 12:17 AM
  3. WIFI @ home will not work
    By cnmsales in forum LithiumMod
    Replies: 39
    Last Post: 09-01-2010, 10:42 PM
  4. Wi-Fi connects but won't work
    By AZ67Mustang in forum Android General Discussions
    Replies: 2
    Last Post: 08-11-2010, 10:51 PM
  5. Can't get wifi to work at home
    By loboblanco in forum Android General Discussions
    Replies: 8
    Last Post: 12-05-2009, 01:00 PM

Search tags for this page

can connect to wifi at work but not at home

,

can connect to wireless at work but not at home

,
computer connects to wifi at work but not at home
,

wifi works at home but not at work

,

wifi works at work but not at home

,
wireless works at home but not at work
,

wireless works at work but not at home

,

wireless works at work not at home

,

work computer won't connect to home wireless

,
work computer wont connect to home wireless
Click on a term to search our site for related topics.

Tags for this Thread

Find us on Google+